Meme Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Witam szanownych forumowiczów. Jestem tutaj po raz pierwszy i to z problemem. Czyli tak jak w temacie. Mam płytę główną Asus A7N8X-E Deluxe Rev 2.0 a kontroler SATA który jest zintegrowany na płycie to Silicon Image Sil3112a. Testowałem ostatnio programem Hdtach 3.0 swojego raptora i zamiast 8.9ms miał 10.6-11ms (cgodzi o czas dostępu) Wcześniej było 8.9ms. Mam też drugi dysk Samsunga Pod ATA. WIęc na nim zainstalowałem świeżutki system, sterowniki najnowsze i dalej to samo. 10.6ms Zaniosłem do kolegi który ma inną płytę, ale też asusa na 64Bit i u niego jest 8.9ms. Ostatnio wgrywałem biosa A7N8X-E Deluxe Uber 1013 Sata Enhanced with new SATA bios v4.2.50 <- new (20th nov 04) i się zastanawiam czy to czasem nie przez to. Sterowniki do windowsa od kontrolera mam najnowsze. Więc się zastanawiam czy można w jakiś sposób przywrócić bios do starszej wersji od kontrolera czy już jest lipa i dlaczego tak się stało. Przypominam że nie formatowałem jeszcze dysku WD360GD bo u kumpla śmiga elegancko bez zarzutów. POzdrawiam i czekam na jakieś informacje. Linki do biosów mile widziane. Edytowane 8 Stycznia 2006 przez Meme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUKA1 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) może powinieneś włączyć głośniki http://usterki.hobby-elektronika.eu/royal.html? :huh: Edytowane 20 Listopada 2015 przez KUKA1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _oC_ Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Witam szanownych forumowiczów. Jestem tutaj po raz pierwszy i to z problemem. Czyli tak jak w temacie. Mam płytę główną Asus A7N8X-E Deluxe Rev 2.0 a kontroler SATA który jest zintegrowany na płycie to Silicon Image Sil3112a. Testowałem ostatnio programem Hdtach 3.0 swojego raptora i zamiast 8.9ms miał 10.6-11ms (cgodzi o czas dostępu) Wcześniej było 8.9ms. Mam też drugi dysk Samsunga Pod ATA. WIęc na nim zainstalowałem świeżutki system, sterowniki najnowsze i dalej to samo. 10.6ms Zaniosłem do kolegi który ma inną płytę, ale też asusa na 64Bit i u niego jest 8.9ms. Ostatnio wgrywałem biosa A7N8X-E Deluxe Uber 1013 Sata Enhanced with new SATA bios v4.2.50 <- new (20th nov 04) i się zastanawiam czy to czasem nie przez to. Sterowniki do windowsa od kontrolera mam najnowsze. Więc się zastanawiam czy można w jakiś sposób przywrócić bios do starszej wersji od kontrolera czy już jest lipa i dlaczego tak się stało. Przypominam że nie formatowałem jeszcze dysku WD360GD bo u kumpla śmiga elegancko bez zarzutów. POzdrawiam i czekam na jakieś informacje. Linki do biosów mile widziane. Wg mnie to bios wadliwy, polecam zassysanko najnowszej wersji biosu zrobic do Twojej plyty głównej ze strony ASUStek'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...