Skocz do zawartości
coolman

Czemu Moj Geforce 4 Mx 440 Nie Działa Poprawnie?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam geforca 4 mx440 64mb 64bit i płyte główną epoxa.

KArte odkupilem od kumpla, u niego wszystko działało bez problemu, a u mnie wyświetla tylko 640*480 oraz 864*480. W 800*600 oraz większych widać tylko jakieś dziwne migotanie.

Czy moze to być spowodowane tym że moje MOBO obsluguje tylko AGPx2, ale karta obsługuje AGPx2 i x4.

Próbowalem na różnych sterownikach i zawsze to samo.

Jeśli wiecie od czego to jest to prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

janio:

po zmianie karty graf. zaleca się przeinstalowanie systemu

Ja nie wiem kto ci takich glupot nagadal ale trzymaj sie tego a daleko zajedziesz...

Co do problemu to wyglada to na odswierzanie tak jak powiedzial arczi-

Moze przy porzedniej karcie ustawiles stale odswierzanie dla danej rozdzielczosci i miales np. przy 1024 75Hz ale tak naprawde karta nie dawala takiego odswierzania (juz sie z tym spotkalem). Teraz ustawienia moga sie trzymac ale monit nie wyrabia. Moze i zakrecona odpowiedz ale mozliwa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robilem sobie dla samego siebie testy... jakos nie widzialem duzych roznic w dzialaniu kart graficznych w zaleznosci czy system byl przeinstalowywany czy nie po wymianie karty z Ati na nvidie i na odwrot :)

Zreszta nie wiem dlaczego mialaby grafa zle chodzic... to tylko sterownik... nie jest on na zawsze wkompilowany w jadro systemu jak np. ustawienia zwiazane z posiadanym chipsetem... :D

Jak wymianiamy plyte glowna to przydaje sie reinstal ale jak grafe to po co robic sobie klopoty :)

Jezeli jestem w bledzie to prosze mi powiedziec :D (lubie krytyke - jest konstruktywna :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi