Quam Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Witam, sprawa wygląda następująco... konfiguracja jak w podpisie. Jak widać mam karte AGP, a nadażyła mi się okazja (fundusze wpłynęły) i pomyślałem, co by tu zmienić ? Grafy się chyba nie opłaca zmieniać ? (chyba żeby zmienić na 6800GT ;) ) Pomyślałem po procku i płycie. Socket 754 mnie niezbyt ciekawi. Jak już to albo AMD pod s939 albo intel pod s755... Jak niestety zauważyłem pod AGP ani s939 ani s755 nie oferują nic ciekawego... (s939 jeszcze coś dają ale s755 kompletne nic...) Jedyne co znalazłem dla siebie : Płyty: -DFI LanParty UT nF3 ULTRA-D -Epox EP-9NDA3+ -Gigabyte GA-K8NS Ultra-939 Procek: -aAMD Athlon 64 3500+ BOX (Socket 939) Venice Już nie chodzi mi o to co kupic, bo na to jest inny dział... Ale pytanie zasadnicze... czy się opłaca ? Czy sprzęt bedzie oferował sporą różnice wydajności pomiedzy tym co mam teraz a zmianą na s939 w warunkach AGP ? Czy poczekać ze 2 lata (wczesniej raczej nie da rady) i wtedy zmienić platforme z grafiką ? Czy też może opchnąć Grafe na AGP i kupić taką samą na PCI-E ? Edytowane 9 Stycznia 2006 przez Quam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 ja z płyt zastanawiał bym się nad Epoxem lub DFI, takiego Epoxa mam i jestem w pełni zadowolony. - co do procka.. za tą cenę to łykniesz już niezłego selekta Venice 3000+ np. @2.7GHz.. a taki będzie już dużo wydajniejszy od tego P4.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Polecam MSI K8N NEO2 Platinium ;) Bardzo dobre możliwości OC, niezłe wyposażenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Moim skromnym zdaniem w tej chwili w twoim przypadku nie ma większego sensu zmiany platformy w dzisiejszych grach i tak najważniejsza jest grafa a procek masz wystarczająco szybki jedyne co mozesz zmienic to grafe na taką o jakiej wspomniałeś na twoim miejscu nic wiecej bym nie robił szkoda kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) plyte sobie zostaw - zamaiast kupowac nowa plyte i procek kup sobie pentium mobile i przejciowke Edytowane 13 Stycznia 2006 przez atek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MD0 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (chyba żeby zmienić na 6800GT ;) ) Chyba żeby zmienić na 7800GS ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...