Skocz do zawartości
bezlitosny

Zamienniki Do Canona Ip1500 (bci-24)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Interesuja mnie opinie na temat nastepujacych zamienników:

- ActiveJet: AC-24C + AC-24Bk

- InkTec: BPI-424Bk + BPI-424C

- Mode Com: MC 24B (BCI 24BK) + MC 24C (BCI- 24C)

Ktore z powyzszych sa najlepsze? Moze jeszcze inna firma?

Czy wydruki mocno odbiegaja od orginalu? Jak wygladaja fotki drukowane tymi tuszami?

Jak jest z "zasychaniem"?

Cenowo: InkTec > ActiveJet > Mode Com

Mam drukarke Canon iP1500 i orginalen tusze ale kiedys sie skoncza i chcialbym wiedziec jakich zamiennikow warto uzywac?

Sa one identyczne jak do drukarek: Canon BJ S200/ S300/ i250/ i255/ i320/ i350/ i355/ i450/ i455/ i470/ i475/ MultiPASS F20/ MP360/ MP370/ MP390/ PIXMA MP110/ MP130/ iP1000/ iP1500/ iP2000/ SmartBase MPC190/ MPC200/

Z gory dzieki za info

Pozdrawiam

Adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ActivJet nie powinieneś się zawieść. Trudno mi powiedzieć jak z drukowaniem fotek bo nigdy tego nie robiłem na zamiennikach. Nie obawiaj się zasychania. Dmuchaj tylko na zimne i np. nie zostawiaj zbyt długo drukarki bezczynnej. Zamaczaj głowicę, powiedzmy co 2-3 wymiany, na kilkanaście minut w płynie udrażniającym. A jeśli Ci przyschnie głowica to mocz ją oczywiście znacznie dłużej. Poza tym osobiście przy każdej wymianie drukuję 2 strony mocno wypełnione dużym pogrubionym drukiem w najlepszej jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do swojej i3000 kupiłem zamienniki active jet - mogę je polecić

na razie wymianiałem tylko czarny - jakość jest porównywalna z oryginałem; kolory już leżą w szufladzie, drukuję sporo fotek i też jestem ciekawy jak sprawdzą się te zamienniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem czarny z kolorem firmy hyson za 6zl zestaw, czarny troche postrzepiony ale moze byc jak za taka cenne kolorowy nie mam zabardzo z czym porownywac bo oryginalnego nie otwieralem, ale kolory nawet ladne drukuje .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja znalazłem ponoc dobre na allegro koleś ma 3000 pozytywów i z mojego miasta.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82309374

Tak wogóle to pisze bo się zastanawiam co myslicie o drukarce CANON PIXMA 2000 bo przymierzam sie do zakupu. Co się dzieje jak głowica się popsuje można kupic nową ile taka wymiana kosztuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gwarantuje, że w tych canonach nie trzeba dużo. Wystarczy zostawić drukarke na ok 3tyg bez drukowania i mogą być problemy z głowicą.

ja mam drukarkę canon ip 1500 od półtora roki i jakoś nic mi sie nie wali!!!!!! a co najważniejsze najtańsza eksploatacja!!!! na allegro 2tusze czarne i 2 tusze kolorowe za 11 zł. to sie nazywa ekonomia!!!! B) B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co znią zrobiłeś że sie skrzaniła??

jeszcze nic ale kiedyś stała ok tygodnia i robiąc test dysz okazało się, że w kolorowa głowica ma zatkane kilka dysz ale czyszczenie pomogło :)

wystarczy czasami odwiedzić allegro aby znaleźć drukarki z zaschniętą głowicą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i doigrałem się :-| Wczoraj zrobiłem test dysz aby przedmuchać kolorowe bo tylko czarnym drukowałem i okazało się, że są jakieś zatakane. Po 2ch dokładnych czyszczeniach zostało mi tak na oko 7 zatkanych dysz, 5 w tym bardziej czerwonym i chyba 2 w ala niebieskim :?

Zna ktoś jakiś sposób na przetkanie ich? Robiełem specjalne wydruki aby przepchało je ale nic to nie pomogło.

Jeśli nie da rady odblokować to świat się nie wiali bo na kolorowo stosunkowo mało drukuje ale troszke są widoczne paski powstałe przez zablokowane wyloty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy jeszcze tu ktoś zagląda, ale mam odpowiedź na pytanie SABURA. Oddałem mojego IP1500 do serwisu na czyszczenie głowicy i serwisant moczył ją 3 dni w środku udrażniającym, nie pomogło. Później w innym środku tydzień i niestety nie udało się udrożnić głowicy ( na pewno nie oszukiwał, bo nie wziął ani grosza za usługę czyszcznia, która się nie powiodła ). Kupuję nową drukarkę, chyba Brother 115C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy jeszcze tu ktoś zagląda, ale mam odpowiedź na pytanie SABURA. Oddałem mojego IP1500 do serwisu na czyszczenie głowicy i serwisant moczył ją 3 dni w środku udrażniającym, nie pomogło. Później w innym środku tydzień i niestety nie udało się udrożnić głowicy ( na pewno nie oszukiwał, bo nie wziął ani grosza za usługę czyszcznia, która się nie powiodła ). Kupuję nową drukarkę, chyba Brother 115C.

Drukarki nie mam zamiru zmieniać bo koszty wydruku są rewelacyjne :) mam problem z kolorowymi wydrukami ale pal to licho, tak często drukuje kolorowe rzeczy, że nie mam co się martwić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam drukarkę canon ip 1500 od półtora roki i jakoś nic mi sie nie wali!!!!!! a co najważniejsze najtańsza eksploatacja!!!! na allegro 2tusze czarne i 2 tusze kolorowe za 11 zł. to sie nazywa ekonomia!!!! B) B)

wszystkie za 11zł,najbardziej ekonomiczne są teraz Brothery z nowej serii,jeden baniak czarnego tuszu o pojemności 37mł !!!!!!!!!!!!!!!! za 9zł :blink: :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie za 11zł,najbardziej ekonomiczne są teraz Brothery z nowej serii,jeden baniak czarnego tuszu o pojemności 37mł !!!!!!!!!!!!!!!! za 9zł :blink: :rolleyes:

Robi to wrażenie ale weź policz, że można kupić czarny do mojej drukarki za 1,75zł mający pojemność chyba 9ml wiec podobnie wychodzi;)

PS zestaw czarny i kolor Hysona kosztują 6zł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robi to wrażenie ale weź policz, że można kupić czarny do mojej drukarki za 1,75zł mający pojemność chyba 9ml wiec podobnie wychodzi;)

PS zestaw czarny i kolor Hysona kosztują 6zł ;)

no rzeczewiście,też tanio u ciebie wychodzi :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi