vob20 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Witam Mam taki problem, dostałem od kolegi grafę nVidia MX440, problem jest w tym że system się uruchamia normalnie ale czasami system nie może załadować sterowników, ale pracować można, dodatkowa pojawiają się arty fekty. Z tego co się dowiadywałem ktoś delikatnie ją podkręcał. Moje pytanie jest czy da radę coś z tym zrobić? Czytałem gdzieś że można po zmieniać taktowanie pamięci i GPU, tylko nie wiem jakim program i jak zrobić jak już się uda żeby te ustawienia zapisać na stałe w karcie Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 być może przy podkręcaniu, ktoś uszkodził tą kartę. po zmianie karty zaleca się odinstalowanie starych sterowników programem Driver Celaner, a najlepiej zainstalować system na nowo. Zmieniać taktowanie karty możesz m in. programami Riva Tuner, Power Strip. A na stałe ustawienia w karcie mozesz zapisać, edytując jej bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Sprubuj zmniejszys troche taktowania np. programem Riva tuner lub Powerstrip :D ale skoro napisałes ze ktos ją lekko podkręcał to troche dziwne ze po lekkim O/C karta juz sypie artami :blink: Edytowane 9 Stycznia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vob20 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zainstalowałem Riva Tuner ale mam problem bo system nie ładuje mi sterowników od grafy, co mam zrobić? Może wgranie nowszego bios’u pomoże Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zainstalowałem Riva Tuner ale mam problem bo system nie ładuje mi sterowników od grafy, co mam zrobić? Może wgranie nowszego bios’u pomoże Pozdrawiam Podpowiadlai ci juz: zainstaluj na nowo winde albo użyj Driver Cleanera i spróbuj ponownie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...