jacusix Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Witam.Mam problem z dyskiem WD 800JD.W sumie dysk na pierwszy rzut oka śmiga tak jak powinien jednak po pewnym czasie można zauważyć pewne problemy.Dysk teraz jest u kolegi który go używa cały czas.Jest on podzielony na 4 partycje.I właś nie podczas kopiowania na tą 4 partycje ( nie zawsze, najcześciej przy kopiowaniu wiekszych plików) dysk lekko stuka o obudowe i praktycznie zawiesza kompa....Zaniosłem go do sklepu komputerowego do sprawdzenia.Powiedzeli mi tam ze kopiowali na niego, z niego, formatowali i u nich nic nie stukało.Może to wina zbyt słabych zasilaczy jakie ja i mój kumpel posiadamy (są to jakies 300W Feel a kumpel codegena)...A może ten dysk ma badloki na ostatniej partycji...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Podaj SMART... a najlepiej najpierw zerknij TUTAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacusix Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 SMART http://img442.imageshack.us/img442/6795/smart0ju.jpg i co myślisz??bedzie jeszcze cos z tego dyku??Gwarancji na niego juz nie ma niestety...Z chęciom bym go gdzies upchnoł bo mi nie jest potrzebny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 SMART http://img442.imageshack.us/img442/6795/smart0ju.jpg i co myślisz??bedzie jeszcze cos z tego dyku??Gwarancji na niego juz nie ma niestety...Z chęciom bym go gdzies upchnoł bo mi nie jest potrzebny... Cos to moze i z niego bedzie, ale na pewno nie sprawny dysk. Sklanialbym sie bardziej do ozdoby na scianie :wink: 183 realokowane sektory, 16 podejrzanych, Write Error Rate = 1913... KAPUT. Nie ma co debatowac - nic z niego nie bedzie. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...