Skocz do zawartości
hdx

Shuttle Ak12 V3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam duży problem. Moja płyta główna się spaliła więc zmieniłem kondensatory. Kompletuję kompa i jak uzbierałem troche potrzebnych rzeczy to odpaliłem to co mam. Mój komp odpalił się normalnie, pokazało się info o procu, pamięci. Potem zmieniłem zworki. Teraz gdy uruchamiam to nic nie ma na ekranie i płyta wydaje dźwięki. Jest to dokładnie 1 długi sygnał. Z tego co czytam to błąd pamięci ale z nią raczej jest ok bo żadnych problemów nigdy nie było. Ma BIOS firmy Award lecz nie znam wersji./

Proszę o pomoc w tej sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam duży problem. Moja płyta główna się spaliła więc zmieniłem kondensatory. Kompletuję kompa i jak uzbierałem troche potrzebnych rzeczy to odpaliłem to co mam. Mój komp odpalił się normalnie, pokazało się info o procu, pamięci. Potem zmieniłem zworki. Teraz gdy uruchamiam to nic nie ma na ekranie i płyta wydaje dźwięki. Jest to dokładnie 1 długi sygnał. Z tego co czytam to błąd pamięci ale z nią raczej jest ok bo żadnych problemów nigdy nie było. Ma BIOS firmy Award lecz nie znam wersji./

Proszę o pomoc w tej sprawie.

od czego były te zworki ? po ustawieniu ich tak jak były na początku komp działa normalnie ? napisz dokładnie jaki masz sprzęt, jaki zasilacz. jak możesz to sprawdź z inną kostką ramu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra problem się rozwiązał... sam! Nie wiem. Na pewno ustawiłem sobie zworki na wake up usb 1-2, codec od dźwięku ale nie ruszałem tych od resetu CMOS'a i od taktowania procesora i RAM'u. Już wszystko działa. Po prostu przywróciłem wszystko tak jak było tylko dałem wake up usb 1-2 bo mam klawiaturę USB to mi wygodniej niż kupować nową :) Wystarczyło jeszcze parę razy go zrestartować i chodzi pięknie. Proszę o zamknięcie tego tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...