bezlitosny Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Witam! Interesuja mnie opinie na temat nastepujacych zamienników: - ActiveJet: AC-24C + AC-24Bk - InkTec: BPI-424Bk + BPI-424C - Mode Com: MC 24B (BCI 24BK) + MC 24C (BCI- 24C) Ktore z powyzszych sa najlepsze? Moze jeszcze inna firma? Czy wydruki mocno odbiegaja od orginalu? Jak wygladaja fotki drukowane tymi tuszami? Jak jest z "zasychaniem"? Cenowo: InkTec > ActiveJet > Mode Com Mam drukarke Canon iP1500 i orginalen tusze ale kiedys sie skoncza i chcialbym wiedziec jakich zamiennikow warto uzywac? Sa one identyczne jak do drukarek: Canon BJ S200/ S300/ i250/ i255/ i320/ i350/ i355/ i450/ i455/ i470/ i475/ MultiPASS F20/ MP360/ MP370/ MP390/ PIXMA MP110/ MP130/ iP1000/ iP1500/ iP2000/ SmartBase MPC190/ MPC200/ Z gory dzieki za info Pozdrawiam Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Na ActivJet nie powinieneś się zawieść. Trudno mi powiedzieć jak z drukowaniem fotek bo nigdy tego nie robiłem na zamiennikach. Nie obawiaj się zasychania. Dmuchaj tylko na zimne i np. nie zostawiaj zbyt długo drukarki bezczynnej. Zamaczaj głowicę, powiedzmy co 2-3 wymiany, na kilkanaście minut w płynie udrażniającym. A jeśli Ci przyschnie głowica to mocz ją oczywiście znacznie dłużej. Poza tym osobiście przy każdej wymianie drukuję 2 strony mocno wypełnione dużym pogrubionym drukiem w najlepszej jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lalasso Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 też się właśnie zastanawiam jaki zaminnik wybrać, oryginalny tusz już się skończył, kupiłem z braki czasu na szybko zamiennik w Media Markt za 12 zł marki Calidad, raptem z 20 stron wydrukowałem i szlag go trafił :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 do swojej i3000 kupiłem zamienniki active jet - mogę je polecić na razie wymianiałem tylko czarny - jakość jest porównywalna z oryginałem; kolory już leżą w szufladzie, drukuję sporo fotek i też jestem ciekawy jak sprawdzą się te zamienniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Ja kupilem czarny z kolorem firmy hyson za 6zl zestaw, czarny troche postrzepiony ale moze byc jak za taka cenne kolorowy nie mam zabardzo z czym porownywac bo oryginalnego nie otwieralem, ale kolory nawet ladne drukuje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxias Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Ja znalazłem ponoc dobre na allegro koleś ma 3000 pozytywów i z mojego miasta. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82309374 Tak wogóle to pisze bo się zastanawiam co myslicie o drukarce CANON PIXMA 2000 bo przymierzam sie do zakupu. Co się dzieje jak głowica się popsuje można kupic nową ile taka wymiana kosztuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Ja mam głowice zatkaną w ip1500. Nie wiem co robić, nowa kosztuje 150 zeta, więc się nie opłaca. Spróbuje kupić jakiś płyn do udrażniania i ją wymoczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Ja mam głowice zatkaną w ip1500. Nie wiem co robić, nowa kosztuje 150 zeta, więc się nie opłaca. Spróbuje kupić jakiś płyn do udrażniania i ją wymoczyć. a jak to sie stało że ją zatkałeś?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 gwarantuje, że w tych canonach nie trzeba dużo. Wystarczy zostawić drukarke na ok 3tyg bez drukowania i mogą być problemy z głowicą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 gwarantuje, że w tych canonach nie trzeba dużo. Wystarczy zostawić drukarke na ok 3tyg bez drukowania i mogą być problemy z głowicą. ja mam drukarkę canon ip 1500 od półtora roki i jakoś nic mi sie nie wali!!!!!! a co najważniejsze najtańsza eksploatacja!!!! na allegro 2tusze czarne i 2 tusze kolorowe za 11 zł. to sie nazywa ekonomia!!!! B) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 no przecież nie pisałbym jakbym nie miał tej drukarki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 no przecież nie pisałbym jakbym nie miał tej drukarki ;) to co znią zrobiłeś że sie skrzaniła?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 to co znią zrobiłeś że sie skrzaniła?? jeszcze nic ale kiedyś stała ok tygodnia i robiąc test dysz okazało się, że w kolorowa głowica ma zatkane kilka dysz ale czyszczenie pomogło :) wystarczy czasami odwiedzić allegro aby znaleźć drukarki z zaschniętą głowicą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 No i doigrałem się :-| Wczoraj zrobiłem test dysz aby przedmuchać kolorowe bo tylko czarnym drukowałem i okazało się, że są jakieś zatakane. Po 2ch dokładnych czyszczeniach zostało mi tak na oko 7 zatkanych dysz, 5 w tym bardziej czerwonym i chyba 2 w ala niebieskim :? Zna ktoś jakiś sposób na przetkanie ich? Robiełem specjalne wydruki aby przepchało je ale nic to nie pomogło. Jeśli nie da rady odblokować to świat się nie wiali bo na kolorowo stosunkowo mało drukuje ale troszke są widoczne paski powstałe przez zablokowane wyloty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Nie wiem, czy jeszcze tu ktoś zagląda, ale mam odpowiedź na pytanie SABURA. Oddałem mojego IP1500 do serwisu na czyszczenie głowicy i serwisant moczył ją 3 dni w środku udrażniającym, nie pomogło. Później w innym środku tydzień i niestety nie udało się udrożnić głowicy ( na pewno nie oszukiwał, bo nie wziął ani grosza za usługę czyszcznia, która się nie powiodła ). Kupuję nową drukarkę, chyba Brother 115C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Nie wiem, czy jeszcze tu ktoś zagląda, ale mam odpowiedź na pytanie SABURA. Oddałem mojego IP1500 do serwisu na czyszczenie głowicy i serwisant moczył ją 3 dni w środku udrażniającym, nie pomogło. Później w innym środku tydzień i niestety nie udało się udrożnić głowicy ( na pewno nie oszukiwał, bo nie wziął ani grosza za usługę czyszcznia, która się nie powiodła ). Kupuję nową drukarkę, chyba Brother 115C. Drukarki nie mam zamiru zmieniać bo koszty wydruku są rewelacyjne :) mam problem z kolorowymi wydrukami ale pal to licho, tak często drukuje kolorowe rzeczy, że nie mam co się martwić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 ja mam canona i320 juz bardzzzzo dlugo (tusze tez 24) uzywam active jeta i powiem ze zadnych problemow z nimi nie mialem uzywam tez print rite i tez si jak sie w czarnym drukuje w trybie "wydruk probny" to tusz starcza na dlugo ... bardzo dlugo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Zgadzam się z tym ale przy tej cenie atramentu ( dość dobre Hysony z allegro kosztują 2,5zł za czarny) to nie ma co oszczędzać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 ja mam drukarkę canon ip 1500 od półtora roki i jakoś nic mi sie nie wali!!!!!! a co najważniejsze najtańsza eksploatacja!!!! na allegro 2tusze czarne i 2 tusze kolorowe za 11 zł. to sie nazywa ekonomia!!!! B) B)wszystkie za 11zł,najbardziej ekonomiczne są teraz Brothery z nowej serii,jeden baniak czarnego tuszu o pojemności 37mł !!!!!!!!!!!!!!!! za 9zł :blink: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 wszystkie za 11zł,najbardziej ekonomiczne są teraz Brothery z nowej serii,jeden baniak czarnego tuszu o pojemności 37mł !!!!!!!!!!!!!!!! za 9zł :blink: :rolleyes: Robi to wrażenie ale weź policz, że można kupić czarny do mojej drukarki za 1,75zł mający pojemność chyba 9ml wiec podobnie wychodzi;) PS zestaw czarny i kolor Hysona kosztują 6zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Robi to wrażenie ale weź policz, że można kupić czarny do mojej drukarki za 1,75zł mający pojemność chyba 9ml wiec podobnie wychodzi;) PS zestaw czarny i kolor Hysona kosztują 6zł ;) no rzeczewiście,też tanio u ciebie wychodzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...