FenX Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Witam.Wymienilem komponenty przechodząc z pIV na SEMPRONA 2800+ 64.Zostawilem sobie pamieci 2x512Kingston.Pamieci nie ciagnely nawet nominalnego 400 przy 2T[i normalnych timmingach] nie wspominajac o 1T[problemy nawet przy 333].Wymienilem je na HYNIXY BT-D43 ,które mialy [wg. sprzedawcy chodzic na 250].Pomijajac fakt ,ze jedna kosc byla trafiona ,to na pojedynczej osiagam zaledwie 430mhz przy 2T.Pamieci sa 2 stronne.NIe wiem czy to wina pamieci czy czegos innego.Pomocy!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Witam.Wymienilem komponenty przechodząc z pIV na SEMPRONA 2800+ 64.Zostawilem sobie pamieci 2x512Kingston.Pamieci nie ciagnely nawet nominalnego 400 przy 2T[i normalnych timmingach] nie wspominajac o 1T[problemy nawet przy 333].Wymienilem je na HYNIXY BT-D43 ,które mialy [wg. sprzedawcy chodzic na 250].Pomijajac fakt ,ze jedna kosc byla trafiona ,to na pojedynczej osiagam zaledwie 430mhz przy 2T.Pamieci sa 2 stronne.NIe wiem czy to wina pamieci czy czegos innego.Pomocy!! jezeli na p4 nie było problemu, to moze szaleje kontroler w procu.... zreszta z p4 straciłes duala, wiec problemu nie ma z nim. Dzwiwnyt przypadek. sprawdz na innym procu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) mi przy 2 dwustronnych kościach komp wogóle nie wstaje, u kumpla ten sam komplet kingstona na moselach smigal na 1t 230 . Szczerze radzę zakup 2x512 jednostronnych , tak wogóle to do kitu to jest zeby miec 2 giga pamieci musialbym miec 2 x1gb jednostronne a takich na razie nie ma więc lipa co to jest 1 gb ramu dzis do kitu to wszystko, więc kup sobie pamięci jednostronne, choc przy 1 kosci dwustronnej na 99% kontroler ci nie siada i jeszcze te 2t , ostatnio hynixy są bardzo kiepskie , ale zeby az tak Edytowane 9 Stycznia 2006 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) miałem 2x512mb i wszystko działało bez problemów, o/c z jedną i dwoma identyczne, wiec moze mam dobry kontroler w procu albo FenX ma coś "zepsute" :P Edytowane 9 Stycznia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 ja mam 1x512 2stronna i 1x256 1stronna, i wszystko hula bez problemow na 1T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Moj braciszek ma taką samą płytę głowną i takie same problemy z pamięciami. 2x512 dwustronnych Patriotów nie chciało stabilnie działać nawet na 333. Dopiero wymiana 1 kości na Kingstona(nanya) dała pozytywny efekt w postaci stabilności systemu. Do tego trzeba było pokombinować i poprzestawiać kostki w slotach no i zostać na tym nieszczęsnym 333. O jakimkolwiek O/C nie ma mowy - tragedia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...