Skocz do zawartości
djsilence

Kręcenie > Ciąg Dalszy

Rekomendowane odpowiedzi

proc nie chciał sie krecic powyzej 2,66GHz wiec poluznilem timingi i podciagnąłem napięcia. poszedł w góre proc do 2,7 i pewnie poszedłby dalej, ale Superpi juz nie przechodzi. Co ciekawe 3dmarki działają bez problemu. moje pytanie brzmi: WTF?

obecne ustawienia to

fsb 300

HTx3

ram 133 2-4-4-12

proc 1,55v

ram 3,0v (ram ma radiatory)

czy to fuks ze marki działają, a superpi - nie ?

co zrobic dalej, aby zyskać stabilnosc i pociągnąc <2,75 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby tak, ale tak jak sprawdzilem.

Moj Venicek niekrecony + X800GTO2@16 potokach w stockowych 10116

Krecony na 2,52 GHz a karta zostawiona 11000 czyli prawie 1000 markow wiecej.

Mam tylko takie pytanie.... Ile mozna dac Volt Venicowi ? bo ja dalem juz mu 1,5 i troszke boje sie wyzej :| Mimo tego FSB wyzej niz 280 nie przechodzi testow "DMI Update", wie ktos moze co na to poradzic ? Dodam ze ustawienia RAM-u na "Auto" wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Venicowi spokojnie na codzien mozna jechac na 1,55 V. Podkrecajac dla osiagniecia max wyniku do 1,7 V mozna podbic (jesli jestes hardcorowcem nawet 1.8V), tylko pilnowac temperaturke, bo procek sie nagrzewa juz wtedy.

Kiedys czytalem jakis artytkul, to kolesia udalo sie spalic FX-a, ale dopiero jak dali 1,97 V wiec zapas jest. (jechali na azocie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi