Skocz do zawartości
elh

Low-end: S754 Czy Soca?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wszystko prócz płyty procka i grafiki.

Najchętniej wziąłbym 6800 pod PCI-Express, do tego tani proc i plyta a potem ew nowa plyta, proc i druga 6800.

Ale po prostu szkoda mi kasy.

Więc może Barton 2500+ Mobile (mogę za 200zł wyrwać) + coś na nforce2?

Czy lepiej s754 proc i mobo?

64bity mi są zbędne, chodzi tylko o wydajność przy kompilowaniu, rozpakowywaniu, ew 100fps w cs1.6

Generalnie kasy mam nieco więcej ale po prostu pieniądze w błoto imho, z 10 lat tak się bawiłem i marnowałem oszczednosci na hardware.

Chyba że ktoś mi zaproponuje jakieś ultra tanie rozwiązanie abym sobie pograł w NFS:MW, FEAR etc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wszystko prócz płyty procka i grafiki.

Najchętniej wziąłbym 6800 pod PCI-Express, do tego tani proc i plyta a potem ew nowa plyta, proc i druga 6800.

Ale po prostu szkoda mi kasy.

Więc może Barton 2500+ Mobile (mogę za 200zł wyrwać) + coś na nforce2?

Czy lepiej s754 proc i mobo?

64bity mi są zbędne, chodzi tylko o wydajność przy kompilowaniu, rozpakowywaniu, ew 100fps w cs1.6

Generalnie kasy mam nieco więcej ale po prostu pieniądze w błoto imho, z 10 lat tak się bawiłem i marnowałem oszczednosci na hardware.

Chyba że ktoś mi zaproponuje jakieś ultra tanie rozwiązanie abym sobie pograł w NFS:MW, FEAR etc...

Polecam platformę s754 ponieważ socketA już praktycznie wychodzi z użytku. W hurtowniach komputerowych powoli znikają już płyty socA o procki też coraz trudniej. A za całkiem sensowną cenę można dostać płytę s754 na nForce4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi