Skocz do zawartości
heath

Acer 1694 Problem Z Nagrywarna Dvd?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ostatnio zauwazylem niepokojaca rzecz, mianowicie nagrywam sobie dvdika, zgrywam wszystko na dysk dla sprawdzenia poprawnosc zapisu(nie ufam programom) i niby wszystko ok. Tyle ze daje siestrze tego dvdika i u niej nie chodzi. U mnie po kilku dniach tez juz wyskakuja bledy przy odczycie... wiecie o co moze chodzic???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a u mnie ostatnio stala sie rzecz dziwna :unsure:

nero nagrywalo mi plyty DVD-R "-" ! z predkoscia 8x :) a sprzetowo jest max 4x przy "-" i 8x przy "+"

dziwne ale cieszy:)

--plytka nagrala sie bez bledow! i byla to plyta TDK(jakis Homo na okladce)-wczesniej--przed formatem dysku na tych samych plytkach nagrywalo mi 4x...

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Phuonq - nic dziwnego ta nagrywarka ma zapis +/-R x8.

Writing Rate:

8 x DVD+R

4 x DVD+RW

2.4 x DVD+R Dual Layer

8 x DVD-R

4 x DVD-RW

24 x CD-R

10 x CD-RW

na 100% bylo x4.i tak mialem przez ostatnie miesiace.w instrukcji acera tez bylo podane 4x dla "-"

tu masz w opisie ... tez takie info: http://66.102.9.104/search?q=cache:8r-FBAq...a+UJ-840D&hl=pl

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wlasnie tylko tych plytek uzywam wiec cos masz nie tak - polecam sformatowac dysk i na nowy system zainstalowac nero7.0 i zobaczyc jak bedzie. Zdarza sie czesto ze mozna kupic walnieta cala szpule. Idz od sklepu i kup kilka sztuk i sprobuj na nich, chociaz cos takiego jak walnieta szpulka to raczej nie mozliwe u TDK no ale... wszystko mozliwe

Edytowane przez kurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jasne heath, wystrzegaj sie TDK jak ognia. Wyposcili konkretny shit ostatnimi czasy z innych fabryk. Na teraz polecam Sony i Dysany. Na Verbatimy tez mozna sie naciac teraz.

:blink: Druss skad masz takie info? Ja kupuje od zawsze TDK wiec moze powinienem sobie odpuscic najblizszy zakup, tylko czy to jest jakas wiarygodna informacja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno siedze na forach z ta tematyka juz kilka lat i ludzie strasznie jada teraz na TDK, zdazaly sie przypadki ze nawet lakier odpadal co juz jest konkretna zenada. A na Verbatimy mozna sie naciac od CMC Magnetics. Najlepiej sie wlasnie teraz Soniacze pala, produkuja w swoich fabrykach i jakosc jest pewna DVD+R x8 dokladnie. W zalaczniku masz zrzut z kprobe plyty palonej 8x.

post-4602-1136818898_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musieli zle napisac wszedzie w specyfikacji tej nagrywarki jest x8 wystarczy wpisac w google Panasonic UJ-840D.

a niby co ja robie ????????/

tu masz kolejny dowod na to co pisalem!

http://64.233.183.104/search?q=cache:RW_ok...a+UJ-840D&hl=pl

ps. zreszta powtarzam,ze w mojej instrukcji(laptopa) rowniez bylo napisane,ze nagrywa x4 dvd-R

---ile jeszcze stron mam podac?

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mozemy sie tak licytowac zobaczymy kto znajdzie wiecej stron na potwierdzenie swej tezy. Moja jest bardziej prawdopodobna skoro wypaliles -r x8. Zreszta sa strony i strony, moj znajomy ma tego panasonica i tez mu pali minusy x8, tylko jest problem z dostaniem nowego biosu do tej nagrywarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przez kilka miesiecy wypalalo mi x4 i dopiero ostatnio wypalilo mi x8--nie wiem,czy tak juz bedzie...

napedu faktycznie nie da sie tak latwo( jak baterii) wyjac z aspire 1690:(

--wyglada to tak jakby ktos wydlubal ten kwalek plastiku,ktory odblokowuje zatrzaski na np: baterii.

tu masz okno...

http://forum.pclab.pl/index.php?act=Attach&type=post&id=7799

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi