istredd Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Na nvidie przesiadłem się dosłownie wczoraj, dziś zauważyłem pierwszy problem. Konkretnie chodzi mi o to że jak włączam film, to obraz "nie mieści" się na ekranie tv, muszę wejść do opcji i ręcznie zmniejszyć położenie ekranu aby film nie był ucięty z każdej ze stron. I do tego momentu wszystko jest ok. Problemem właściwym jest to że ustawienia te resetują się za każdym razem jak włączam film, i nie ma znaczenia czy je zapisuje czy nie. Po prostu, ustawiam, włączam film, i musze jeszcze raz wszystko ustawiać, już podczas trwania filmu (oczywiście tv jest ustawione jak wideo pełnoekranowe). Zaznaczam że resetują się tylko te ustawienia dotyczące położenia ekranu, bo reszta opcji związanych z ustawieniami tv się nie zmienia. Troche to irytujące, to ciągłe wchodzenie do opcji, szczególnie jak się ogląda jakieś seriale ;) Stery zmieniałem i na wszystkich jest taka sama sytuacja, obecnie mam 82.12 dla win xp. Spotkał się ktoś z tym, a może jest tu ktoś kto zna ktoś rozwiązanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Domyślam się że do przełączania obrazu używasz oprogramowania karty a zobacz sobie TV TOOL-a mały programik a cieszy :) Jest w wersji PL.Daj znać czy pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
istredd Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 niestety nie, opcje dotyczące dopasowania ekrany są zablokowane. Ogólnie zaczynam wątpić czy uda się to rozwiązać. Szukałem na ang forach i nic nie znalazłem. Hmm, tylko pytanie brzmi cy to tylko moja przypadłość, czy jest to problem z którym inni też się borykają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...