Skocz do zawartości
yacenty

Wentylatory Na Kadeta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

w weekend bede robil wc i mam pytanko

jak najlepiej umiescic wentyle na kadeta?

chlodnice chce dac na dach - bo ma brzydko umieszone koncowki i nie wejdzie do srodka a ja nie chce jej lutowac bo nie mam czym.

mysle sobie zeby wyciac 2 dziury w budzie i dac tak (patrzac od dolu)

blacha kompa

fander 92 x2szt(bo tak mam)

kadet

i teraz dodatkowo zastanawiam sie czy na wierzch kadeta nie dac jeszcze jakiegos wentyla 120mm

nie wiem czy ma to sens bo z jednej strony to by mi chlodzilo zimniejszym powietrzem niz to w kompie, ale z 2 strony niejakao na chlodnicy spotkaja sie "podmuchy" z 2 stron i nie wiem czy to bedzie dobre dla chlodzenia?

ktos probowal podobnie?

pozdrawiam

YacentY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie bardzo, wg mnie wentyle powinny byc na gorze chlodnicy i wyciagac powietrze przez chlodnice, do gory, wydaje mi sie ze jest lepszy przeplyw powietrza miedzy "zeberkami" chlodnicy jak powietrze nie jest wpychane w chlodnice tylko z niej wyciagane. mam nadzieje ze zrozumiales ;)

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie bardzo, wg mnie wentyle powinny byc na gorze chlodnicy i wyciagac powietrze przez chlodnice, do gory, wydaje mi sie ze jest lepszy przeplyw powietrza miedzy "zeberkami" chlodnicy jak powietrze nie jest wpychane w chlodnice tylko z niej wyciagane. mam nadzieje ze zrozumiales ;)

rozumiem tylko u mnie bedzie to ciezkie w realizacji bo raczej nie zzmieszcze chlodnicy do kompa :P

a jakos ciezko mi sobie wyobrazic taki uklad

Ubudowa z dziurami->chlodnica->wentyle wyciagajace:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co ci ciac bude? chcesz zeby te wentyle wyciagały powietrze z budy? nie lepiej dac tak; blach kompa --> cm przerwy --> kadett --> wentyle

w sumie tak mialem teraz :)

chlodnica stala na 4 pudelkach od zapalek :)

ale chcialem to jakos ladniej / inaczej zrobic ale chyba oleje temat :)

zobaczymy co mi sie bedzie chcialo w weekend (o ile wogole przyjdzie paczka od Mate'a)

dzieki za sugestie

pozdrawiam

YacentY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi