Skocz do zawartości
kuki1989

Epox 8npa7i Vs Gigabyte K8ne

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam zamiar przesiasć sie na s754 bo moja płyta na sA padała, interesuje mnie płyta do 250zł i w tej cenie sa wyzej wymienione płyty, czytałem testy ale i tak mam mentlik w głowie, prosze uzytkowników tych płyt o podanie mi ich zalet i wad. z góry THX :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jako uzytkownik EPoXa powiem:

-wady:

-vcore tylko do 1.55v (chociaz recenzant w tescie na egieldzie mógł ustawic +0.35v, moze w nowym BIOSie bedzie to naprawione...)

-po długim katowaniu (czyt. kilkanaście godzin ciągłego męczenia) płyta zaczyna wariować, i nie wstaje na ustawieniach na ktorych poprzednio byla stabilna, trzeba odczekac 30min i wszystko działac spoko

-nie wiem jak u innych, ale u mnie chlodzenie chipsetu "piszczy"

-z tego co slyszalem, slaby dzwiek, ja nie korzystam bo mam SB live! wiec sie nie wypowiem osobiscie ;]

zalety:

-napięcie na pamieciach max 3.2v

-napiecie chipsetu max 1.8v

-duuuzooo timingów w BIOSie

-osiąga wysokie HTT

-nie trzeba robić clear cmosa, płyta gdy za pierwszym razem nie wstanie, sama przywraca poprzednie ustawienia

-stabilna

-3 fazowe zasilanie

Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania - pytaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajdź mi dzidzion w PL DFI nową to Cie ozłoce:P nigdzie nie mają. a Ty z procem sprzedajesz a ja proca juz mam:|

a swoją drogą grzesiu gdzie tak tanio ten epox??? ja w komputroniku zamowilem za 274zł...czyzbym az tak przeplacil? i powiedz mi co oznacza to "dlugie katowanie" jakies prime super pi granie na extreme oc czy poprostu pogram pare h na standartowych ustawieniach i bede mial takie cos? moze cos Ci sie przegrzewa?

Edytowane przez Pageup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajdź mi dzidzion w PL DFI nową to Cie ozłoce:P nigdzie nie mają. a Ty z procem sprzedajesz a ja proca juz mam:|

a swoją drogą grzesiu gdzie tak tanio ten epox??? ja w komputroniku zamowilem za 274zł...czyzbym az tak przeplacil? i powiedz mi co oznacza to "dlugie katowanie" jakies prime super pi granie na extreme oc czy poprostu pogram pare h na standartowych ustawieniach i bede mial takie cos? moze cos Ci sie przegrzewa?

chodzi o to że po długim bawieniu sie w o/c, kilkunasto godzinnym zmienianiu napiec/htt/kombinowanie z timingiami czasami występuje cos takiego, ale raz mi się to tylko zdarzyło wiec problem to nie jest i wszystko jest ok na codzien, a grać/super pi/primowac mozna do bólu :D nic sie nie zwiesza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi