slawek03 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Witam Wszystkich cieplutko w ten zzzziiiimmmmnnnnyyyy dzień. :D Jak w temacie - czytajac Wasze posty zaczynam mieć coraz większe wątpliwości czy zakup Fortron'a 350W FSP350-60MDN nie był przypadkiem chybionym pomysłem. :blink: Kupiłem go miesiąc temu do 4 letniego kompa - jako przyszłościowy zasilacz. Nie powiem jest ok!, cichutki, zimniutki, napiecia jak dla mnie wystarczające. Jednak teraz poczynilem pewne zakupy i konfig zmienił sie na taki: mobo: Epox 9NPA+ Ultra proc: Sempron 3000+ (s939) + Arctic Freezer 64 Pro grafa: Gigabyte GeForce 6600GT hdd1: WD 80GB 8MB Cache ATA 100 hdd2: WD 120GB 8MB ATA 100 rom1: CD_RW TEAC, rom2: DVD-RW NEC, plus 2 wentylki Freezer'a 80mm w budzie Czy ten zasilacz to uciągnie? W końcu to zasilacz przeznaczony do starszych konfigów (m.in wtyczka zasilania [pin] 20) Czy o o/c mogę zapomnieć :sad: (na pewno nie hardcore) ale jednak? Czy może sprzedać go i kupić cos z nowszej technologi? np: HuntKey HK-350AP. (lub jeszcze inszy) A może 350 Waciszów to za mało??? Bardzo Was proszę o pomoc, poradę (a może o rozwianie wątpliwości :D ) Hey! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Witam Wszystkich cieplutko w ten zzzziiiimmmmnnnnyyyy dzień. :D Jak w temacie - czytajac Wasze posty zaczynam mieć coraz większe wątpliwości czy zakup Fortron'a 350W FSP350-60MDN nie był przypadkiem chybionym pomysłem. :blink: Kupiłem go miesiąc temu do 4 letniego kompa - jako przyszłościowy zasilacz. Nie powiem jest ok!, cichutki, zimniutki, napiecia jak dla mnie wystarczające. Jednak teraz poczynilem pewne zakupy i konfig zmienił sie na taki: mobo: Epox 9NPA+ Ultra proc: Sempron 3000+ (s939) + Arctic Freezer 64 Pro grafa: Gigabyte GeForce 6600GT hdd1: WD 80GB 8MB Cache ATA 100 hdd2: WD 120GB 8MB ATA 100 rom1: CD_RW TEAC, rom2: DVD-RW NEC, plus 2 wentylki Freezer'a 80mm w budzie Czy ten zasilacz to uciągnie? W końcu to zasilacz przeznaczony do starszych konfigów (m.in wtyczka zasilania [pin] 20) Czy o o/c mogę zapomnieć :sad: (na pewno nie hardcore) ale jednak? Czy może sprzedać go i kupić cos z nowszej technologi? np: HuntKey HK-350AP. (lub jeszcze inszy) A może 350 Waciszów to za mało??? Bardzo Was proszę o pomoc, poradę (a może o rozwianie wątpliwości :D ) Hey! Pewnie na twóje trafienie co do Fortrona wpłynął głupawy topic napisany przez pawik.'a... nie wzoruj sie tym... poczytaj o głównym topicu i przewiń 2-3 stron do tyłu jest tam mowa o fortronie 250W który ciągnie athlona xp na podajże 1,8-2,0 . Jednemu userowi 350 ciągnął SLI i Venice nie przejmij sie to dla niego pestka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 plus 2 wentylki Freezer'a 80mm w budziep ee... sory ze tak zapytam ale ktore to wiatraki? nie znam takich :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek03 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 ee... sory ze tak zapytam ale ktore to wiatraki? nie znam takich :D...a już myślałem że nikt nie zauważy :oops: Przejęzyczyłem się (?przeklikałem się?), oczywiście chodziło mi o Arctic'i. To jeszcze zapytam czy dokupienie przejścióki zasilającej 20 na 24 pin będzie miało sens? jakoś nigdzie nie znalazłem sensownej odpowiedzi. Pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 ...a już myślałem że nikt nie zauważy :oops: Przejęzyczyłem się (?przeklikałem się?), oczywiście chodziło mi o Arctic'i. To jeszcze zapytam czy dokupienie przejścióki zasilającej 20 na 24 pin będzie miało sens? jakoś nigdzie nie znalazłem sensownej odpowiedzi. Pozdrawiam :D Nie ma sensu, podłącz normalnie- komp powinien chodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek03 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Wszystkich gorąco. :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...