ixus Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 W chwili obecne wymieniony procek podkręciłem na 2000xp zmieniając tylko mnoźnik na 13x (nie mam 12,5) i podnosząc napięcie z nominalnych 1,5 v do 1,65. Jakie maz wartości napięcia mogę ustawić by nie spalić proca? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 To ciezko stwierdzic bo jeszcze malo osob mialo tego proca wystarczajaco dlugo by stwierdzic jakie sa maxymalne bezpieczne napiecia. Ja sadze ze zdrowo rozsadkowo bedzie nie ustawiac wiecej napiecia jak 1.7V-1.75V no chyba ze masz jakies wypasione chlodzenie wodne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 sprobuj z magistrala :D masz chlodzenie box czy jakies inne ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 ja mam 1,75V, myśle że rozsądne maximum to 1.85 - 1,9 V, wszystko zależy od chłodzenia, temperatura nie powinna przekraczać 55 st. w stresie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ixus Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 chłodzenie to box cooler amd aluminium + wentyl 4500 obrotów podkręcony procek ma 55 st w obudowie 35 st ( dodatkowy wentyl 2500 obr 80x80 wypycha powietrze) - temp w pomieszczeniu 28 st. Dodatkowo w obudowie dvd, nagrywarka, sb live, karta sieciowa - stąd tak ciepło. Niepodkręcony procek ma 53 st. Nie wymienię wentyla bo bez niego stracę gwarancję - chyba że ten zatrzymam i kupię nowy (ale jaki by był tani i dobry) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 wymien sobie chlodzenie :D ja mam nie podkreconego 1700+ i mam w strecie 39st. obecnie mam 34st. a mam radiator z wkladka miedziana za 45 zl :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 W chwili obecne wymieniony procek podkręciłem na 2000xp zmieniając tylko mnoźnik na 13x (nie mam 12,5) i podnosząc napięcie z nominalnych 1,5 v do 1,65. Jakie maz wartości napięcia mogę ustawić by nie spalić proca? witam jak sie domyslam masz 0.13u czy on ma odblokowany mnoznik z jakizj seri masz kloca>?????? mozesz mnie odpowiedziec ixus plizzzzzzzzzzzzzzzzzzz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Strasznie wysoka ta temperatura, sprawdz czy masz założony poprawnie wentyl i czy jest nałozona pasta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 wymien sobie chlodzenie :D ja mam nie podkreconego 1700+ i mam w strecie 39st. obecnie mam 34st. a mam radiator z wkladka miedziana za 45 zl :D ale ty masz 0.13 um ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 ixus tez ma Thoroughbred'a, ale ma pewnie źle założony Cooler ( brak pasty, za dużo pasty ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 W chwili obecne wymieniony procek podkręciłem na 2000xp zmieniając tylko mnoźnik na 13x (nie mam 12,5) i podnosząc napięcie z nominalnych 1,5 v do 1,65. Jakie maz wartości napięcia mogę ustawić by nie spalić proca? witam jak sie domyslam masz 0.13u czy on ma odblokowany mnoznik z jakizj seri masz kloca>?????? mozesz mnie odpowiedziec ixus plizzzzzzzzzzzzzzzzzzz :) mozesz mnie odpowiedziec ixus plizzzzzzzzzzzzzzzzzzz mozesz mnie odpowiedziec ixus plizzzzzzzzzzzzzzzzzzz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 seria AIUGA ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 seria AIUGA madzieki cizerzko sie doprosic :) a czyms sie wyroznia tak ajak agoia jest zielona to ten czyms takim???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 LOL zielone byly rozne seire, nie tylko AGOIA. AIUGA ma na naklejce napisane AIUGA :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Ja jeszcze nie slyszalem zeby athlon 0.13 mikrona nie mial odblokowanego mnoznika, wiec sadze ze takie sie po prostu nie zdarzaja. Latwo to sprawdzic przy kupnie, wystarczy sprawdzic czy sa przepalone mostki L1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 wymien sobie chlodzenie :D ja mam nie podkreconego 1700+ i mam w strecie 39st. obecnie mam 34st. a mam radiator z wkladka miedziana za 45 zl :D jakiej firmy masz cooler? moze spire slyszalem ze sa dobre sam musze zmienic chlodzonko i wykrecic tego mojego antka bo na d5tb to raczej nie mozliwe :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Ja jeszcze nie slyszalem zeby athlon 0.13 mikrona nie mial odblokowanego mnoznika, wiec sadze ze takie sie po prostu nie zdarzaja. Latwo to sprawdzic przy kupnie, wystarczy sprawdzic czy sa przepalone mostki L1. xp 0.13 ma unlockniety mnoznik tzn. nie kazda seria ale AIUGA napewno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 wymien sobie chlodzenie :D ja mam nie podkreconego 1700+ i mam w strecie 39st. obecnie mam 34st. a mam radiator z wkladka miedziana za 45 zl :D jakiej firmy masz cooler? moze spire slyszalem ze sa dobre sam musze zmienic chlodzonko i wykrecic tego mojego antka bo na d5tb to raczej nie mozliwe :evil: mam colorfula S462-11B725, radiator jest dobry, ale wentylator za glosny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ixus Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Procesor z serii AIUGA 0240PAW. Kolor brązowy ( miałem już i zielone stąd to stwierdzenie). Jest to trzeci procesor w wersji box jaki ostatnio zakładałem klientom i wszystkie miały odblokowany mnożnik. Każdy miał inny cooler pomimo że kupowałem je w tym samym miejscu. Były to coolery firm mint, colorful i amd (po drugiej stronie jest naklejka bi sonic) Do boxa otrzymujemy 3 lata gwarancji, a cena to około 330-350 zł. Każdy z nich dał się max podkręcić do xp 2000+ ( dalsze zwiększenie mnożnika i temperatury powoduje uruchomienie procesora z szybkością 600mhz !!! :() W obniżeniu temperatury pomogło zmniejszenie napięcia do 1,60v ( z 1,65 - takie napięcie mają oryginalne athlony xp 2000+) oraz wyjęcie coper shima który powodował nierówne przyleganie coolera do rdzenia. Temperatura procesora po 24 godzinach pracy w 100% obciążeniu programem seti home wynosi 47-49 stopni ( w obudowie 34 stopnie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Z jakich tygodni macie XP ? JA mam 1700 z 48 chodzi teraz 9.5x183 czyli 1740 chodzi stabilnie nawet na 1800 ale po resecie nie wstaje, nie wiecie czego to mzoe byc wina ? płyty ? zasilacza ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 tylko i wylacznie przetaktowania :) za duze fsb za male napiecie i tyle zwyzsz mnoznik zmniejsz fsb daj mocy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdik Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 w moim przypadku procek poszedl 10,5x166 (z monznikiem 11 wstaje i dziala ale czasem ma problem ze startem) calkiem dobrze ale po opiniach na necie spodziewalem sie czegos wiecej po drugie mialem tylko PC 2700 KINGSTON @CL2 moze sprawa wygladala by inaczej gdybym mial OCZ lub CORSAIR hmm pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 A moze chcesz kupic OCZa ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...