mont1 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Dziś zaobserwowałem coś dziwnego. Adobe photoshop zżera mi bardzo dużo ramu. wersja CS 8.0 tyle że uniemożliwia mi załączenie pliku PSD. Po załączeniu 730mb :blink: Pomóżcie mi! Bedę wdzięczny. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Jak to po załączeniu? Czego? Gdzie? Nikt tu nie jest wróżką... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) a ile masz free ramu przed odpaleniem tej grafy Edytowane 9 Stycznia 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 widze ze nikt nierozwiazal problemu (a przynajmniej niepodzielił się nim). Mam Photoshopa 9.0 zainstalowałem ostatnio poprawkę (9.01) i nadal tak jest :/ dochodzi do tego ze zuzywa mi cały tam i ponad 1GB z wirtualnej :blink: z kompa nieda sie juz kozystac :mur: cos chyba jest nietak... macie jakiś pomysł?? tia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 dochodzi do tego ze zuzywa mi cały tam i ponad 1GB z wirtualnej :blink: z kompa nieda sie juz kozystac :mur: cos chyba jest nietak...to jest normalne bo jak nie ma pamięci, to jak programy mają pracować ? napiszesz w końcu jakieś konkrety, jak chcesz dyskusji w dziedzinie probabilistyki to poszukaj innego forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) to jest normalne bo jak nie ma pamięci, to jak programy mają pracować ? napiszesz w końcu jakieś konkrety, jak chcesz dyskusji w dziedzinie probabilistyki to poszukaj innego forum niejestem pewien czy program ODRAZU PO URUCHOMIENIU BEZ OTWIERANIA PLIKÓW POWINIEN ZAJMOWAC W PAMIĘCI CORAZ WIĘCEJ MIEJSCA DOCHODZĄC DO MONSTRUALNYCH ROZMIARÓW (o których wcześniej wspomniałem). Jeśli uważasz to za normalne to jesteś chyba nienormalny btw. Jak program zajmuje kilkaset MB to prawie nieda sie kożystać z kompa :/ btw2. z v. 7.0 niemiałem takich problemów PS - mam 1GB ramu (jak w sigu) i 1,5GB wirtualnej Edytowane 29 Czerwca 2006 przez rambo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 ...Jeśli uważasz to za normalne to jesteś chyba nienormalny...licz sie ze słowami, może i jestem nienormalny ale za to ty możesz nabrać gwałtownie % widać w tej wersji to jest normalne, ale nadal nie wiadomo ile to jest: "monstrualna ilość", najpierw napisałeś ze to jest 730MB po załączeniu pliku, następnie napisałeś ze ponad 2GB to ile w końcu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) licz sie ze słowami, może i jestem nienormalny ale za to ty możesz nabrać gwałtownie % widać w tej wersji to jest normalne, ale nadal nie wiadomo ile to jest: "monstrualna ilość", najpierw napisałeś ze to jest 730MB po załączeniu pliku, następnie napisałeś ze ponad 2GB to ile w końcu ? trochę sie zagalopowałem... ale potraktowałeś mnie jak n00bka. Chiałbym zauważyć że o 730MB wspominał niejaki mont1 specjalnie dla Ciebei (bo jesteś bardzo dociekliwy) sporządziłem teścik [czas (sek)] [zajęty ram(MB)] [zajęta wirtualna(MB)] 10 76 90 20 123 137 30 171 185 40 219 233 50 262 280 60 310 330 90 450 470 120 600 615 i rośnie. wzrost około 5-6MB/sek z RAMU i drugie tyle z wirtualnej. Niewiem jak dla Ciebie, ale dla mnie są to wartości nie do przyjęcia test sporządzony BEZ OTWIERANIA JAKICHKOLWIEK PLIKÓW (sam program Adobe Photoshop CS2 (9.01)). Wartości szacunkowe, ale obrazują mój problem Edytowane 29 Czerwca 2006 przez rambo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mernest Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 a próbowałeś reinstala programu (zapene tak ale tak tylko pytam..) może spróbuj reinstall systemu zrobić może to pomoże. ps ja mam to co w sigu i mam odpalony photoshop cs i dreamweaver i mi tyle nie zabiera (pamięć całą oczywiście ale nie 1gb wirtualnej) może coś z sysem masz walnięte ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 a próbowałeś reinstala programu (zapene tak ale tak tylko pytam..) może spróbuj reinstall systemu zrobić może to pomoże. ps ja mam to co w sigu i mam odpalony photoshop cs i dreamweaver i mi tyle nie zabiera (pamięć całą oczywiście ale nie 1gb wirtualnej) może coś z sysem masz walnięte ?? instalowałem tydzień temu (i tak dośc długo sie trzymał, ale w końcu mocno zamulał) więc chyba niezdązyło "się popsuć"... chociaż z Winem (btw. mam XP) wszystko jest możliwe. robie reinstalke programu, który dziś zainstalowałem :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 ...specjalnie dla Ciebei (bo jesteś bardzo dociekliwy) sporządziłem teścik...program po uruchomieniu tworzy bufor na wszelki wypadek, ten bufor (jego granice ustawi sie w Preferencjah programu), jest ustawione domyślnie na 55% i tyle powinien max zająć :) odłącz zbędę wtyczki i sprawdź one tez zajmują bufor, może któraś sie wyrwała z pod kontroli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) program po uruchomieniu tworzy bufor na wszelki wypadek, ten bufor (jego granice ustawi sie w Preferencjah programu), jest ustawione domyślnie na 55% i tyle powinien max zająć :) odłącz zbędę wtyczki i sprawdź one tez zajmują bufor, może któraś sie wyrwała z pod kontroli to ze mozna ustwalic max. ilość zajmowanje pamięci wiem... ale to niedziała. Po reinstalce i usunięciu wszystkich wtyczek (lol) nadal jest tak samo... chyba wróce do PS 7.0 :sad: PS. zużycie pamięci w PS. 7.0 stabilizuje sie u mnie na 37 (RAM) i 45 (wirtualna). Edytowane 29 Czerwca 2006 przez rambo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Weź przeskanuj system antywirusem i progsami tego typu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 a czy ten fotoszop jest legalny? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 heh, mozliwe ze adobe sie zabezpieczył :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 jeśli photoshop.exe sam nabiera ramu.. to musi byc jakiś dziurawy.... wycieki pamięci czy coś.. a wątpię żeby wycieki pamięci znajdowały się w oryginalnej wersji programu. No i ostatecznie.. po co Ci fotoszop 9.0 skoro w 7.0 nie wykorzystujesz zapewne w więcej niż 10% jego możliwości.... (chyba żeś jakimś grafikiem komputerowym jest) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...