Skocz do zawartości
joshua

SIS 735 czy VIA KT133A???

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Teoretycznie wychodzi , że SIS jest lepszy ale ja porównując pracę dwóch kompów na płytach ECSK7S5A i PCPARTNER KT133A stwierdziłem empirycznie , że KT133A jest bardziej wydajna (ten sam procesor Duron 1GHz+256MB SDRAM - nie DDR-y !!!).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w temacie. Teoretycznie wychodzi , że SIS jest lepszy ale ja porównując pracę dwóch kompów na płytach ECSK7S5A i PCPARTNER KT133A stwierdziłem empirycznie , że KT133A jest bardziej wydajna (ten sam procesor Duron 1GHz+256MB SDRAM - nie DDR-y !!!).

hmmmmm ja po przejsciu z KT133A na SiS 735 mialem przyrost wydajnosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie wyniki w Sandra 2001 . Wiem ,że to systetyk ale na czymś trzeba się oprzeć. Kt266 obsługiwało DDR-y a ja piszę o kombinacji SIS735+SDR...Sorry za jakość ale już muszę wychodzić z domu.  

SIS735 ver KT133

no wiesz ja tez ma na sdr i chodzi mi to szybciej niz KT133A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech coś nie tak musi być z twoim ramem. U mnie na starym duronie mialem takie wyniki ( sorry że 133Mhz ale gdzieś zgubilem sreena z 100 Mhz na pamięć) Dołączona grafika

P.S aha duron był 1 Ghz a pamięci ustawione na CL3 a timingi to 3-7-5 czyli najwolniejsze ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze zauważyłeś SiS 735 jest bardzo cienki na FSB 100 ale za to na 133 (266) goni już KT266A i depcze po pietach słabym konstrukcjom na KT266

A nie mówiąc jak kładzie na kolana AMD 761. Jednym słowem SiS 735 rozwija moc dopiero na FSB 133. Z moich doświadczeń ECS K7S5A + D750 + PC133 256mb SDRAM był gorszy niż te same podzespoły na ECS K7VZA 3.1 (KT133A) po ustawieniu na mostkach L7 napięcia 1.85V i puszczenia procesora na obu płytach na 1000mhz (7,5x133) na SiSie wynik był lepszy niż na VIA. Zobatrz recenzje K7S5A na www.in4.pl tam netcop też chyba o tym pisał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...