Skocz do zawartości
Gość bazyl

Internet Z Iplus-a

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam takie pytanko kupiłem sobie modemik ten z prędkością 177kb ale teraz mam pytanko czy do niego da się podłączyc jakąś zewnętrzną antene ze wzmaczniaczaem zasięg mam ale niestety EDGE-a już nie ściągam. Teoretycznie wyjście pod antene jest bo ten mały kikut montwany jest chyba pod jakiś standard. Jeżeli się orientujecie to dajcie mi znać.

Naprawde nie ma na fotum nikogo kto może się orientować ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na poczatek: nie pisz dwoch postow pod rzad. ;)

Po drugie: Troche cierpliwosci. Jestes tu juz dlugo, powinienes to wiedziec.

Przechodzac do konkretow:

Najszybsza odpowiedz uzyskasz w dokumentacji karty, ktora kupiles - powinien tam byc opis wszelkich mozliwych zlacz.

Napisanie, jaki to model karty tez by nie zaszkodzilo ;)

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do mojego zachowania na forum msz racje ale nie miałem neta od pół roku i zachowuje się jak szczyl sorki.

Warając do tematu model to comander M EDGE typu SA tyle jas napisane pa pudełku i w papierach no i producentem z tego co wyczywałem jest NOKIA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest to ten modem czy możesz doradzić mi jakąś antene i przypuszczalenie powiedzieć czy mocno zwiększy się zasięg?? powiem że mieszka w miescowości Husinka na wschód od Białej Podlaskiej (zaznaczona nawet na mapie zasięgowej plusa)

Tak jest to ten modem czy możesz doradzić mi jakąś antene i przypuszczalenie powiedzieć czy mocno zwiększy się zasięg?? powiem że mieszka w miescowości Husinka na wschód od Białej Podlaskiej (zaznaczona nawet na mapie zasięgowej plusa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co 2 razy to samo:P Eee im wieksze wzmocnienie anteny tym lepszy zasięg chyab jasne, nie?O ile sie nei myle to jak mialem antene WI-Fi to wzmocnienie było w Decybelach. Pozdrofka...aaa i zrób tak:zapodaj pare linków do anten i ci powiedza co wziac:)

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoja droga: to co podalem to drugi wynik w googlach. Bad user, bad ;)

Co do anteny: powinna miec jak najwiekszy zysk energetyczny (podawany zwykle w decybelach) i wejscie w standardzie 50 Ohm (zeby uniknac niedopasowania).

Najlepsza chyba bedzie wszechkierunkowa, bo nie ma problemu z celowaniem antena w nadajnik.

Z tego powodu te Yagi nie beda najwygodniejsze, choc niewatpliwie zysk maja bardzo dobry. Zauwaz tez, ze sa to anteny na pasmo 2.4-2.5GHz - w innym zakresie ich charakterystyka moze byc juz inna (z reguly gorsza - o ile, to by trzeba pomierzyc).

Fakt, ze od tego co jest standardowo z modemem to kazda bedzie lepsza. ;)

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim: zamierzasz sie z tym przemieszczac? Jesli tak, to wybor ogranicza nam sie w zasadzie do antenek samochodowych czy takich drucikow na podstawce od modemow blueconnectowych, o zysku rzedu kilku dB.

A jesli ma to byc rozwiazanie stacjonarne, to np. cos takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80866351

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi