horiz0n Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 witam takie dwa problemiki: jakie napiecie powinien miec ustawiony athlon 1.8xp+(boxowy) @ 1.9 ??? bo na default potrafi sie wywiesic winda ;) co moze byc przyczyna, ze jak odtwarzam, przegrywam cos z cdromu lub nagrywarki to nie moge nic zrobic na kompie (otworzyc nawet gg) bo muli strasznie, predkosc odczytu cdromu jest tragiczna, kopie w locie odpadaja, bo sie komp potrafi wywiesic lub rebootnac. zasilacz mam 300W + 200W (cdrom i cdrw), plyta epox 8rda+ na pIII nie mialem problemu z tym cd i cdrw, dodam ze cdrw to yamaha na scsi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 generalnie zasada jest taka , ze podnosisz napiecie dopoki nie uzyskasz stabilnosci co do cdrw to masz wlaczone dma ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horiz0n Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 tak oczywsicie ze mam wlaczone DMA, ale nawet przy wylaczonym jest to samo. co do cdrw to scsi nie obsluguje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plumpi Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Napięcie w Góre aż do skutku :) A może zainstaluj jakieś sterowniczki do chipsetu to ci nie będzie tak mulić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horiz0n Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 oczywiscie ze zainstalowalem :) inaczej sobie nie wyobrazam, do tego upgrade biosu, ale i tak nic nie zmienilo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 brudny laser, walnięte taśmy, może napędy za ciepło mają... sprobij też system -> kontrolery -> ustawienia -> oba kanały ide sa właczone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horiz0n Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 brudny laser watpie i to w obu naraz, bo w innym kompie te napedy dzialaja, tasmy tez watpie (analogicznie), grzac raczej sie nie grzeja, bo w pIII byly tak samo podlaczone i bylo ok. boki obudowy mam zdjete. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 u mnie jeszcze wolno zczytuje jak jest nie zdefragmentowany hdd sprobuj z tym kontrolerem co wczesniej wpisalem, i jeszcze tam gdzie ustawiasz dma wlacz synchroniczne przesyłanie danych http://overclockers.pl/czytaj.php?page=cdrwdvd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...