ZUQu Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Czy ktoś z Was móglby mi napisac (najlepiej krok po kroku) w jaki sposób w notebooku moge sformatować dysk na którym jest postawiony windows? nie wiem jak się do tego dobrać bez DOSa i dyskietki startowej:-/ Czy wystarczy przy nowej instalacji usunąć tą partycję gdzie jest system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 do lapka najczesciej jest obraz na plycie albo system na wydzielonej partycji Hdd ( IBM ) po co format? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZUQu Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 avecezary ,no co TY nie powiesz........ale pamiętaj,że "zdarzają" sie też takie bez systemu i o takiego wlasnie chodzi!!! Chodzi o to żeby postawić system od nowa na wyzerowanym dysku, żeby nic sie nie bruzdziło!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 :P tia sa takie a jaki chcesz postawic ? ( system ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZUQu Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Na początku był WIN XP HOME na NTFSie dysk nie był podzielony na partycje , postanowiłem zainatalować PROFESIONALA i przy okazji podzielić dysk na partycje.........no i zaczęły się jaja:-/ Przy instalacji usunąłem partycję z systemem ,zrobiłem 2 na FAT32 i na jednej postawiłęm system! No i teraz dzieją się cuda niewidy, komp zamula strasznie, wyskakują błędy....a najlepsze jest to ,że WINDA (panel sterowania->system) raz pokazuje ,że proc ma 87MHZ a raz ,że 127, gdzie w BIOSIE proca wykrywa normalnie jako semprona 3000+ (1800MHZ)! Nie wiem co sie dzieje ,ale podejrzewam ,że jak przeinstalowywalem system to zostały jakieś śmieci i stąd te kłopoty! dlatego teraz chce wyzerować dysk :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZUQu Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 no właśnie D@vid ................ale jak zrobić TEN FORMAT!!!! ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 odpalasz CD systemowy "mietoli " kopiuje pliki pokazuje co znalazl usowasz wszystko partycjonujesz formatujesz i masz juz czysciutki jak dupcia niemowlaka dysk ^^^^^^^^^^^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 usuwasz stara partycje tworzysz nowa formatujesz (bedzie do wyboru fat i ntfs) wszystko to zrobisz w instalatorze windowsa - po prostu czytaj co tam jest napisane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZUQu Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Mikelos , no właśnie tak zrobiłem za pierwszym razem no i zaczęły się problemy:-/ DOBRA spróbuje JESZCZE raz tak samo, moze mu przejdzie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 u mnie tez byly bluescreeny przy facie - po zmianie na ntfs bylo ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZUQu Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 WIECIE co rozwiązanie problemu było dziecinnie :mur: to ze komp zamulal nie było winą systemu tylko programu zarządzającego energią :oops: .....ale i tak postawilem sysytem od nowa i teraz juz HULA az miło :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...