Areo Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Witam!!! Mam mega probel tzn mój kumpel ma chodzi o to ze sprzedałem mu mój stary dysk Seagate Baracuda ATA 7.7200 8MB 120GB st3120026a u mnie on nomrlanie chodził byłem z niego zadowolony w 100% zmieniłem go tylko ze względu na to ze potrzbeowałem czegoś o większej pojemności.Kolega mieszka w innym mieście więc dysk wysłąłęm paczką ubezpieczoną gdy doszedł do niego zainstalował na niego Windowsa (bez serwice packa 2 moze tu tkwi przyczyna) i grało gdy podłaczył on swój stary zeby zgrać pliki wtedy zaczęło sie podobno kopać :/ poszedł do sklepu po fajki;p przychodzi i komp zawieszony dioda od pracy dysku sie świeciła cały czas zrobił reset i chodzi ale podobno bardzo wolno działa 800mb z partycji na druga podobno 7min zgrywał:| co to moze byc?? jak sprawdzic czy to wina dysku??? PSZE POMOCY!!!! Jego cfg : AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+ ASRock K7S8X v3 bios z 10/07/2003 ATI Radeon 9250 (RV280) 512mb ramu Edytowane 9 Stycznia 2006 przez Areo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areo Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Wyczytaem na innym forum z tym trybem pracy PIO to podobno spowalnia prace dysku co zrobić zeby pracował w trybie DMA?? bios? jego wersja jest z przed 3 lat takze wiecie.. Edytowane 9 Stycznia 2006 przez Areo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Podaj raport SMART tego dysku to da rade powiedziec cos wiecej. Wyslales go kurierem czy Poczta Polska? Bo wiesz, na poczcie to oni potrafia nawet mlotek uszkodzic w transporcie :wink: pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areo Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Scazi napisz mi cos wiecej o raporcie SMART jak go przeprowadzic?? paczka wysłana pp na szczęsci została ubezieczona uhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Scazi napisz mi cos wiecej o raporcie SMART jak go przeprowadzic?? paczka wysłana pp na szczęsci została ubezieczona uhh Looknij TU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areo Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Lol dzięki scazi teraz juz wiem smart jest OK ale doszliśmy wczoraj jednak o co chodzi " tak tak, to chlopaki w microsofcie wpadli na taki genialny pomysl w XP (nie wiem jak w innych wersjach) - jezeli w napedzie bodajze 5 razy wystapi blad odczytu czy czegos tam to system automatycznie odcina DMA i trzeba wlasnie recznie odinstalowac kanal IDE. Inaczej tego nie mozna przywrocic. i oczywiscie po kolejnych bledach znowu bedzie brak DMA - i tak od nowa...Odinstalowałem Podrzędny kanał IDE i zrestartowałem kompa Kanał na nowo sie zainstalowam razem z nagrywarkami i co widze UDMA :]" To dla tych co by mieli podobny problem :] Pozdro Dzieki scazi za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...