Skocz do zawartości
Old Peter

Czy Hp Nx6110 + "pcmcia Sound Blaster Audigy 2 Zs Notebook" Działa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Zastanawia mnie czy w/w karta muzyczna do laptopa działa poprawnie w tym modelu ?

Problem polega na tym, że nawet na stronie Creative'a:

http://soundblaster.com/products/audigy2zs...ok/notebook.asp

nie ma informacji na temat kompatybilności z tym modelem laptopa. Jest co prawda napisane że mogą wystąpić problemy z kontrolerem PCMCIA TI PCI-1520, tyle że wg programów diagnozujących kontroler w nx6110 ma nieco inny symbol:

"Texas Instruments PCIxx21/x515 Cardbus Controller".

Ponieważ nie chciałbym "utopić" kasy w sprzęcie który nie działa, proszę o wskazówki i porady, jeśli ktoś używa(ł) tej karty z nx6110. Zauważyłem też że karta posiada dwa tryby pracy: Advanced i Standard. Jeśli więc działa z nx6110, to czy w trybie Advanced ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Różnice w trybach pracy polegają najprawdopodobniej na tym, czy chcesz oszczędzać energię- podstawowe ef. dźw., czy nie- z EAX4 itp. (piszę najprawdopodobniej, bo coś takiego jest możliwe, ale nie wiem, czy to się nazywa Adv/St).

2. To może cię ucieszyć (mimo, że mam Acera :lol: )

Dołączona grafika

Kontroler ten sam, który posiadasz- u mnie wszystko działa bez problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Różnice w trybach pracy polegają najprawdopodobniej na tym, czy chcesz oszczędzać energię- podstawowe ef. dźw., czy nie- z EAX4 itp. (piszę najprawdopodobniej, bo coś takiego jest możliwe, ale nie wiem, czy to się nazywa Adv/St).

2. To może cię ucieszyć (mimo, że mam Acera :lol: )

Kontroler ten sam, który posiadasz- u mnie wszystko działa bez problemów.

Po przeanalizowaniu różnic trybów Adv/Std sądzę że tryb Adv będzie dla mnie niezbędny - eax jest mi niepotrzebny, i tak gry ledwo działają :-), ale lubię zabawę programami do tworzenia muzyki; ASIO support działa tylko dla trybu Advanced. Wiem że najlepsza byłaby do tego karta na Firewire, ale najtańsze kosztują ponad 600zł, co jest dla mnie już zaporowe.

Tak więc nadal jestem ciekaw jak jest ze stabilnością i jakością działania karty w trybie Advanced ?

I drugie pytanie, czy w sposób widoczny obciąża procesor ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem ciekawy sprzęt audio do moich potrzeb, chyba trzeba będzie dozbierać kasy :-)

Jakby ktoś był zainteresowany, poniżej linki:

http://www.musiccrater.pl/index.php?str=ma...k=10&towar=1160

http://www.infomusic.pl/index_wiecej.php?id_art=1184

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi