Skocz do zawartości
robinxp

Który Wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem tak: sagera nie widzialem ,slyszalem tylko ze sa calkiem dobre ale dlaczego kupilem della - bo:

1. Matryca WUXGA jest poprostu majstersztykiem

2. klawiatura jak zawsze w delu dziala precyzyjnie a to ze nie ma numerycznej nawet nie odczujesz bo przypomnij sobie jak czesto uzywales jej jak ja miales ??

3. jakosc wykonania i dbalosc o szczegoly- nic nie skrzypi nie wystaje nie odpada itp.

4. chlodzenie i wzgledna cisza pracy nawet w stresie tak mocno nie daje sie we znaki

5. ilosc portow - narazie niespotkalem sie z sytuacja ze czegos nie moge podlaczyc, gniazdo pcmcia mam ciagle nie zajete co do tej pory mi sie nie zdazalo - do czasu az sobie sprawie audigy zs :)

6. wsparcie della - nowe sterowniki biosy itp.

7. slyszalem ze 9300 i xps czesciej niz inne modele dellza trafiaja do serwisu - troche sie tego obawialem bo raczej polski serwis nic by mi nie pomogl ale jest to moj 3 dell i nigdy nie mialem problemow z nimi wiec sie przelamalem :) moze ta liczba serwisowanych wynika ogulnie z duzej liczby sprzedanych ??

8. z duza liczba sprzedanych tego typu komputerow wiaze sie jedna dogodnosc a mianowicie jakby sie cos zjaralo mimo wszystko a serwis powiedzial ze spadaj to rynek czesci zamiennych jest spory oczywiscie nie u nas ale juz w niemczech mozna kupic co tylko chcesz :)

9. spora waga ale kupowalem go z zamiarem niewyprowadzania go na wycieczki czesciej niz kilka razy w roku - do noszenia mam toshibe 1,2 kg :)

10. wydajnosc i to ze wszystko gra w nim jak w szwajcarskim zegarku jedynym problemem moze byc winda :) ale narazie nie jest

11. no i ta matryca :)

Chciałem tylko sie ustosunkować do niektórych punktów, bo troszke wyszło ze w Dellu to jest a u Sagera nie :

1. WUXGA też można mieć

2. nic

3. Sager identycznie

4. tu Dell jest górą, chociaż obstawiam że wygrywa tylko przy pracy w Windowsie, w czasie grania mysle ze oba szumia na podobnym poziomie

5. nie ma sie do czego przyczepic, Sager tez jest bogaty w zlacza

6. Sager tez ma wszystko do sciagniecia na stronie, a co do supportu Della to moze w przypadku linii XPS faktycznie jest dobry ale w prawda jest taka ze jak mialem I9300 to najnowsze wg nich stery do GF powodowaly u mnie wynik 3000 w 3dm05, zmiana sterów na nowsze diametralnie to zmieniła.

7. nic

8. faktycznie sporo czesci mozna kupic - co nie oznacza ze sa tanie albo ze je sami zalozymy

9. XPS jest ciezszy

10. to samo

11. nic

the end :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Loboze na stery do grafy na stronie sagera tez sa tragiczne. Wszystkie stery supportowane przez danego producenta laptopow sa do bani. One maja tylko dzialac a nie byc wydajne i sa juz na tyle stare i przetestowane ze nie beda sprawiac wiekszych klopotow.

Co do pentium M to przewaznie tzeba dodac tak 1 GHz zeby porownac wydajnosc z NetBurst. Ale to tylko jest przyblizona wartosc. Nie ma co krotkie potoki sa lepsze, niestety nie w wideo edycji ktora jest bardzo linearna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Loboze na stery do grafy na stronie sagera tez sa tragiczne. Wszystkie stery supportowane przez danego producenta laptopow sa do bani. One maja tylko dzialac a nie byc wydajne i sa juz na tyle stare i przetestowane ze nie beda sprawiac wiekszych klopotow.

Co do pentium M to przewaznie tzeba dodac tak 1 GHz zeby porownac wydajnosc z NetBurst. Ale to tylko jest przyblizona wartosc. Nie ma co krotkie potoki sa lepsze, niestety nie w wideo edycji ktora jest bardzo linearna.

Uj na szczescie to ja nie mam takich problemow na radka z driverami.Zasysam najnowsza wersje OMEG i hulaj dusza:))))

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi