MW88 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Witam. Mam problem z podkręceniem mojego Athlona 2800+ ~ 2.08 GHz bo gdy zmniejsze mnożnik to nie chce się włączyć i musze resetować bios (zworką) – zapewne ma jakieś blokady – jak i do ilu można go podkręcić???? Mój sprzęt to: Płyta Główna: Asus A7N8X-X Procek: Athlon 2800+ ~ 2.08 GHz Karta Graficzna: GF6600GT Galaxy Chłodzenie – nie wiem jakiej marki bo dali mi standartowo z prockiem (ale wygląda na całkiem spore i podczas pracy radiator jest zimniutki) Pamięć RAM elixir 2x512MHz: Pole Wartość Właściwości modułu pamięci Szybkość odświeżania Zredukowana (7.8 us), Self-Refresh Typ modułu Unbuffered Napięcie modułu SSTL 2.5 Szybkość pamięci PC3200 (200 MHz) Nazwa modułu Nanya M2U51264DS8HC3G-5T Typ pamięci DDR SDRAM Metoda detekcji błędów Brak Szerokość modułu 64 bit Rozmiar modułu 512 MB (2 rows, 4 banks) Numer seryjny 27783201h Taktowanie pamięci @ 200 MHz 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS) @ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS) Własności modułu pamięci Differential Clock Input Obsługiwane Early RAS# Precharge Nieobsługiwane Auto-Precharge Nieobsługiwane Precharge All Nieobsługiwane Write1/Read Burst Nieobsługiwane Buffered Address/Control Inputs Nieobsługiwane Registered Address/Control Inputs Nieobsługiwane On-Card PLL (Clock) Nieobsługiwane Buffered DQMB Inputs Nieobsługiwane Registered DQMB Inputs Nieobsługiwane Redundant Row Address Nieobsługiwane Producent modułu pamięci Nazwa firmy Nanya Technology Corp. Informacje o produkcie http://www.nanya.com/e-htm/abc/abc-03.htm Właściwości modułu pamięci Nazwa modułu Nanya M2U51264DS8HC3G-5T Szybkość odświeżania Zredukowana (7.8 us), Self-Refresh Typ modułu Unbuffered Napięcie modułu SSTL 2.5 Szybkość pamięci PC3200 (200 MHz) Typ pamięci DDR SDRAM Metoda detekcji błędów Brak Szerokość modułu 64 bit Rozmiar modułu 512 MB (2 rows, 4 banks) Numer seryjny 27783201h Taktowanie pamięci @ 200 MHz 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS) @ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS) Własności modułu pamięci Differential Clock Input Obsługiwane Early RAS# Precharge Nieobsługiwane Auto-Precharge Nieobsługiwane Precharge All Nieobsługiwane Write1/Read Burst Nieobsługiwane Buffered Address/Control Inputs Nieobsługiwane Registered Address/Control Inputs Nieobsługiwane On-Card PLL (Clock) Nieobsługiwane Buffered DQMB Inputs Nieobsługiwane Registered DQMB Inputs Nieobsługiwane Redundant Row Address Nieobsługiwane Producent modułu pamięci Nazwa firmy Nanya Technology Corp. Informacje o produkcie http://www.nanya.com/e-htm/abc/abc-03.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 błagaj modera o przeniesienie ;) "Za tematy typu 'Jak podkręcić', 'Jak odblokować mnożnik', 'Do ilu podkręce' itp. będzie KARA." tu jest u gory? nie dociera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Poradnik podkręcania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...