Bucus Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) Witam Czy jest taka mozliwosc ewentualnie jak to zrobic a chodzi dokladnie o to ze: mam neta modem zewnetrzny podlaczony jest do karty siesiowej ktora ma jeden wtyk i chce tego kompa polaczyc z drugim. Czy jest jakas mozliwosc (rozgaleznik) zebym na tym jednym wtyku mial dwa kable sieciowe. Oraz jezeli mozna to jakos podlaczyc to czy moge wtedy udostepnic neta na tego drugiego kompa? Zapomnialem nie chodzi mi tu o zadngo HUBA chcialbym zeby to bylo jak najmniejszymi kosztami. Ps. Szukalem ale nie moglem znalezc wrazie jak cos pominolem to sorry i moglby wtedu ktos podac linka Thx Edytowane 10 Stycznia 2006 przez Bucus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Nigdy nie slyszalem o tego typu przerobkach i nie sadze zeby intnialy. Kup druga karte sieciowa i po sprawnie. Ceny zaczynaja sie juz od 18zl dla kart opartych na chipsecie realteka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 nie wiem o co tobie chodzi ale żeby nie gadać bez potrzeby powiem ze z 8 przewodów w kablu sieciowym używane są 4 pozostałe 4 są wolne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoo_m Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) Czy jest jakas mozliwosc (rozgaleznik) zebym na tym jednym wtyku mial dwa kable sieciowe. takie coś nie jest możliwe. To tak jakbyś w 1 gniazdko elektryczne chciał wetknąć 2 urządzenia. musisz mieć 2 sieciówki 1 sieciówką doprowadzisz neta do 1 kompa (tam włączysz udostępnianie połaczenia) a 2 sieciówką do 2 kompa. nie wiem o co tobie chodzi ale żeby nie gadać bez potrzeby powiem ze z 8 przewodów w kablu sieciowym używane są 4 pozostałe 4 są wolne Nie wiem czy to prawda ale podobno jeśli sieciówka bedzie działała z prędkośćią 10 i półdupleks to wystarczą 2 przewody z 8 dostępnych. Ale podkreślam nie jestem tego pewny w 100% Edytowane 13 Stycznia 2006 przez Jacoo_m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucus Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 To tak jakbyś w 1 gniazdko elektryczne chciał wetknąć 2 urządzenia. Wlasnie takie cos jest mozliwe, do tego stosowane sa rozgalezniki (rowniez zwane jako "zlodziejki") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 zeby go rozdzielic jak najnizszym kosztem musisz kupic druga sieciowke (jesli chodzi o koszt to na dluzsza mete wcale nie bedzie to tansze ;) chodzi o zuzycie energii elektrycznej, zeby drugi komp mial neta to pierwszy musi byc caly czas wlaczony) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...