Skocz do zawartości
ISeeYou

Wymiana Ultrax.. Ale Na Co?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pare dni temu zaczely sie problemy z kompem, poszedl mem test i jedna z kosci wywala bledy na standardowych ustawieniach. Zamiezam je oddac na gwaracji, ale kozsystajac z okazji moze je wymienic...?

i tak sie zastanawiamiam, na co?

moja plytka niestety ma max napiecie 2,85 dla ramu, i niebardzo jest jak cos podkrecac :mur: max co wyciagnely na 2,85 to okolo 220, (niestabilne podchodzi do 250 co z tego jak pada po minucie czy dwoch <_< ).

do wyboru :

GeIL Dual 2 x 512MB UltraX nForce

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24720 czy ktos to widzial? testowal? wie cokolwiek? bo niby specjalnie pod nforca, ale jak z kreceniem?

GeIL 2 x 1024MB PC-400 CL3

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11412

jesli pierwszych nikt nietestowal, niebede ryzokowal i zostanie mi darowanie sobie krecenia (zreszta nie w tym celu skladalem kompa) i wybranie wiekszej ilosci. tylko co z tyl CL3? szczeze przyznam ze jeszcze nigdy nawet niemialem w reku tak wolnych pamiatek... zauwazy sie jakas roznice? (poza testami syntetycznymi?) i testami graficznymi w ktorych bedzie roznica ze wzgledu na ilosc a nie jakosc?

Czy moze jakies inne ropozycje? Najlepiej 2x1gb 2,5, ale w rozsadnej cenie?? bo niewydam 1200 na pamiatki tylko dlatego ze maja 2,5...

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okruch napisał(a):

Witam.

Pare dni temu zaczely sie problemy z kompem, poszedl mem test i jedna z kosci wywala bledy na standardowych ustawieniach. Zamiezam je oddac na gwaracji, ale kozsystajac z okazji moze je wymienic...?

i tak sie zastanawiamiam, na co?

moja plytka niestety ma max napiecie 2,85 dla ramu, i niebardzo jest jak cos podkrecac :mur: max co wyciagnely na 2,85 to okolo 220, (niestabilne podchodzi do 250 co z tego jak pada po minucie czy dwoch <_< ).

do wyboru :

GeIL Dual 2 x 512MB UltraX nForce

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24720 czy ktos to widzial? testowal? wie cokolwiek? bo niby specjalnie pod nforca, ale jak z kreceniem?

GeIL 2 x 1024MB PC-400 CL3

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11412

jesli pierwszych nikt nietestowal, niebede ryzokowal i zostanie mi darowanie sobie krecenia (zreszta nie w tym celu skladalem kompa) i wybranie wiekszej ilosci. tylko co z tyl CL3? szczeze przyznam ze jeszcze nigdy nawet niemialem w reku tak wolnych pamiatek... zauwazy sie jakas roznice? (poza testami syntetycznymi?) i testami graficznymi w ktorych bedzie roznica ze wzgledu na ilosc a nie jakosc?

Czy moze jakies inne ropozycje? Najlepiej 2x1gb 2,5, ale w rozsadnej cenie?? bo niewydam 1200 na pamiatki tylko dlatego ze maja 2,5...

Pozdrawiam.

ja bym wolał satre ultraxy, nowe (nforce) nie sa juz na bh5...... wiec do krecenie dobrego tylko winbond.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz 2*1 GB szybkością nie zniwelujesz przewagi ilosci, dwukrotnej zreszta. Nadchodzące gry caraz chetniej bedą wykorzystywać każdy megabajt wiec dodatkowy GB ramu sie przyda :) Między CL2,5 a CL3 nie ma dużej róznicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kas napisał(a):

Bierz 2*1 GB szybkością nie zniwelujesz przewagi ilosci, dwukrotnej zreszta. Nadchodzące gry caraz chetniej bedą wykorzystywać każdy megabajt wiec dodatkowy GB ramu sie przyda :) Między CL2,5 a CL3 nie ma dużej róznicy.

jezeli do gier to faktycznie 2x1gb patriotów llk, ale ja bym wolał ultraxy.

co do 2,5 i cl3 to sprzeczałbym sie ale dobra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kas problem w tym ze niejest roznica 2,5 do 3... ale dokladnie 2-5-2-2 vs. 3-8-4-4 (a nforce edition 2-5-2-1... )

pytam, bo na te pod nforca pewnie musial bym poczekac... a jesli juz czekac, to wolal bym byc pewnym tego czy je brac... bo jakby sie okazalo ze mimo info podanego przez producenta odnosnie zasilania 2,65-2,85 nagle sie okaze ze do krecenia potrzebuje 3.0v czy 3.3v tak jak ultrax to zostalo by mi je tylko sprzedac... (a wiadomo ze podczas wymiany, nic nietrace... a sprzedajac. :huh: )

wiec czy ktos ma moze pod reka jakies testy cl2 vs. cl3? :rolleyes:

Serdecznie Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi