Skocz do zawartości
istredd

Problem Filmami Na Tv (gf6800)

Rekomendowane odpowiedzi

Na nvidie przesiadłem się dosłownie wczoraj, dziś zauważyłem pierwszy problem. Konkretnie chodzi mi o to że jak włączam film, to obraz "nie mieści" się na ekranie tv, muszę wejść do opcji i ręcznie zmniejszyć położenie ekranu aby film nie był ucięty z każdej ze stron. I do tego momentu wszystko jest ok.

Problemem właściwym jest to że ustawienia te resetują się za każdym razem jak włączam film, i nie ma znaczenia czy je zapisuje czy nie. Po prostu, ustawiam, włączam film, i musze jeszcze raz wszystko ustawiać, już podczas trwania filmu (oczywiście tv jest ustawione jak wideo pełnoekranowe). Zaznaczam że resetują się tylko te ustawienia dotyczące położenia ekranu, bo reszta opcji związanych z ustawieniami tv się nie zmienia.

Troche to irytujące, to ciągłe wchodzenie do opcji, szczególnie jak się ogląda jakieś seriale ;) Stery zmieniałem i na wszystkich jest taka sama sytuacja, obecnie mam 82.12 dla win xp. Spotkał się ktoś z tym, a może jest tu ktoś kto zna ktoś rozwiązanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nie, opcje dotyczące dopasowania ekrany są zablokowane. Ogólnie zaczynam wątpić czy uda się to rozwiązać. Szukałem na ang forach i nic nie znalazłem. Hmm, tylko pytanie brzmi cy to tylko moja przypadłość, czy jest to problem z którym inni też się borykają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi