Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To lipa, ten pseudo 550W daje bodajze 30A na 5v, czyli mniej niz moj Codegen 350W. Poszukaj na gieldzie zasilek firmy DEER, widzialem fajna 400W za niecale 100 pln.

:lol: znasz powiedzenie "jelenie do lasu a nie do kompa"

400W za 100zl - to np nowy 250W Enlight jest drozszy i pewnie wydajniejszy

McBenner za troszke ponad 200zl to kupisz 300W Enlighta z serii HPC-xxx-xxx (wydajniejszy niz 350W HuntKey i do tego zajebiscie cichutki standard dla wentylatorka to 1400rpm - bez grzebania w srodku masz "bezglosny" zasialcz)

PS zeby nie bylo ze jestem goloslowny - prosze zerknac np http://www.directron.com/psu.html zasilacze stawiane na = z L&C na 100% nie sa dobre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie kochani. Olejcie drogie zasilacze, kasę przeznaczcie na coś lepszego. Przecież tak łatwo jest połączyć dwie zasiłki, obudowy komputerów też są duże i miejsce na drugi zasilacz napewno się znajdzie.

Dla zainteresowanych: http://bsd.ae.wroc.pl/moded/html/porada3.htm

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 550W jakiśVIP ST-550ATXP4 G-550W.... sprowadzany z zag. niewiem co warty :-(

dane z pudła

PEAK MAX

3,3V - 30A 20A

5V 40A 35A

12V 20A 18A

-5V 1A 0,5A

-12A 1A 0.5A

Waży 1.7 Kg ..... spisuje śie nieźle .... ale szukam lepszego :-)

bo moje mobo ciągnie jak smok :-) ech ten enetmax :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To lipa, ten pseudo 550W daje bodajze 30A na 5v, czyli mniej niz moj Codegen 350W. Poszukaj na gieldzie zasilek firmy DEER, widzialem fajna 400W za niecale 100 pln.

:lol: znasz powiedzenie "jelenie do lasu a nie do kompa"

400W za 100zl - to np nowy 250W Enlight jest drozszy i pewnie wydajniejszy

nie sa dobre

Polecilem mu dlatego, iz zasilacz Deer 400W za bodjaze 85pln mial calkiem przywoite parametry (o ile pamietam 5V-35A). Pomijam juz fakt,iz mial lepsze parametry niz ten pseudo 550W za 200pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie kochani. Olejcie drogie zasilacze, kasę przeznaczcie na coś lepszego. Przecież tak łatwo jest połączyć dwie zasiłki, obudowy komputerów też są duże i miejsce na drugi zasilacz napewno się znajdzie. 

Dla zainteresowanych: http://bsd.ae.wroc.pl/moded/html/porada3.htm

:lol:

I niech napięcia skaczą o 0.2V :lol:, a +5V: 4.6V :lol:

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to moga sobie skakac nawet z 5.0 na 4.0, dopoki system jest stabilny. Osobiscie chyba wlasnie znalazlem granice wytrzymalosci mojego Codegena 350W. Zawsze trzymal napiecia idelanie, ale jak podaje teraz prockowi wysokie napiecia w stylu 1,95-2V to bez obciazenia wszystko jest ok (5v=5.05v), a obciazajac system np UD, super _pi napiecie +5v spada do 4,78-4,8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zasilaczy Deer to nie polecam mam 350W i napiecie 12V= 12,66 prawie caly czas ... nie tego oczekiwalem

]

A jakie napięcie chciałbyś mieć? Przecież teraz jest prawidłowe. Lepiej powiedz jakie masz napięcie +5V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...