dax Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Witam. Tak jakoś wyszło, iż przymierzam się do kupna laptopa. Nie znam jednak w ogólę tego tematu, toteż prosze Was o pomoc. Szukam note'a na ktorych chulaly by nowsze gierki. Parametry, które chętnie bym zobaczył: karta graf. - pokroju 6600 (ewentualnie odpowiadający jej radeon) procek - 2ghz to minimum, 64-bitowy oczywiście (bodajże semprony lub turiony w lapach, tak?) ram - minimum 512 i najlepiej minimum 4'setki, jeżeli byłoby 1GB bylbym wniebowzięty monitor - najlepiej 17' Wiem, że wymagania mam spore, ale jak już coś kupować, to kupować dobrze. Jakieś propozycje? Wypatrzylem cos takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79473261 - spełnialoby moje wymagania? P.S. Jak często wychodzą nowe karty graf. itd. do note'ów i czy bardzo ciężko jest je wymienić? I czy ceny rożnią się bardzo od tych ze stacjonarnych kompow? Pozdrawiam daX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Raczej w nowe gry sobie nie pograsz. Najlepiej zeby mial Radeona x700. Zalezy tez ile kasy chcesz na to przeznaczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 po pierwsze absolutne minimum zeby pograc komfortowo w aktualne gry to x700 a i tak sie zdarzy ze trzeba bedzie grac na medium detali (FEAR), trudno tutaj polecac nawet x600 do grania (tylko 4 piplines) a co dopiero to barachło z linku ktory podales. Generalnie ten HP to barachło. On jest sciagniety z USA, tam kupiony za grosze bo juz za oceanem nie ma raji bytu. Juz chodzil za mna jeden taki gosc jak sie nosilem z zakupem lapka i mi pokazywal dokladnie takiego samego, owszem matryca ladna ale to jest ciezki kloc w takie monstrualne kadlubki to sie montuje g-f7800 a nie X200 - LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol44 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 kup sobie cos takiego : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80497747 lub coś takiego i dokup RAM (taniej Cie wyjdzie): http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80352820 nie polecam Ci tych szaf z Athlonem, a grafiki w laptopie to raczej nie wymienisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus85 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Jak chcesz grać to po h... ci laptop??? Komputer stacjonarny wyjdzie zdecydowanie taniej... Jeżeli jednak nadal upierasz się przy laptopie - to odradzam Semprony (bo się grzeją), a nawet Turiony... Polecam Centrino - bo to zajefajna platforma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnymax Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 dax napisał(a): Witam. Tak jakoś wyszło, iż przymierzam się do kupna laptopa. Nie znam jednak w ogólę tego tematu, toteż prosze Was o pomoc. Szukam note'a na ktorych chulaly by nowsze gierki. Parametry, które chętnie bym zobaczył: karta graf. - pokroju 6600 (ewentualnie odpowiadający jej radeon) procek - 2ghz to minimum, 64-bitowy oczywiście (bodajże semprony lub turiony w lapach, tak?) ram - minimum 512 i najlepiej minimum 4'setki, jeżeli byłoby 1GB bylbym wniebowzięty monitor - najlepiej 17' Wiem, że wymagania mam spore, ale jak już coś kupować, to kupować dobrze. Jakieś propozycje? Wypatrzylem cos takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79473261 - spełnialoby moje wymagania? P.S. Jak często wychodzą nowe karty graf. itd. do note'ów i czy bardzo ciężko jest je wymienić? I czy ceny rożnią się bardzo od tych ze stacjonarnych kompow? Pozdrawiam daX Jesli chodzi o gry to bierz ktoregos z tych dwoch ale ten na X800XT 256 to naprawde wypas -sam go mam to wiem co mowie:))) http://www.euronotebook.pl/index.php?page=product&c_id=83 Battlefield 2 i FEAR na max detalach + 16 anisotropic i zero zaciec:))) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 A co to za firma ChiliGREEN? Nie slyszalem nigdy o takiej. Dobre jakosciowo robia laptopy? @dax Podaj ile mozesz dac za laptopa. Wtedy bedzie duzo latwiej doradzic cokolwiek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnymax Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Rafael Santi napisał(a): A co to za firma ChiliGREEN? Nie slyszalem nigdy o takiej. Dobre jakosciowo robia laptopy? @dax Podaj ile mozesz dac za laptopa. Wtedy bedzie duzo latwiej doradzic cokolwiek. Jakosciowo malo powiedziane :))) Jest to chyba jeden z nielicznych gdzie w opcjach biosu mozesz krecic proca szyna wzwyz!!!!!Ja na codzien jade na podkreconym procku z 2.0ghz@2.15:)))To swiadczy o solidnosci komponentow a wykorzystalem tylko 6% overlocingu a jest 15% a tak pozatym na europe dali nazwe Chiligreen a w stanach nazywa sie on SAGER NP 5720-wpisz w goglach. Jest to ten sam komp co nizej w RECENZJI SAGER NP5720.Sa tam zdjecia jego nawet i bardzo dokladny OPIS kolegi :)))) Milej leORT: ORT: ORT: ktury. Rafael Santi napisał(a): A co to za firma ChiliGREEN? Nie slyszalem nigdy o takiej. Dobre jakosciowo robia laptopy? @dax Podaj ile mozesz dac za laptopa. Wtedy bedzie duzo latwiej doradzic cokolwiek. A jesli chodzi o wydajnosc multimedia to spoko:)) 3Dmark 2001 przeszlo 24000 punktow juz nie pamietam dokladnie ile gdzies tam jest na linku 3DMark 2003-11200 z hakiem 3DMark 2005-5432 roznice bledu 1,2 punkty Jeslibys go bral to polecam rozszerzyc Ram do 2 giga i proca 2GHZ noi oczywiscie jakiegos Hitachi Travelstara 7200obrotow i 8mb cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 czarnymax napisał(a): Jakosciowo malo powiedziane :))) Jest to chyba jeden z nielicznych gdzie w opcjach biosu mozesz krecic proca szyna wzwyz!!!!!Ja na codzien jade na podkreconym procku z 2.0ghz@2.15:)))To swiadczy o solidnosci komponentow a wykorzystalem tylko 6% overlocingu a jest 15% a tak pozatym na europe dali nazwe Chiligreen a w stanach nazywa sie on SAGER NP 5720-wpisz w goglach. Jest to ten sam komp co nizej w RECENZJI SAGER NP5720.Sa tam zdjecia jego nawet i bardzo dokladny OPIS kolegi :)))) Milej leORT: ORT: ORT: ktury. A jesli chodzi o wydajnosc multimedia to spoko:)) 3Dmark 2001 przeszlo 24000 punktow juz nie pamietam dokladnie ile gdzies tam jest na linku 3DMark 2003-11200 z hakiem 3DMark 2005-5432 roznice bledu 1,2 punkty Jeslibys go bral to polecam rozszerzyc Ram do 2 giga i proca 2GHZ noi oczywiscie jakiegos Hitachi Travelstara 7200obrotow i 8mb cache To ja tylko dodam, choc juz nie raz pisalem, ze Sagery (Chilli Green) przez 3 dni non stop sa testowane (zapuszczaja rozne programy i katuja do oporu) w celu wylapania wad i usterek jeszcze przed wysylka do odbiorcy takze juz bardziej dopracowane byc chyba nie moga. A z wymianami to nie jest tak zle, wiadomo ze nie wszedzie ale nie jest to niemozliwe. Ludzie zmieniaja 6800 na 7800gtx i dziala wszystko normalnie wiec da rade (chociaz wklad finansowy w takie dzialanie jest spory). Na moje oko powinienes sie rozejrzec za jakims Inspironem 9300 na Allegro, mozna ladnego konfiga dorwac za dobre pieniadze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Eh... Chce grać, a laptop dlatego, że: sponsor (mama) stwierdziła, że na laptopie się grać nie da a komptuer jest mi potrzebny, a jako, że za dużo gram, to kupi mi laptopa. I tak usiłuję ją od tego odbiec, bo za 6 tysiaków to ja moge mieć... za 2 będę miał potrzebne mi DFI i GF 6800, więc usiluje ją jednak przekonac do kompa ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...