Skocz do zawartości
fdl`

Zerwanie Gwarancji

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie wielkie sry dla adminów jeśli się powtarzam, ale nie mogłem nic znaleźć :/

Na różnych forach widziałem różne opinie, jakoby użytkownik w pełni nowego sprzętu tracił gwarancję poprzez wymianę chłodzenia <_< Czy to w ogóle jest możliwe? Planuje na CPU walnąć mojego Pentagramka weteranka oraz wymienić wiatrak na NB na Zalmana niebieskiego. Tak czy siak i tak to zrobię, ale ciekawi mnie mocno czy faktycznie te opinie o utracie gwarancji są prawdziwe. Dobrze by było jakby to były sprawdzone info, a nie kolejne "ploty" :lol2:

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy wymianie wentylatora procesora raczej nie tracisz, a przynajmniej w wersji OEM-owej (bo przecież wtedy i tak na początku nie masz żadnego :wink:). Ja się przyłączam do pytania, ale co do kart graficznych, czy jak wymienię chłodzenie na moim PixelView GF 6600GT i jak mi się karta zepsuje to przyjmą na gwarancji czy nie? Bo mogą chyba w końcu powiedzieć, że była "ingerencja fizyczna", więc sam nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam o ile dobrze pamietam trzeba przygotować otwory na mobo żeby mogło to w ogóle wejść.

Jakto przygotowac, chcesz w mobo wiercic otwory ? :blink: , albo sa otwory i wtedy montujesz na koleczki albo nie ma i montujesz na paste termoprzewodzaca z klejem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mialem Gigabyte 9700pro i mialem jakies jazdy z chlodzeniem to sam producent mi odpisal abym zmienil je i zachowal oryginalne. W razie problemow mialem im przeslac karte w komplecie.

Gware tracisz zrywajac stickery gwarancyjne, palac sprzet, zatapiajac. Wtedy zazwyczaj widoczne sa ingerencje zewnetrzne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakto przygotowac, chcesz w mobo wiercic otwory ? :blink: , albo sa otwory i wtedy montujesz na koleczki albo nie ma i montujesz na paste termoprzewodzaca z klejem.

Na pewnej www (jakiegoś sklepu) wyczytałem, że te otwory trzeba 'przygotować', a ponieważ zalman ani płyta jeszcze nie doszły (realizacja zakupu), nic o tym nie wiedziałem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego paląc sprzęt? Jak mi procesor padnie / spali się to tracę gwarancję :blink: ?

Kiedyś na spodniej części Athlona po przepaleniu procesora pojawiało się Void ...

Jeśli proc się spalił to znaczy że:

- chłodzenie do bani albo źle zamontowane

- brak zapewnienia właściwych warunków eksploatacyjnych

- inne (np wada ukryta)

nie muszę mówić jak ciężko w takim przypadku udowodnić że faktycznie była wada ukryta w procku ...

A jak procek ukruszony to gwarancji brak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi