nightstalker Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Czy ktoś może mnie oświecić ? Co się stało z firmą która kiedyś produkowała takie wspaniałe obudwy ? Kupiłem ostatnio coś takiego ( nie wiem czy to oryginał ) : Chciałem znaleźć więcej fotek tej obudowy ( bo jeszcze jej nie mam w domu ) i kicha... Nic nie ma albo ja źle szukam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Też kiedyś miałem podobną obudowe tej samej firmy co ty,przeryłem cały net ale nic nieznalazłem możliwe że firma padła i dlatego niewidać ich na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Fajna buda, chciałbym taką. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djjaku Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Mój sąsiad ma taką, Chryste, jaki to jest kloc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Prawie całą noc szukałem czegoś o green i nic! Tego jeszcze nie było żeby Pan Google czegos nie wiedział... Może firma zmienila nazwę ? Wie ktos jaka była dokładna oryginalna nazwa ? Green Line ? Green Computers ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 raczej nie znajdziesz producenta, a wogle pisze jakiś producent na obudowie ? z tego co widze to jest logo 'energy star', jakieś 10lat temu większość płyt głównych miał te logo przy uruchamianu, to jest jakiś program ochrony środowiska czy energii, nie pamiętam dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Zobaczyłem na fotce naklejke z nazwą EVO i po przeszukaniu neta wygląda to tak że firma produkująca te obudowy to Compaq ale niedam sobie ręki uciąć.Znalazłem taką fote w necie. Compaq EVO W4000. Edytowane 9 Stycznia 2006 przez durek5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zobaczyłem na fotce naklejke z nazwą EVO i po przeszukaniu neta wygląda to tak że firma produkująca te obudowy to Compaq ale niedam sobie ręki uciąć.Znalazłem taką fote w necie. Compaq EVO W4000. tam raczej pisze eva, a po za tym to takie naklejki można bardzo łatwo zamówić i są dość tanie, a to będzie raczej naklejka firmy która składała tego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 No to ja już niewiem ale EVA też sprawdzałem to całkowicie nic nieznalazłem.Niesądze też żeby ktoś wtedy bawił sie w kupowanie naklejek bo buda jest dość stara,ale kto wie różnie mogło być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Misiek] Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Mój sąsiad ma taką, Chryste, jaki to jest kloc :D No nie do końca taką ;) http://img319.imageshack.us/img319/6938/ro...fotka2980xo.jpg http://img399.imageshack.us/img399/2913/ro...fotka2999hu.jpg Z tego co jest na mojej obudowie to firma się nazywa Green Computer, więcej danych nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) raczej nie znajdziesz producenta, a wogle pisze jakiś producent na obudowie ? z tego co widze to jest logo 'energy star', jakieś 10lat temu większość płyt głównych miał te logo przy uruchamianu, to jest jakiś program ochrony środowiska czy energii, nie pamiętam dobrze Nawet w biosie mojego DFI da sie takiego szajsa włączyć <_< Edytowane 9 Stycznia 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Przypomniałem sobie że kiedyś miałem w kompie wiatraczek firmy Green Cooler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 mama taka sama tylko nie w wersji big tower tylko midi tower :) jeszcze rok temu chodzil w niej non stop server ;) - miala wypasiony zasilacz at - byl tak samo cichy jak tagan dzis jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Compaq EVO W4000. Moja pracownicza stacja robocza B) Te obudowy green mozna bylo dostac przewaznie w bestcomie, kumpel tam wlasnie swoja kupil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 a tam odrazu "kloc" przy monitorze 21` nie wyglada na taka wielka :) (sory za jakosc ... telefonem robilem na szybcika..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Mam ją juz na chacie :) Po wyczyszczeniu okazało się że jest w całkiem dobrym stanie ( nie licząć tej rdzy od spodu i kilku rys po bokach :D ) Chyba oryginalny Green Line to nie jest, bo z tego co wyczytalem to oryginal mial te boczne paski w jasnej zieleni, a ja mam ciemną taką ( tandetną :P ). Tak czy inaczej zaraz przeprowadzam mojego kompa do nowego domku :P Za jakis czas chyba wezme się za mod tego pudła... Jakies sugestie ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) mam w domowym kompie ta obudowe co [Misiek] pokazywal hmm jest calkiem fajna tzn. z robiona z grubego alumnium, co sprawie, ze obudowa niezle wycisza, jedyne co mi sie w niej nie podoba, to nie za fajna ergonomia ... mogloby byc lepiej ;] dalem za nia 50zl i jest w stanie bdb, mysle, ze wiecej nie jest warta w tej chwili ;] Edytowane 13 Stycznia 2006 przez shakur_45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Mam taka Greena tyle ze Midi Tower a ciezka jak cholera i twardą i gruba ma blache mozna po niej skakac i sie nie zegnie . Szkoda bylo mi ja wyrzucic wiec znioslem do piwnicy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Tez mam taka bude;) z orginalnym zasilaczem wypas sa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 O ile mnie pamięć nie myli te obudowy robiła dla Compaq'a firma Task (dostawca OEM dla wielu dużych producentów komputerów). http://www.task.com.tw/product-case1.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_nc_ Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 a po co wogóle wam takie kloce ? czy to nie mozna kupic normalnej o połowe mniejszej obudowy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) W wiekszych obudowach latwiej rozmiescic wszelkie kable, a przede wszystkim jest chlodniejsza od midi, powietrze sie w niej tak szybko nie nagrzewa bo poprostu jest go wiecej :) Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 No i ten efekt! Kumple wpadli ostatnio i pierwsze co usłyszałem to "zajebista lodówka!" :D Tak powaga to Kas ma racje... Ja często grzebie w moim kompie i teraz mi o wiele łatwiej sięgnąć jego elementów. Kable nie przeszkadzają bo jest miejsce gdzie można je ułozyć, no i temperatura dysku chyba mi spadła o 2st... A teraz skumajcie motyw... Przez jakiś czas miałem otwartą bude. Chciałem załozyć bok i w chwili kiedy dotknąłem nim reszty obudowy przeskoczyła iskra i komp się zresetował! Chyba się cholera naelektryzowała... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...