yacenty Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Witam! w weekend bede robil wc i mam pytanko jak najlepiej umiescic wentyle na kadeta? chlodnice chce dac na dach - bo ma brzydko umieszone koncowki i nie wejdzie do srodka a ja nie chce jej lutowac bo nie mam czym. mysle sobie zeby wyciac 2 dziury w budzie i dac tak (patrzac od dolu) blacha kompa fander 92 x2szt(bo tak mam) kadet i teraz dodatkowo zastanawiam sie czy na wierzch kadeta nie dac jeszcze jakiegos wentyla 120mm nie wiem czy ma to sens bo z jednej strony to by mi chlodzilo zimniejszym powietrzem niz to w kompie, ale z 2 strony niejakao na chlodnicy spotkaja sie "podmuchy" z 2 stron i nie wiem czy to bedzie dobre dla chlodzenia? ktos probowal podobnie? pozdrawiam YacentY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 nic z tego nie zrozumialem. powietrze powinno byc pchane w gore, cieplo idzie do gory, nie w dol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 nic z tego nie zrozumialem. powietrze powinno byc pchane w gore, cieplo idzie do gory, nie w dolczyli ok, wariant z dwoma fanderami 92 i bez 120 nad chlodnica :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) no nie bardzo, wg mnie wentyle powinny byc na gorze chlodnicy i wyciagac powietrze przez chlodnice, do gory, wydaje mi sie ze jest lepszy przeplyw powietrza miedzy "zeberkami" chlodnicy jak powietrze nie jest wpychane w chlodnice tylko z niej wyciagane. mam nadzieje ze zrozumiales ;) Edytowane 11 Stycznia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 no nie bardzo, wg mnie wentyle powinny byc na gorze chlodnicy i wyciagac powietrze przez chlodnice, do gory, wydaje mi sie ze jest lepszy przeplyw powietrza miedzy "zeberkami" chlodnicy jak powietrze nie jest wpychane w chlodnice tylko z niej wyciagane. mam nadzieje ze zrozumiales ;)rozumiem tylko u mnie bedzie to ciezkie w realizacji bo raczej nie zzmieszcze chlodnicy do kompa :P a jakos ciezko mi sobie wyobrazic taki uklad Ubudowa z dziurami->chlodnica->wentyle wyciagajace:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 a tam :) zrobisz jakis stylowy shroudzik na chlodniczke np. z pleksy i bedzie git. pomysl. z kazdej sytuacji jest wyjscie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 po co ci ciac bude? chcesz zeby te wentyle wyciagały powietrze z budy? nie lepiej dac tak; blach kompa --> cm przerwy --> kadett --> wentyle ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 po co ci ciac bude? chcesz zeby te wentyle wyciagały powietrze z budy? nie lepiej dac tak; blach kompa --> cm przerwy --> kadett --> wentylew sumie tak mialem teraz :) chlodnica stala na 4 pudelkach od zapalek :) ale chcialem to jakos ladniej / inaczej zrobic ale chyba oleje temat :) zobaczymy co mi sie bedzie chcialo w weekend (o ile wogole przyjdzie paczka od Mate'a) dzieki za sugestie pozdrawiam YacentY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...