Bula i spula Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Witam, dostałem nie dawno na gwiazdkę r9550 od gigabajta i zamontowałem wiatrak 80, który wieje też na pamięci. Jak na razie osiągnaąłem gpu 250@480 i mem 400@550. W 3dmarku 2k1 7400@9600 pkt. No i teraz: 1. Czy za pomocą modyfikacji biosu mogę zwiększy napięcia na gpu/mem? 2. Czy oprócz tego i możliwości zmiany timingów zmiana biosu coś da? 3. Jak sprawdzic markę i czas dostępu pamięci na karcie? 4. Ile mi może dac podkręcalności więcej zmiana timingów? 5. Czy jeszcze w jakiś sposób mogę podkręcic/przyspieszy mojego radeona? Wiatrak chodzi na 3.8V i chłodzi aż za dobrze, bo wszystko łącznie z pamięciami jest zimne. Nie wiem, czy dobrze wybrałem dział, ale to chyba za podstawowe jak na dział kart graf.? Pozdrawiam Bula i spula Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bula i spula Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Już mam odpowiedź na 3. pytanie :) - hynixy 4ns :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fa!th Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 1. nie 2. podkrecenie na stale / nei potrzeba ATT, radlinker. itp 3. zajrzyj do budy :> i odczytaj napisy na kostkach :} 5. vmod - i krec :} + przesmaruj radiator dobra pasta [as5] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bula i spula Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 fobra, biosa z wyższymi częstotliwościami wgrałę, a co zrobi teraz, z tymi timingami??? Co mi radzicie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fa!th Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 fobra, biosa z wyższymi częstotliwościami wgrałę, a co zrobi teraz, z tymi timingami??? Co mi radzicie??? http://forum.purepc.pl/Radeon-9550-Wady-Za...nie-t91386.html polecam... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...