Pietrekth7 Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Mam problem z wyborem moze ktos poradzi jaka nagrywarke Teac 48x czy TDK 48x. Dzieki wielkie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Mam problem z wyborem moze ktos poradzi jaka nagrywarke Teac 48x czy TDK 48x. Dzieki wielkie :lol:poczytaj na www.cdrinfo.pl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 liteon albo teac to jest moje zdanie :roll: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Pietrek chcesz kupić TDK?? to mi sie jakoś źle kojarzy ;) jednak wybierał bym tak jak przedmówca TEAC lub LITEON pozdrówki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 ja co do TEAca to jestem wkurzony. Nieomija on zabezbieczen po za tym jest wolniejszy od LITEONa bo ma jakis tam inny tryb przesylu danych.... WYBRALBYM LITEONA!!! JEST TANSZY IWSZYSTKIE ZABEZPIECZENIA OMIJA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Ja jestem za Liteonem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 TDK fajnie wyglada :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 TDK fajnie wyglada :D no rzeczywiście to jest chyba jego jedyny atut :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 TDK fajnie wyglada :D no rzeczywiście to jest chyba jego jedyny atut :D czasami wyglad tez sie liczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrzozA1 Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Jak wypalarke to liteone albo teac nic innego. Chociaz wielu sie ze mna nie zgodzi. Ja mam osobiscie yamaha *8 i nagrywa jush od ponad dwoch lat i tesh nie narzekam. Kwestia gustu. Poczytaj na www.cdrinfo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 yamaha/plextor/teac nie mowcie o lite-on, bo rozmawiamyu o sprzecie troche wyzszej klasy..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 yamaha/plextor/teac nie mowcie o lite-on, bo rozmawiamyu o sprzecie troche wyzszej klasy..... Masz cos do liteon :? wg. mnie to dobre nagrywarki lamiace kazde zabezpieczenie 8) polecam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 yamaha/plextor/teac nie mowcie o lite-on, bo rozmawiamyu o sprzecie troche wyzszej klasy..... :? nie można odrazu przkreślać tej firmy, ja i moi kumple są zadowoleni wiekszość ma liteony i wypala setki płytek na nich i jakoś nie narzekają :? nagrywarka która wypaliła pare tysięci cd to chyba nie jest shit no nie ?!?!?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 ja tam mam liteon'a i jestem z niej bardzo zadowolony, jak na razie niczym mi sie nie narazila :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deczklav Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Ja mam cd rom i cd rw TEACA i nie zamienie na żaden inny, bardzo solidnie wykonane czego o lg nie moge powiedziec :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Mam CDRW Teaca - 12/10/32 smiga az milo, ciesze sie ze go kupilem majac do wyboru tansze LG... LG mam za to DVD ktorego uzywam jako CD - zadnych problemow z nim rowniez nie mam. Za to zlozylem kuzynowi do kompa CDRW LG (24/10/40) i nie najlepsze jest. TZN nie zeby plyty palila, ale strasznie glosno chodzi, wrecz buczy... Przy odczycie z plyty... LiteON nigdy nie mialem i nikt z moich znajomych na razie nie ma, ale wszyscy sobie chwala... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Jak wypalarke to liteone albo teac nic innego. Chociaz wielu sie ze mna nie zgodzi. Ja mam osobiscie yamaha *8 i nagrywa jush od ponad dwoch lat i tesh nie narzekam. Kwestia gustu. Poczytaj na www.cdrinfo.pl mam w domu yamahe *8, ale SCASI, padla po 3 latach :D obecnie mam LG 32x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 tylko teac... co do liteon'a wsi ofaynie lecz firma jest krotko i obaczymy jak te "cudowne" teraz nagrywarki beda sluzyc za 2 lata!! jak mozesz gdzies dostac to bierz Teac'a BOX - 3 lata gwarancji!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 THG's Hard News: Lite-On IT, the world’s largest maker of DVD-ROM and CD-RW drives, said on Monday that the company aims to ship five million slim-type combo drives next year, threatening Quanta Storage’s leading position, according to the Chinese-language Economic Daily News. World's largest... jak dla mnie takie info spokojnie przemawia za Lite-ON, sam posiadam nagrywarkę tej marki i uważam, że jest świetna, a po prostu ludzie jak widzą wyższą cene to od razu myślą, że jest 100 razy lepsza. Niech sie wypowie ktokolwiek, kto miał w kompie i Teac i Lite-On, a jak nie ma takiego to zamiast obrażać jakąś markę, niech sie nie odzywa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 (...) Niech sie wypowie ktokolwiek, kto miał w kompie i Teac i Lite-On, a jak nie ma takiego to zamiast obrażać jakąś markę, niech sie nie odzywa. ja mialem Teaca a teraz mam liteona i powiem tak: teac mial dziwna sklonnosc do "psucia" srednio 3 plikow na 700mb cd pelnym programow, configow i roznych backupow :( litek ani razu mi takiego zonka niezrobil . takze jestem za liteon i tylko za liteon :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Mam problem z wyborem moze ktos poradzi jaka nagrywarke Teac 48x czy TDK 48x. Dzieki wielkie :lol: umówmy sie ze w tej chwli najlepszymi napedami sa teac i liteon. szczegolne TEAc cichy i bedze działal przez długie lata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Pawel_k: Miałem dwie nagrywarki teac'a (12-10-32 i 40-12-48) i żaden nie miał takiej przypadłości jak Twój. Lite-on'em się nie bawiłem, ale czytałem wiele recenzji i uważam, że są bardzo dobre i tanie. Niewątpliwą zaletą teac'ów jest trwałość. Mój pierwszy teac dalej dzielnie nagrywa płytki (wiem, bo szwagier go używa). Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Może trochę nie na temat ale od ponad roku używam Acera 32x12x8 i jest niezawodny. Omija wszystkie zabezpieczenia i doskonale kalibruje laser. Mimo to chyba zmienię nagrywarkę bo prędkość x 12 dla CDR jest trochę przywolna. Dlatego zachęcam do postów w tym temacie, pozwolą mi one na prawidłowy wybór nowszego sprzętu. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 ja co do TEAca to jestem wkurzony. Nieomija on zabezbieczen Teac o którym mowa w tym temacie (W548E) nie ma z tym problemu. teac mial dziwna sklonnosc do "psucia" srednio 3 plikow może to była wina nośników (ich kiepskiej jakości) i zbyt wysokiej prędkości nagrywania. Z tych dwóch czyli TEAC, TDK wybrałbym to pierwsze. No chyba, że duże znaczenie ma dla ciebie prędkość nagrywania CD-RW (Teac x16, TDK x24). Jako uzasadnienie podałbym niezawodność i jakośc wykonania z której TEAC bądź co bądź jest znany. Oczywiście rodzi się pytanie czy jesteś gotowy za to zapłacić. :D Jeżeli nie to na rynku jest jeszcze Lite-On czy LG, a może ASUS (ten ASUS nawet bardzo podobny do TEAC-a) :D . Mówienie o wyższości któregoś z napędów moim zdaniem jest błędem, ponieważ przyglądając się testom łatwo stwierdzić, że mają one podobne zalety i wady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Teaca to mialem 16.10.40 takze niewypalal az tak szybko :) nosniki tez dawalem dobre (verbatim, tdk..) takze wg mnie to byla wina ukladu sterujacego - wiadomo nobodys perfect :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 wychodze z zalozenia, ze produkty roznych firm trafia sie bubel. Przy tej ilosci rzeczy, ktore produkuja zawsze jest jakis% bledof ktorych nie wychwyca... z gornej polki polecam Teac'a /za cene takze/ - tak jak niemieckie czolgi - nie do zdarcia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 wychodze z zalozenia, ze produkty roznych firm trafia sie bubel. Przy tej ilosci rzeczy, ktore produkuja zawsze jest jakis% bledof ktorych nie wychwyca...i to ja zazwyczaj trafiam na taki "okaz" :x :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Moj Qumpel ma TEACa i nie narzekam, wieć moge ją polecić. 8) Ja natomiast mam LiteOnaktóra mnie nigdy nie zawiodła... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 teac lub liteon nic dodac nic ujac!!! pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrekth7 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Dzieki za wszystke odpowiedz . Jak z nich wynika Teca jest dobry i go kupie.Tylko nie wiem o co chodzi z tymi nośnikami ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...