Skocz do zawartości
nightstalker

Co Się Stało Z Green ?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może mnie oświecić ? Co się stało z firmą która kiedyś produkowała takie wspaniałe obudwy ? Kupiłem ostatnio coś takiego ( nie wiem czy to oryginał ) :

Dołączona grafika

Chciałem znaleźć więcej fotek tej obudowy ( bo jeszcze jej nie mam w domu ) i kicha... Nic nie ma albo ja źle szukam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej nie znajdziesz producenta, a wogle pisze jakiś producent na obudowie ?

z tego co widze to jest logo 'energy star', jakieś 10lat temu większość płyt głównych miał te logo przy uruchamianu, to jest jakiś program ochrony środowiska czy energii, nie pamiętam dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczyłem na fotce naklejke z nazwą EVO i po przeszukaniu neta wygląda to tak że firma produkująca te obudowy to Compaq ale niedam sobie ręki uciąć.Znalazłem taką fote w necie.

Compaq EVO W4000.

post-105044-1136803901_thumb.jpg

Edytowane przez durek5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczyłem na fotce naklejke z nazwą EVO i po przeszukaniu neta wygląda to tak że firma produkująca te obudowy to Compaq ale niedam sobie ręki uciąć.Znalazłem taką fote w necie.

Compaq EVO W4000.

tam raczej pisze eva, a po za tym to takie naklejki można bardzo łatwo zamówić i są dość tanie, a to będzie raczej naklejka firmy która składała tego kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja już niewiem ale EVA też sprawdzałem to całkowicie nic nieznalazłem.Niesądze też żeby ktoś wtedy bawił sie w kupowanie naklejek bo buda jest dość stara,ale kto wie różnie mogło być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój sąsiad ma taką, Chryste, jaki to jest kloc :D

No nie do końca taką ;)

http://img319.imageshack.us/img319/6938/ro...fotka2980xo.jpg

http://img399.imageshack.us/img399/2913/ro...fotka2999hu.jpg

Z tego co jest na mojej obudowie to firma się nazywa Green Computer, więcej danych nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej nie znajdziesz producenta, a wogle pisze jakiś producent na obudowie ?

z tego co widze to jest logo 'energy star', jakieś 10lat temu większość płyt głównych miał te logo przy uruchamianu, to jest jakiś program ochrony środowiska czy energii, nie pamiętam dobrze

Nawet w biosie mojego DFI da sie takiego szajsa włączyć <_< Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ją juz na chacie :) Po wyczyszczeniu okazało się że jest w całkiem dobrym stanie ( nie licząć tej rdzy od spodu i kilku rys po bokach :D ) Chyba oryginalny Green Line to nie jest, bo z tego co wyczytalem to oryginal mial te boczne paski w jasnej zieleni, a ja mam ciemną taką ( tandetną :P ). Tak czy inaczej zaraz przeprowadzam mojego kompa do nowego domku :P Za jakis czas chyba wezme się za mod tego pudła... Jakies sugestie ? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam w domowym kompie ta obudowe co [Misiek] pokazywal hmm jest calkiem fajna tzn. z robiona z grubego alumnium, co sprawie, ze obudowa niezle wycisza, jedyne co mi sie w niej nie podoba, to nie za fajna ergonomia ... mogloby byc lepiej ;] dalem za nia 50zl i jest w stanie bdb, mysle, ze wiecej nie jest warta w tej chwili ;]

Edytowane przez shakur_45

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wiekszych obudowach latwiej rozmiescic wszelkie kable, a przede wszystkim jest chlodniejsza od midi, powietrze sie w niej tak szybko nie nagrzewa bo poprostu jest go wiecej :)

Edytowane przez Kas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i ten efekt! Kumple wpadli ostatnio i pierwsze co usłyszałem to "zajebista lodówka!" :D Tak powaga to Kas ma racje... Ja często grzebie w moim kompie i teraz mi o wiele łatwiej sięgnąć jego elementów. Kable nie przeszkadzają bo jest miejsce gdzie można je ułozyć, no i temperatura dysku chyba mi spadła o 2st...

A teraz skumajcie motyw... Przez jakiś czas miałem otwartą bude. Chciałem załozyć bok i w chwili kiedy dotknąłem nim reszty obudowy przeskoczyła iskra i komp się zresetował! Chyba się cholera naelektryzowała... ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi