Skocz do zawartości
hellmut

Gold Memory

Rekomendowane odpowiedzi

teoretycznie to wiedziałem, że coś trzeba nagrać na płytkę, ale problem w tym, że w katalogu GM mam:

GM

GMFLOPY

FLOPY.IMG

INSTALL

GM.html

Gm.txt

i CDROM (archiwum WinRar-a) podejrzewam, że to własnie powinienem nagrać.

Problem w tym, że jak rozpakuję to archiwum to w katalogu jest jakiś jeden pliczek, który zajmuje 2 kb, (przed rozpakowaniem 1,45MB) - ponowne zassanie programu nic nie pomoglo.

No chyba, że nie to trzeba wypalić na płycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udało mi się to nagrać na płycie i uruchomić, ale mam jeszcze kilka drobnych pytań:

- czy wersja sharware wystarczy do w miare wiarygodnego przetestowania pamięci? (W tej wersji dostępny jest tylko quick test)

- ile takich testów powinno się zrobić (oczywiście chodzi mi o ilość testów za jednym razem)- ja przetestowałem na razie raz (0 błędów)

- i może głupie pytanie, ale wolę je zadać - czy jak nacisnę Esc żeby zakończyć test, to powinienem na coś czekać, czy zresetować kompa - w moim przypadku po naciśnięciu Esc test się zatrzymał, ale poza tym nic się nie działo.

- i na koniec, czy to jest obecnie najbardziej wiarygodny program do testowania pamięci? (mówie o wersji sharware) Jeśli nie, to jaki byłby lepszy.

Z góry dzięki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wciśniesz Esc, to przez chwilę pojawi się na dole napis: przerwane przez użytkownika, proszę czekać (czy coś w tym stylu). Po chwili zobaczysz pod spodem migający kursor, co oznaca, że programik skończył działalność. Testowałem min kilka kości pamięci i wydaje mi się, że jego wyniki są dość wiarygodne. Ostatnio wykrył mi błędy (na pamiątkach OEM, które przez to wymieniłem na Kingstony), które potwierdziły się w MemTeście. Co do czasu testowania, to raczej im więcej przebiegów zrobi program, tym lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi