joy_18 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 problem polega na tym że net się zawiesza.myślałem że to wina routera "d-link DI 604 "i go zmieniłem na nowy "linksys bsfrx 41 z zawansowanym firewallem" net chodzi do pewnego czasu a potem nic, pakiety nie dochodzą( przy czym mogę spingowaĆ router) po resecie router działa jak należy przez jakiś czas (czasami działa dobrze nawet i 2 dni a czasami 15 min i potrzebny jest ponowny reset)czasami pomaga naciśnięcie "napraw" w połączeniu sieciowym. nie wiem czy to wkońcu wina routera czy modemu TP.sa. po zmianie routera problem pozoostał. net raz jest a raz go nie ma. sieĆ składa się z 10 osób podpiętych do shwitha 3 com 16 portowego na Dsl 1 megabitowym. jak myślicie dlaczego mój dsl tak się zachowuje, jaka może byĆ przyczyna tak częstego wieszania się?? proszę o doradctwo bo już mnie rozwala ten net. dzięki z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Smaug] Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Sprawdz switcha, on tez moze sie zawieszac Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 ' date='11 Sty 2006, 07:36' post='1875312'] Sprawdz switcha, on tez moze sie zawieszac Pozdro gdyby to byla wina switcha to ping do routera tez by nie dotarl. Byc moze masz slaba linie telefoniczna i modem w routerze wariuje. Wg mnie zglos to w tpsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...