Slyter Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Witam Jestm tu nowy.Mam problem z moja zintegorawana karta muyczna na MSI 865PE Neo2 Przy podkręceniu procka Intel Pentium 2.4 Northwood na powyzej 2.700 karta muzyczna ZACZYNA MI SZWANKOWAC Przy podkręcaniu przez soft zaczyna trzeszczyc ,a przez Bios nie wykrywa później jej w systemie :mur: Macie jakis pomysł na rozwiazanie problemu?? Wczesniej spokojnie chodził na 2800MHz bez żadnego problemu :cry: Aaa chłodze Procka Pentagram Freezone Edytowane 11 Stycznia 2006 przez Slyter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 zasilacz podaj pozatym na identyczneych płytach jest to samo poszukaj blokada PCI/AGP daje ciała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slyter Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zasilacz mam 300 W Codegen Tylko jedno mnie dziwi chodziło wszytko dobrze i teraz sie to wysypało Sprawdze tą blokade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slyter Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Nie moge znalesc tej blokady <_< Mozesz mnie jakos naprowadzic :?: Edytowane 10 Stycznia 2006 przez Slyter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 człowieku na głowe upadłeś codegen + OC :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slyter Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Problem naprawiony znalazłem ta blokade i działa juz cacy :D Jaki mi proponujesz zasilac dla lepszego o.c ? Bo teraz moge jedynie wygrzac 2950 Mhz na tym sprzęcie Intel Pentium 2.4 HT Northwood Msi 865Pe Neo 2 2x 512/400 Patriot na radiatorach Zasilacz 300 W Codegen Pentagram Freezone CPU Temp 45 C SYSTEM Temp 35 C Chciałem wycisnac około 3,2 :rolleyes: Edytowane 10 Stycznia 2006 przez Slyter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Chciałem wycisnac około 3,2 :rolleyes: to wymien zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Poczytaj topic jaki spalił Ci się zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slyter Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) :) Po wymianie zasilacza moge juz tak przetaktowac bez zawiech procesor?? Czy na Chieftec GPS-350EB-101A pójdzie spoko na 3.2 Ghz? Edytowane 10 Stycznia 2006 przez Slyter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Powinien dać rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slyter Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Czy lepiej dołożyc 20 zł i miec model wyższy z 350 W na 400 W ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Czy lepiej dołożyc 20 zł i miec model wyższy z 350 W na 400 W ?najlepiej kupić Huntkey Hk-350ap i miec ponad 400W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slyter Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 najlepiej kupić Huntkey Hk-350ap i miec ponad 400WJaka jeest jego cena?? Bo mam ograniczony budżet do 180 zł :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 159 zł w realitynet.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slyter Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 KK Dzienki za POMOC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 KK Dzienki za POMOC :) http://zenfist.pl/pID/164.htm - wysyłke masz gratis ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slyter Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) Jakie są optymalne timmingi Ramu do O.C. ? :unsure: Pracuje mi teraz procek na 2950 moze wycisne 3000 po zmianie timingów co o tym myslicie? :) Edytowane 11 Stycznia 2006 przez Slyter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) Niema ustawień optymalnych do oc. Wszystko zależy co chcesz uzyskać. Im ostrzejsze (niższe) timingi tym wyższa wydajność ale słaba możliwość pracy na wysokich częstotliwościach. Zato jak dasz luźniejsze timingi to można pociągnąć wyżej po częstotliwości. Wybór zależy od podatności twojego zestawu na OC i możliwych do ustawinia dzielników pamięci (synchro, asynchro). Jak będziesz wiedział na ile max stabilnie chodzi twój proc, to sprawdź jakie możesz do tego dostosować dzielniki pamięci i jakie są najbardziej ostre a zarazem stabilne ustawinia timingów dla tych dzielników. Na koniec pozostaje sprawdzić najwydajniejsze z różnych ustawień , no i jesteśmy w domu :-) . Ustaw na początek luźniejsze. Zawsze możesz jeszcze podnieść napięcie na ramie. U mnie najbardziej wydajne jest asynchro (wyższy ram niż fsb) i najostrzejsze timingi dobrane testowo na podwyższonym napięciu. Pozdrawiam. Edytowane 11 Stycznia 2006 przez adam16v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 co tak malo wykreciles tego proca ?? wiecej nie da rady ? ?czy jak ?? nie cale 3 GHz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
str0ng Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 fortron 400w ;] jestem zadowolony ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slyter Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) Updatetowałem BIOS i okazała sie ze nie mam 46 Stopni tylko 35 Stopni przy 2950 tylko gdy wymienie Zasilacz zabawie sie w powazne O.C. :D Edytowane 10 Lutego 2006 przez Slyter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) Fortron 400W jest chyba najlepszą propozycją pod względem cena/wydajność/cisza ;) Może przeszkadzam, ale czym szlifować IHS'a? Jakiego rodzaju papieru ściernego użyć? Jaki będzie spadek temperatur? Procek to P4 Northwood 2.6GHz (Nie moge go wywalić bo znając mnie, odrazu ukrusze rdzeń) Edytowane 11 Lutego 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) Siemka też jestem tutaj nowy mam sprzet taki jak w podpisie i jest problem przy podkreceniu procka na 3.2Ghz sprawa wyglada tak wszystko wysmienicie działa ale w pewnym moemencie ( 1 secunda ) i wszystko stoi nic nie moge ani myszka komp w ogole nie reaguje muzyka np jak grala z radia to sobie dalej gra , tak samo jest z winampem leci muzyczka i nagle leci ale nic kompletnie nic nie moge zrobic zwiecha czy cos popaprałem w ustawieniach. Jak czegos nie napisalem to prosze o poprawe z gory sorka. Dodam jeszcze ze teraz powrocilem do ustawien fabrycznych bo boje sie o procka poniewaz niestety nie mam go na gwarancji mialem poprostu okazje wymienic na P4 z Celerona to chyba dobrze zrobiłem. Edytowane 11 Lutego 2006 przez P3ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Siemka też jestem tutaj nowy mam sprzet taki jak w podpisie i jest problem przy podkreceniu procka na 3.2Ghz sprawa wyglada tak wszystko wysmienicie działa ale w pewnym moemencie ( 1 secunda ) i wszystko stoi nic nie moge ani myszka komp w ogole nie reaguje muzyka np jak grala z radia to sobie dalej gra , tak samo jest z winampem leci muzyczka i nagle leci ale nic kompletnie nic nie moge zrobic zwiecha czy cos popaprałem w ustawieniach. Jak czegos nie napisalem to prosze o poprawe z gory sorka. Dodam jeszcze ze teraz powrocilem do ustawien fabrycznych bo boje sie o procka poniewaz niestety nie mam go na gwarancji mialem poprostu okazje wymienic na P4 z Celerona to chyba dobrze zrobiłem. A podnośiłeś vcore? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Vcore w okolice 1,6V i powinno być oki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Nie podnosiłem Vcore i tak zrobie z gory dzieki ale powiedzcie mi jaki dzielnik mam ustawic na te pamieci 1:1 ? pociagną do 3.2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 taki żeby ci w cpu-z pokazywało pamieci jako 200 albo wyżej 1:1 nie wiadomo ile pociągną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...