hdx Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Witam. Mam duży problem. Moja płyta główna się spaliła więc zmieniłem kondensatory. Kompletuję kompa i jak uzbierałem troche potrzebnych rzeczy to odpaliłem to co mam. Mój komp odpalił się normalnie, pokazało się info o procu, pamięci. Potem zmieniłem zworki. Teraz gdy uruchamiam to nic nie ma na ekranie i płyta wydaje dźwięki. Jest to dokładnie 1 długi sygnał. Z tego co czytam to błąd pamięci ale z nią raczej jest ok bo żadnych problemów nigdy nie było. Ma BIOS firmy Award lecz nie znam wersji./ Proszę o pomoc w tej sprawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Witam. Mam duży problem. Moja płyta główna się spaliła więc zmieniłem kondensatory. Kompletuję kompa i jak uzbierałem troche potrzebnych rzeczy to odpaliłem to co mam. Mój komp odpalił się normalnie, pokazało się info o procu, pamięci. Potem zmieniłem zworki. Teraz gdy uruchamiam to nic nie ma na ekranie i płyta wydaje dźwięki. Jest to dokładnie 1 długi sygnał. Z tego co czytam to błąd pamięci ale z nią raczej jest ok bo żadnych problemów nigdy nie było. Ma BIOS firmy Award lecz nie znam wersji./ Proszę o pomoc w tej sprawie. od czego były te zworki ? po ustawieniu ich tak jak były na początku komp działa normalnie ? napisz dokładnie jaki masz sprzęt, jaki zasilacz. jak możesz to sprawdź z inną kostką ramu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hdx Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Dobra problem się rozwiązał... sam! Nie wiem. Na pewno ustawiłem sobie zworki na wake up usb 1-2, codec od dźwięku ale nie ruszałem tych od resetu CMOS'a i od taktowania procesora i RAM'u. Już wszystko działa. Po prostu przywróciłem wszystko tak jak było tylko dałem wake up usb 1-2 bo mam klawiaturę USB to mi wygodniej niż kupować nową :) Wystarczyło jeszcze parę razy go zrestartować i chodzi pięknie. Proszę o zamknięcie tego tematu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...