coolman Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Mam geforca 4 mx440 64mb 64bit i płyte główną epoxa. KArte odkupilem od kumpla, u niego wszystko działało bez problemu, a u mnie wyświetla tylko 640*480 oraz 864*480. W 800*600 oraz większych widać tylko jakieś dziwne migotanie. Czy moze to być spowodowane tym że moje MOBO obsluguje tylko AGPx2, ale karta obsługuje AGPx2 i x4. Próbowalem na różnych sterownikach i zawsze to samo. Jeśli wiecie od czego to jest to prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 po zmianie karty graf. zaleca się przeinstalowanie systemu, albo chociaż odinstalowanie strarych sterowników programem Driver Cleaner. spróbuj jeszcze zaktualizować biosa do mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 sprawdź jakie odświerzania są przy 800x600 i wyższych, być może monitor takich nie obsługuje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolman Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Monitor obsluguje na pewno bo na starym Intelu wyswietlal bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exodus.mc Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 janio: po zmianie karty graf. zaleca się przeinstalowanie systemu Ja nie wiem kto ci takich glupot nagadal ale trzymaj sie tego a daleko zajedziesz... Co do problemu to wyglada to na odswierzanie tak jak powiedzial arczi- Moze przy porzedniej karcie ustawiles stale odswierzanie dla danej rozdzielczosci i miales np. przy 1024 75Hz ale tak naprawde karta nie dawala takiego odswierzania (juz sie z tym spotkalem). Teraz ustawienia moga sie trzymac ale monit nie wyrabia. Moze i zakrecona odpowiedz ale mozliwa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 janio ma racje zaleca sie przeinstalowanie systemu.Ale tylko wtedy gdy przechodzi się z ATI na Nvidia albo z Nvidia na ATI :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exodus.mc Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Robilem sobie dla samego siebie testy... jakos nie widzialem duzych roznic w dzialaniu kart graficznych w zaleznosci czy system byl przeinstalowywany czy nie po wymianie karty z Ati na nvidie i na odwrot :) Zreszta nie wiem dlaczego mialaby grafa zle chodzic... to tylko sterownik... nie jest on na zawsze wkompilowany w jadro systemu jak np. ustawienia zwiazane z posiadanym chipsetem... :D Jak wymianiamy plyte glowna to przydaje sie reinstal ale jak grafe to po co robic sobie klopoty :) Jezeli jestem w bledzie to prosze mi powiedziec :D (lubie krytyke - jest konstruktywna :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...