Olek Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Mam pytanko czy jest możliwe że niem a dźwieku w czasie oglądania filmów i w czasie gier a podczas odtwarzania MP3 wszystko gra kartą jest zintegrowana SIS 7018 na płycie MS80830 czy (jakąś tak) może ktos ma taki sam problem próbowalem najnowszych sterowników i nic pozatym dwa razy instalowałem windowsa a może jest cos możliwe że cos nabroiłem w biosie bo napoczątku wogóle nie wykrywało karty dżiękowej pomóżnie jakiekolwiek porady nawet bardzo oczywiste mogłem coś pominąć HELP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 A włączyles te karte? podaj producenta płyty głównej moze masz opcje wlaczania i wylaczania karty w biosie albo zworką na płycie poszukaj przwertuj instrukcję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Ale odtwarzanie MP3 działa? Może być coś skopane np. z Direct Sound. Doinstaluj DX 8.1PL, może pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Nie sluchaj ich(powyzszych/ponizszych wypowiedzi) ale tylko w jednym przypadku: Czy masz podlaczony kabelek z plyty do CD-Romu ktory odpowiada za dzwiek ? bo do CD-Romu powinienes miec podlaczony oprocz kabla z zasilacza i tasmy, jeszcze taki jeden(a raczej trzy kabelki), praktycznie wejdzie tylko w jedno miejsce(takie 4 dziurki poziomo ma). Na plycie gdzie go podlaczyc powinno byc w instrukcji napisane, kabelek ten powinienes dostac wraz z karta dzwiekowa lub CD-Romem. Co to jest dokladnie za kabelek(kabelki) spytaj innych, ja wiem tylko, ze to jest tak oczywiste iz nikt nie zwraca na to uwagi - sam mialem ten problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Ej junior Geforce 4 titanium nie ma mnoznika 700:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Nie sluchaj ich(powyzszych/ponizszych wypowiedzi) ale tylko w jednym przypadku: Czy masz podlaczony kabelek z plyty do CD-Romu ktory odpowiada za dzwiek ? bo do CD-Romu powinienes miec podlaczony oprocz kabla z zasilacza i tasmy, jeszcze taki jeden(a raczej trzy kabelki), praktycznie wejdzie tylko w jedno miejsce(takie 4 dziurki poziomo ma). Na plycie gdzie go podlaczyc powinno byc w instrukcji napisane, kabelek ten powinienes dostac wraz z karta dzwiekowa lub CD-Romem. Co to jest dokladnie za kabelek(kabelki) spytaj innych, ja wiem tylko, ze to jest tak oczywiste iz nikt nie zwraca na to uwagi - sam mialem ten problem. Ten kabelek jest tylko potrzebny do słuchania muzy z CD. Normalnie w grach nie jest on potrzebny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Kaczy no proste ze tak nasz mily klega chyba upadł na łepek:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Kaczy no proste ze tak nasz mily klega chyba upadł na łepek:) Jak nie jak tak. A co do rozwiązania tego problemu to nie mam pomysłu. Najlepiej kupić karte dźwiękową :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Ale niechon sprawdzi czy ma chip włączonyu mnie mozna wyłączyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Zastanawiające jest to że mp3 działa a inne dżwięki nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Nie sluchaj ich(powyzszych/ponizszych wypowiedzi) ale tylko w jednym przypadku: Czy masz podlaczony kabelek z plyty do CD-Romu ktory odpowiada za dzwiek ? bo do CD-Romu powinienes miec podlaczony oprocz kabla z zasilacza i tasmy, jeszcze taki jeden(a raczej trzy kabelki), praktycznie wejdzie tylko w jedno miejsce(takie 4 dziurki poziomo ma). Na plycie gdzie go podlaczyc powinno byc w instrukcji napisane, kabelek ten powinienes dostac wraz z karta dzwiekowa lub CD-Romem. Co to jest dokladnie za kabelek(kabelki) spytaj innych, ja wiem tylko, ze to jest tak oczywiste iz nikt nie zwraca na to uwagi - sam mialem ten problem. Teraz to już przesadziłem Koleś niema dzwięku w grach bo kabelka od cd nie podłączony - buahahahaha. Tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 No fakt kurde ale nie wiem moze jednak niech inwestuje w Creative Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 A myslicie, ze skad leci muza w grach ? bardzo czesto z CD !!!!! Ja to opieram na wlasnym doswiadczeniu, a wy ? "nie wiem co to moze byc". Wybacz, ale dla mnie bylo oczywiste, ze nie ma kabelka jesli leca mu mp3(czyli muzyka z dysku) a z plytki CD nie. W kazdym badz razie zamiast sie klucic, poczekajmy co Olek powie o kabelku... Ej junior Geforce 4 titanium nie ma mnoznika 700:P ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Szymoon - tu nie chodzi o muzykę, a o dzwięk !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Nie sluchaj ich(powyzszych/ponizszych wypowiedzi) ale tylko w jednym przypadku: Czy masz podlaczony kabelek z plyty do CD-Romu ktory odpowiada za dzwiek ? bo do CD-Romu powinienes miec podlaczony oprocz kabla z zasilacza i tasmy, jeszcze taki jeden(a raczej trzy kabelki), praktycznie wejdzie tylko w jedno miejsce(takie 4 dziurki poziomo ma). Na plycie gdzie go podlaczyc powinno byc w instrukcji napisane, kabelek ten powinienes dostac wraz z karta dzwiekowa lub CD-Romem. Co to jest dokladnie za kabelek(kabelki) spytaj innych, ja wiem tylko, ze to jest tak oczywiste iz nikt nie zwraca na to uwagi - sam mialem ten problem.Niezle, niezle stary. I jeszcze ma nas nie sluchac tylko Ciebie ? No to mu nic nie ruszy jak bedziesz wiecej takich rad posylal. Wiem, chciales dobrze ale bez takiego wynioslego tonu pliz. Kabelek jest tylko po to aby sluchac muzy z cd romu przez karte dzwiekowa. Bez niego to moglbys tylko sluchac muzy podlaczajac glosniczki do "jacka". I koles mowi, ze nie ma dzwieku w grach a nie muzyczki w grach. Odpowiadajac na temat to wina moga byc sterowniki directx (ktos juz to napisal), albo stery z plyty glownej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Po pierwsze BIOS Zobacz czy masz wlaczone MPU-401 czy cos takiego na ENABLED i On chip AUDIO na ENABLED ustaw port 220 lub 230 Poczytaj w manualu od plyty cos o zworkach Chip AUDIO (AC'97 codec ) Wlacz Game Port tez w biosie na ENABLED " roznie moze byc jak jest wylaczony" Zaainstaluj najpierw DirectX-a 8.0 lub 8.1 DOPIERO pozniej sterowniki do karty dzwekowej ( kumpel tez ma jakas zintegrowana i jak zrobi w odwrotnej kolejnosci to klapa ) i sprawdz w windzie czy przypadkiem nie ma zadnych konfliktow Powinno (tak jest najczesciej ) wykryc 3 urzdzenia w windzie (w zintegrowanych kartach tak "zazwyczaj jest ) MPU-401 costam costam ..... SIS Audio Codec ( lub cos podobnego , zalezy jaki masz chip na plycie) Game Port No i ja nic wiecej nie wymysle :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILL_BLANT Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Mam pytanko czy jest możliwe że niem a dźwieku w czasie oglądania filmów i w czasie gier a podczas odtwarzania MP3 wszystko gra kartą jest zintegrowana SIS 7018 na płycie MS80830 czy (jakąś tak) może ktos ma taki sam problem próbowalem najnowszych sterowników i nic pozatym dwa razy instalowałem windowsa a może jest cos możliwe że cos nabroiłem w biosie bo napoczątku wogóle nie wykrywało karty dżiękowej pomóżnie jakiekolwiek porady nawet bardzo oczywiste mogłem coś pominąć HELP NO JA MYŚLE że to chyba kabelka się nie ma ale jak masz to hmmm??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 ktos napisal, ze dzwieki w grach ida z cd i dlatego ten kabel jest potrzebny, to nie prawda, gdyz w takim przypadq dzwiek idzie w postaci danych, czyli nie po tym kabelq, tylko po tasmie, ja tez mialem tego problema. usun karte z windy i zainstalooj ponownie sterownik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 Sorry że tak póżno włączam się na forum ale dzięki za wszystkie rady dżwięk juz jest po pierwsze problem leżał postonie iostzn. ENABLE wielkie zięki po drugie należało przełoczyc w ustawieniach windowsa preferowane urządzenie z karty SIS 7018 na główny sterownik dżwięku czy jakoś tak ale się udało dzięki temu dużo się nauczyłem (może was to smieszyś ale mi to zwisa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...