Skocz do zawartości
jacusix

Wd 800jd Na Ostatniej Partycji Sie Kisi...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam problem z dyskiem WD 800JD.W sumie dysk na pierwszy rzut oka śmiga tak jak powinien jednak po pewnym czasie można zauważyć pewne problemy.Dysk teraz jest u kolegi który go używa cały czas.Jest on podzielony na 4 partycje.I właś nie podczas kopiowania na tą 4 partycje ( nie zawsze, najcześciej przy kopiowaniu wiekszych plików) dysk lekko stuka o obudowe i praktycznie zawiesza kompa....Zaniosłem go do sklepu komputerowego do sprawdzenia.Powiedzeli mi tam ze kopiowali na niego, z niego, formatowali i u nich nic nie stukało.Może to wina zbyt słabych zasilaczy jakie ja i mój kumpel posiadamy (są to jakies 300W Feel a kumpel codegena)...A może ten dysk ma badloki na ostatniej partycji...??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SMART

http://img442.imageshack.us/img442/6795/smart0ju.jpg

i co myślisz??bedzie jeszcze cos z tego dyku??Gwarancji na niego juz nie ma niestety...Z chęciom bym go gdzies upchnoł bo mi nie jest potrzebny...

Cos to moze i z niego bedzie, ale na pewno nie sprawny dysk. Sklanialbym sie bardziej do ozdoby na scianie :wink: 183 realokowane sektory, 16 podejrzanych, Write Error Rate = 1913... KAPUT. Nie ma co debatowac - nic z niego nie bedzie.

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi