Old Peter Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Witam ! Zastanawia mnie czy w/w karta muzyczna do laptopa działa poprawnie w tym modelu ? Problem polega na tym, że nawet na stronie Creative'a: http://soundblaster.com/products/audigy2zs...ok/notebook.asp nie ma informacji na temat kompatybilności z tym modelem laptopa. Jest co prawda napisane że mogą wystąpić problemy z kontrolerem PCMCIA TI PCI-1520, tyle że wg programów diagnozujących kontroler w nx6110 ma nieco inny symbol: "Texas Instruments PCIxx21/x515 Cardbus Controller". Ponieważ nie chciałbym "utopić" kasy w sprzęcie który nie działa, proszę o wskazówki i porady, jeśli ktoś używa(ł) tej karty z nx6110. Zauważyłem też że karta posiada dwa tryby pracy: Advanced i Standard. Jeśli więc działa z nx6110, to czy w trybie Advanced ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 1. Różnice w trybach pracy polegają najprawdopodobniej na tym, czy chcesz oszczędzać energię- podstawowe ef. dźw., czy nie- z EAX4 itp. (piszę najprawdopodobniej, bo coś takiego jest możliwe, ale nie wiem, czy to się nazywa Adv/St). 2. To może cię ucieszyć (mimo, że mam Acera :lol: ) Kontroler ten sam, który posiadasz- u mnie wszystko działa bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) u mnie jest ten co w podpisie i sa problemy w trybie HI-(bo w standard ich nie ma) w odtwarzaniu dvd-audio i najnowszych grach z eax.(Wystepuja trzaski) Edytowane 10 Stycznia 2006 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Old Peter Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 1. Różnice w trybach pracy polegają najprawdopodobniej na tym, czy chcesz oszczędzać energię- podstawowe ef. dźw., czy nie- z EAX4 itp. (piszę najprawdopodobniej, bo coś takiego jest możliwe, ale nie wiem, czy to się nazywa Adv/St). 2. To może cię ucieszyć (mimo, że mam Acera :lol: ) Kontroler ten sam, który posiadasz- u mnie wszystko działa bez problemów. Po przeanalizowaniu różnic trybów Adv/Std sądzę że tryb Adv będzie dla mnie niezbędny - eax jest mi niepotrzebny, i tak gry ledwo działają :-), ale lubię zabawę programami do tworzenia muzyki; ASIO support działa tylko dla trybu Advanced. Wiem że najlepsza byłaby do tego karta na Firewire, ale najtańsze kosztują ponad 600zł, co jest dla mnie już zaporowe. Tak więc nadal jestem ciekaw jak jest ze stabilnością i jakością działania karty w trybie Advanced ? I drugie pytanie, czy w sposób widoczny obciąża procesor ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Old Peter Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 znalazłem ciekawy sprzęt audio do moich potrzeb, chyba trzeba będzie dozbierać kasy :-) Jakby ktoś był zainteresowany, poniżej linki: http://www.musiccrater.pl/index.php?str=ma...k=10&towar=1160 http://www.infomusic.pl/index_wiecej.php?id_art=1184 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 I drugie pytanie, czy w sposób widoczny obciąża procesor ? audigy 2 zs notebook jako jedna z niewielu odciaza procesor zamiast go obciazac!! :) nawet ac97 bardziej obciaza niz audigy 2 zs:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...