djsilence Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 proc nie chciał sie krecic powyzej 2,66GHz wiec poluznilem timingi i podciagnąłem napięcia. poszedł w góre proc do 2,7 i pewnie poszedłby dalej, ale Superpi juz nie przechodzi. Co ciekawe 3dmarki działają bez problemu. moje pytanie brzmi: WTF? obecne ustawienia to fsb 300 HTx3 ram 133 2-4-4-12 proc 1,55v ram 3,0v (ram ma radiatory) czy to fuks ze marki działają, a superpi - nie ? co zrobic dalej, aby zyskać stabilnosc i pociągnąc <2,75 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 mi też gierki, smarki i system działają stabilnie, a super pi już przy 4m wysiada. jak chcesz kręcić kompa do super pi/prime95 to poprzez mnożnik, bo te programy nie lubią wysokiego fsb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Thx janio. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynchRo ! Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 ej a 3d mark co ma do procka ? przynajmniej ten 2001 myslalem ze 3d mark jest tylko do graficznej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Niby tak, ale tak jak sprawdzilem. Moj Venicek niekrecony + X800GTO2@16 potokach w stockowych 10116 Krecony na 2,52 GHz a karta zostawiona 11000 czyli prawie 1000 markow wiecej. Mam tylko takie pytanie.... Ile mozna dac Volt Venicowi ? bo ja dalem juz mu 1,5 i troszke boje sie wyzej :| Mimo tego FSB wyzej niz 280 nie przechodzi testow "DMI Update", wie ktos moze co na to poradzic ? Dodam ze ustawienia RAM-u na "Auto" wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Znakomity Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Venicowi spokojnie na codzien mozna jechac na 1,55 V. Podkrecajac dla osiagniecia max wyniku do 1,7 V mozna podbic (jesli jestes hardcorowcem nawet 1.8V), tylko pilnowac temperaturke, bo procek sie nagrzewa juz wtedy. Kiedys czytalem jakis artytkul, to kolesia udalo sie spalic FX-a, ale dopiero jak dali 1,97 V wiec zapas jest. (jechali na azocie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...