B3wolf Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Mam cos do zakomunikowania, poniewaz duzo osob twierdzi ze ta plyta nie nadaje sie do podkrecania a bawiliscie sie Easy Tune III ? http://www.gigabyte.com.tw/products/7vrxp.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 niedługo będę modernizował sprzęta i po analizie testów płyt na KT333 zostały mi dwie płyty do wyboru MSI KT3 Ultra ARU i właśnie Gigabyte GA-7VRXP. Zależy mi na dobrym wyposażeniu płyty a obie mają zintegrowany dzwięk w miarę dobrej jakości. Obie mają oczywiście wszystko co potrzeba do OC czyli regulację napięć proca, pamięci i AGP, regulacje mnożnika i FSB z krokiem co 1 Mhz i USB 2.0. MSI trochę lepiej się podkręca przez FSB, ale Gigabyte ma z kolei kilka zabawek ktorych nie ma MSI czyli Lan onboard, przydatną funkcję Dual Bios, muzę Creativa (MSI ma Avance), no i najważniejsze (nie jestem pewny na 100% jak się mylę to mnie poprawcie) kontroler Promise na MSI nie potrafi pracować w trybie Standalone IDE a tylko w trybie RAID (RAID mi niepotrzebny a 2 dod. kanały zawszę się przydadzą) a u GB nie ma problemu po prostu w biosie się wybiera tryb Promisa jako RAID/IDE/Disabled. Obie płyty za stabilność dostały (na OCWorkBench lub TBreak) 20/20 pkt. Moim wyborem zostanie chyba więc chyba Gigabyte. B3wolf jak wiesz coś ciekawego o tej płytce to daj znać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Słuchaj mam ją miesiąc i działa genialnie tylko sie grzeje troche wiec musze chyba domontowac wiatrak ale spoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Słuchaj mam ją miesiąc i działa genialnie tylko sie grzeje troche wiec musze chyba domontowac wiatrak ale spokotzn rozumiem ze grzeje sie chipset pod tym zlotym radiatorem ?? ale zwisów z przegrzewania nie ma?? kręcisz przez FSB?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Nie krece wcale Wystarcza mi ta moc ktorą mam bo widzisz boje sie o procesor i chce mu zalozyc coppershima i posmarowac go AC3 zwisów brak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILL_BLANT Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Mam cos do zakomunikowania, poniewaz duzo osob twierdzi ze ta plyta nie nadaje sie do podkrecania a bawiliscie sie Easy Tune III ? http://www.gigabyte.com.tw/products/7vrxp.htm tak się składe że ostatnio tą płytkę wkręcałem w swoją bude ale jusz jej nie mam jakoś mi się nie spodobała to chyba ten kolor a podkręcać na niej he he leciutko że da rade Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 No każdy kto ma Epoxa powie że gigabyte się nie nadaję do podkręcania w końcu nie ma na niej jakiś cudów dokładnej regulacji timingów napiec ddr agp itd w zasadzie tylko podstawa a mój antek na Dragon Orbie 3 poszedł stabilnie na 1760 potem coś sie pamiatki chrzaniły wziałem od kumpla nanye 266 i było 1800 teraz mam Volcano ale czekam aż mi znowu dadzą z Pcprojektu Nanye 333 to wtedy sie pobawię. a przegrzewania nie mam bo na mostku jest Crystalorb :) Płytka spox ale sprzedaję ją i kupuję Abita KX7333R :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 No każdy kto ma Epoxa powie że gigabyte się nie nadaję do podkręcania w końcu nie ma na niej jakiś cudów dokładnej regulacji timingów napiec ddr agp itd w zasadzie tylko podstawa a mój antek na Dragon Orbie 3 poszedł stabilnie na 1760 potem coś sie pamiatki chrzaniły wziałem od kumpla nanye 266 i było 1800 teraz mam Volcano ale czekam aż mi znowu dadzą z Pcprojektu Nanye 333 to wtedy sie pobawię. a przegrzewania nie mam bo na mostku jest Crystalorb :) Płytka spox ale sprzedaję ją i kupuję Abita KX7333R :)co do timingów pamieci to zgoda nie są tak dokładne jak na Epox lub Abit, ale przeciez regulacje napiec to ta plyta ma i to dobre bo na proca, pamiec i AGP czyli wszystko co potrzeba nie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Płytka jest dobra i stabilna nie narzekam proca nie podkręcam bo nie ma własciwie narazie po co wszystko chodzi super ale mam sentyment do Abitów musze go mieć :) a co do np napięcia proca ja tam wolę zmieniać napiecie np co 0.5V (tylko przykład) a nie +5% +7,5% +10% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 dzieki za info, kupie tą płytę ale chyba w wersji bez RAIDa i Lanu nie ma innej tak korzystnej oferty na płytę z USB 2.0.....pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...