kuki1989 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 witam, mam zamiar przesiasć sie na s754 bo moja płyta na sA padała, interesuje mnie płyta do 250zł i w tej cenie sa wyzej wymienione płyty, czytałem testy ale i tak mam mentlik w głowie, prosze uzytkowników tych płyt o podanie mi ich zalet i wad. z góry THX :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 jako uzytkownik EPoXa powiem: -wady: -vcore tylko do 1.55v (chociaz recenzant w tescie na egieldzie mógł ustawic +0.35v, moze w nowym BIOSie bedzie to naprawione...) -po długim katowaniu (czyt. kilkanaście godzin ciągłego męczenia) płyta zaczyna wariować, i nie wstaje na ustawieniach na ktorych poprzednio byla stabilna, trzeba odczekac 30min i wszystko działac spoko -nie wiem jak u innych, ale u mnie chlodzenie chipsetu "piszczy" -z tego co slyszalem, slaby dzwiek, ja nie korzystam bo mam SB live! wiec sie nie wypowiem osobiscie ;] zalety: -napięcie na pamieciach max 3.2v -napiecie chipsetu max 1.8v -duuuzooo timingów w BIOSie -osiąga wysokie HTT -nie trzeba robić clear cmosa, płyta gdy za pierwszym razem nie wstanie, sama przywraca poprzednie ustawienia -stabilna -3 fazowe zasilanie Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania - pytaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) k8ne nie ma sensu brac...mialem 3 sztuki i nie polecam..., z Epoxem nie mialem do czynienia.......lepiej doloz pare groszy i bierz DFI :) Edytowane 9 Stycznia 2006 przez dzidzion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 no DFI wiadomo, wymiata, ale DFI kosztuje 300, a EPoX 224 :> a dla kogos kto chce miec srednie o/c i potrzebuje 754 za małą kase jest idealną płytką :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) znajdź mi dzidzion w PL DFI nową to Cie ozłoce:P nigdzie nie mają. a Ty z procem sprzedajesz a ja proca juz mam:| a swoją drogą grzesiu gdzie tak tanio ten epox??? ja w komputroniku zamowilem za 274zł...czyzbym az tak przeplacil? i powiedz mi co oznacza to "dlugie katowanie" jakies prime super pi granie na extreme oc czy poprostu pogram pare h na standartowych ustawieniach i bede mial takie cos? moze cos Ci sie przegrzewa? Edytowane 10 Stycznia 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?menu=s...detail&id=19343 224 - ale na stanie nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 znajdź mi dzidzion w PL DFI nową to Cie ozłoce:P nigdzie nie mają. a Ty z procem sprzedajesz a ja proca juz mam:| a swoją drogą grzesiu gdzie tak tanio ten epox??? ja w komputroniku zamowilem za 274zł...czyzbym az tak przeplacil? i powiedz mi co oznacza to "dlugie katowanie" jakies prime super pi granie na extreme oc czy poprostu pogram pare h na standartowych ustawieniach i bede mial takie cos? moze cos Ci sie przegrzewa? chodzi o to że po długim bawieniu sie w o/c, kilkunasto godzinnym zmienianiu napiec/htt/kombinowanie z timingiami czasami występuje cos takiego, ale raz mi się to tylko zdarzyło wiec problem to nie jest i wszystko jest ok na codzien, a grać/super pi/primowac mozna do bólu :D nic sie nie zwiesza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...