Skocz do zawartości
Dr@GuN

Agp I Pci-e , S754 , Jaka Płyta ?

Rekomendowane odpowiedzi

gdyby nie to że mam już proca (sempron 2800+) i grafikę ( gf fx 5200) to bym dawno zamienił na płytę na s939 i pci-e , i tu problem , bo chciałem sobie kupić coś na s754 z agp (lub czymś zastępczym) i równocześnie z pci-e może być coś na podobę "agr" bo k.graficzna i tak będzie za kiepska do tego portu :P , w marcu/kwietniu kupię sobie jaką grafikę na pci-e bo będzie kasa , więc jak już kupuję to bym kupił z 2 różnymi slotami . zastanawiałem sie nad msi neo3-f

ps. cena jaka mnie by interesowała to do 350zł max (tak nawiasem to wolał bym coś koło 250zl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Średnia częstotliwość HTT: 250 – 260 MHz

ja bym chciał coś więcej , wolał bym coś na nf4 , miałem już brać dfi , ale nie ma portu agp (lub czegoś podobnego) zresztą bym już wybrał te msi gdyby nie to że nie bendę mógł podnieść vcore w moim sempie 2800+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

, wolał bym coś na nf4 , miałem już brać dfi , ale nie ma portu agp

No przeceż NF4 ma pci-e, żadnych agp czy podobnych portów :blink: Jedną z płyt co ma pci-e i pełne agp to jest asrock dual sataII na socket 939, a na 754 to takich za bardzo nie, tylko coś jak agr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widac w podpisie ja mam te płyte. AGR nigdy nie testowałem bo nie miałem potrzeby ale jest on wolniejszy od pełnego agp i nie obsługuje wszystkich kart. Napisz dokładnie jaki masz model to ci napisze czy twoja karta bedzie na nim działała. Jesli chodzi o vcore to max 1,55 a semprony z tego co pamietam maja 1,4 tak wiec zostaje jeszcze jakies 1,5. Extremalnego oc napewno nie bedzie ale do takiego normalnego powinno wystarczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry egzemplarz semp 2800 2,6 pociagnie na 1,55. Tak wogóle to 2,6 to nie jest zaden extrem. O extrem mogłbys mowic ponad 3ghz. Aktualizacja biosu powinna pozwolic na wyzsze napiecia. Jak patrzyłem do instrukcji to tej grafy nie było ale mozesz jeszce na stronie msi sprawdzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez podnoszenia nepiecia nie osiagniesz nawet 2,6. A tak wogóle dlaczego sempronom bez c&q nie mozna podnosic napiecia?????????

Napiecie mozesz zmieniac ale zeby te 3,2 osignac to trzeba chyba miec chłodzenie wodne i dobry egzemplarz do oc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi