toman Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 I jak lepiej podlaczyc te dyski razem na pierwszym kanale czy drugi dysk podlaczyc na drugim kanale razem z nagrywara DVD(jak bedzie lepiej?). zdecydowanie na osobnych kanalach. IMO ta rozmowa brnie do nika, jest oczywista sprawa, ze ramu nigdy nie bedzie za duzo, przeciez ogromne kolo koninktury musi sie krecic. Temat tyczyl sie jednak granicy przy ktorej mozna wylaczyc plik stronnicowania. Osobiscie odwazylem sie przy 1GB ramu i uwazam, ze jest to wystarczajaca ilosc dla kogos kto nei korzysta z pamieciozernych aplikacji i wie co mu "w Tray'u piszczy". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 nie chciałem zakładać nowego wątku, a ten wydaje się być ogólnym dot. pamięci wirtualnej więc zapytam: jak ustawić XPeka z plikiem swap, jego wielkością, bo zaczyna mnie to irytować że przy 2GB pamięci operacyjnej: Windows kwiczy że mu za mało ramu (ustawione mam tak symbolicznie na 200-400MB). Przecież swap jest podobno wykorzystywany przy zapełnieniu 80% pamięci a nie 55% jak u mnie a do wartości 80% nawet nie dobrnąłem. Kombinowałem ze zmianami w rejestrze w kluczu opisywanym w wątku dot.optymalizacji ale na niewiele się to zdało - połowa wartości i system już jęczy z tray'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 W XP nie ma swapa! Zapamietac raz na zawsze. Windows XP uzywa pliku stronicowania prawie zawsze. Zwykle nie ma znaczenia ile ramu jest wykorzystywane. W temacie o optymalizacji XP jest chyba jak to zmienic ale po zmianie system potrafi nie wstać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 no tak, ale miałem wcześniej 1 GB i tez tyle pamięci ustalonej na plik wymiany i XPek sie nie rzucał.. a jak już pisałem - w rejestrze zmiany robiłem i obserwowałem przez kilka dni - żadnych różnic; wkurza mnie ze system wykorzystał niewiele ponad polowe operacyjnego RAMu (z 2GB) a miałczy że mu mało przydzieliłem na dysku... też tak macie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...