zbdu123 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Mam pytanko czy opłaca sie zamienic mó procek na taki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79978167 po sprzedaniu mojego bede musiał dołożyć ok 100 zł i czy moja płyta pasuje do niego Z góry dzieki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Mam pytanko czy opłaca sie zamienic mó procek na taki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79978167 po sprzedaniu mojego bede musiał dołożyć ok 100 zł i czy moja płyta pasuje do niego Z góry dzieki za info oczywiscie ze tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 kup lepiej celerona D z fsb 533 i 256 cache za jakieś 250 dostaniesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) kup lepiej celerona D z fsb 533 i 256 cache za jakieś 250 dostanieszdrogo 2 stówy za tego p4, tylko nie mam pojęcia czy te pamięci co masz to będą chodzic z tym celeronem D http://pclab.pl/art11940.html tam jest co nieco i wynika że szyna 533 czy jest jakieś asynchro? 8) generalnie imo nie kupuj pentiuma tego Edytowane 9 Stycznia 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 na tej płycie ne ruszy celeron D bo płyta ma obsługę FSB jedynie do 100MHz(400) a o napięciu juz nie wspomnę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 to lepiej nie kupuj proca tylko zmień płyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 no al jak ma dolozyc 100zł (i więcej nie zamierza a chce odczuć w wydajności) to dlaczego nie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 to lepiej nie kupuj proca tylko zmień płyte a jezeli ten celeron 1,7 jest na willamette, to nie pojdzie na nowej plycie! i co wtedy?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 a jaka ty chcesz płyte bo np. abit obsłurzy pozatym jak chcesz coś zmieniać to musisz wymienić wszysko nie ma sie co oszukiwać RAM płyta proc zasilacz +chłodzenie + pewnie jeszcze grafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) z tego wynka ze z taką sumą $$ nie zabieraj sie do upgrade'a pozbieraj troche wymień płyte z procem na coś mniej no nameowego, dołóż ramu i ma być;] masz elixiry hmm...?? Edytowane 11 Stycznia 2006 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 a jaka ty chcesz płyte bo np. abit obsłurzy pozatym jak chcesz coś zmieniać to musisz wymienić wszysko nie ma sie co oszukiwać RAM płyta proc zasilacz +chłodzenie + pewnie jeszcze grafa ale po jakiego ..... Ty caly czas o tej plycie marudzisz?? przeciez czlowiek jasno zapytal: czy oplaca sie wymiana jego proca na tego z linku? odpowiedz na to pytanie jest bardzo prosta: OPLACA SIE!!! roznica w wydajnosci miedzy jego celeronem a tym northwoodem z aukcji jest delikatnie mowiac SPORA!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 kamilcom, patrze na twoje wypowiedzi w tematach, wszystkie sa bez sensu, nie znasz sie a piszesz, nie mowie ze ja sie znam itp. ale sie nie wypowiadaj jesli nie masz nic cieakwego do powiedzenia, sam zakladasz tematy w ktorych pytasz o podobne rzecz, ale jak komos trzeba doradzic, to co tam.... nie musi miec dobrze ? ja bym zastanowil sie nad zmianą postępowania.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) aukcja zakończona proponuje zamknąc temat Edytowane 11 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) A ja bym proponował Koledze jak chce zmodernizować troszke kompa za niewielką dopłatą, sprzedać na allegro to co ma ( mobo i celka 1.7) i kupić jakąś płytę msi na intelu i845 (kilkadziesiąt zł) i pentiuma 4-m ( w licytacji można wychaczyć juz za ok 150zł). P4m budzi się na desktopie z mnożnikiem 12 i fsb100 (wszystkie p4m). Fsb powinno na takiej płycie spokojnie polecieć na 180-200mhz. Ja miałem Kiedyś msi na i845ge i mobil na niej chodził pamięć 1:1 max fsb 200 i małem p4 2.4ghz i ram na 400mhz za grosze! :-) No chyba że P4m ruszy na tym ecs'ie. Różnica w wydajności będzie duża! Edytowane 11 Stycznia 2006 przez adam16v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 kamilcom, patrze na twoje wypowiedzi w tematach, wszystkie sa bez sensu, nie znasz sie a piszesz, nie mowie ze ja sie znam itp. ale sie nie wypowiadaj jesli nie masz nic cieakwego do powiedzenia, sam zakladasz tematy w ktorych pytasz o podobne rzecz, ale jak komos trzeba doradzic, to co tam.... nie musi miec dobrze ? ja bym zastanowil sie nad zmianą postępowania..wiesz ja nie widze sensu wydawać kase na wiekszą wydajność raptem kilka % tak jak kolega hincio napisał dołóż troche kasy i dopiero (łatwo powiedzieć) a co do mojich wypowiedzi to ja poprostu pytam jak czegoś nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 wiesz ja nie widze sensu wydawać kase na wiekszą wydajność raptem kilka % tak jak kolega hincio napisał dołóż troche kasy i dopiero (łatwo powiedzieć) a co do mojich wypowiedzi to ja poprostu pytam jak czegoś nie wiem :lol: to w takim razie po jaka cholere kilka postow wczesniej zalecasz wymiane plyty?? sam sobie zaprzeczasz!! no chyba, ze Twoim zdaniem wymiana plyty zwiekszy wydajnosc o kilkadziesiat %?? :blink: i wtedy juz widzisz sens w wydawaniu kasy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...