Gość hakervip Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Witam. Mam okazję kupić prawie nieużywanego X3m'a za 80 zł. Mój procesor to A64. Czy w cenie do 80 zł można znaleść coś lepszego niż x3m? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hakervip Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 nie Czyli opłaca się. Słyszałem, że ten bloczek lubi duże przepływy czy to prawda? I czy bedzie miało znaczenie jakich węży użyję? Czy wystarczą 8/10? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Czyli opłaca się. Słyszałem, że ten bloczek lubi duże przepływy czy to prawda? I czy bedzie miało znaczenie jakich węży użyję? Czy wystarczą 8/10? duże przepływy- niekoniecznie, choć wiadomo, że im większe tym lepsza wydajność :-P tak, 8/10 wystarczą, bo średnica węży nie decyduje o przepływie nic lepszego za tą cenę nie kupisz. to jeden z najlepszych bloczków w moim odczuciu :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 duże przepływy- niekoniecznie, choć wiadomo, że im większe tym lepsza wydajność :-P tak, 8/10 wystarczą, bo średnica węży nie decyduje o przepływie nic lepszego za tą cenę nie kupisz. to jeden z najlepszych bloczków w moim odczuciu :-P to czemu przy pinach sa problemy jak dasz pompe od co na 3 biegu ? za 80 warto kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) ryba, możesz rozwinąć myśł dotyczącą pinów? Edytowane 11 Stycznia 2006 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) to czemu przy pinach sa problemy jak dasz pompe od co na 3 biegu ? 4000 l/h? :lol: ROTFL a pod pompę strażacką próbowałeś podłączać? :mur: Róznice to mogą być od 0 l/h do około 800 l/h realnego przepływu. Dalsze zwiększanie tego parametru niewiele zmieni, tutaj masz TEST wydajności X3M-a w zależności od przepływu. :D Edytowane 11 Stycznia 2006 przez donulung Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 4000 l/h? :lol: ROTFL a pod pompę strażacką próbowałeś podłączać? :mur: Róznice to mogą być od 0 l/h do około 800 l/h realnego przepływu. Dalsze zwiększanie tego parametru niewiele zmieni, tutaj masz TEST wydajności X3M-a w zależności od przepływu. :D ja powiem tyle ze jak mam zimna wodę i przełaczam biegi to im wyzszy tym lepszy...... nie wiele, ale tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hakervip Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Witam ponownie. Mam pytanko. Jest tak. Kupiłem blok wodny X3m. W komplecie dostałem tylko to co jest na zdjęciu Mam Athlona 64 i płytę dfi lan party. Wydaje mi się, że musze dokupić jeszcze te śrubki http://mcs.pc.pl/produkt22.html, aby zamontować blok. Sorki, że pytam o takie lamerskie sprawy, no ale nie jestem jeszcze obeznany do końca z tematem wc i nie chcę kupić czegoś co mi nie potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) Witam ponownie. Mam pytanko. Jest tak. Kupiłem blok wodny X3m. W komplecie dostałem tylko to co jest na zdjęciu Mam Athlona 64 i płytę dfi lan party. Wydaje mi się, że musze dokupić jeszcze te śrubki http://mcs.pc.pl/produkt22.html, aby zamontować blok. Sorki, że pytam o takie lamerskie sprawy, no ale nie jestem jeszcze obeznany do końca z tematem wc i nie chcę kupić czegoś co mi nie potrzebne. No a te śrubeczki co widnieją na fotce to niby do czego są?! Tylko nie wiem jakie masz otowry w płycie. Jezel tylko dwa no to brakuje ci 2 srubek. Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hakervip Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 No a te śrubeczki co widnieją na fotce to niby do czego są?! Tylko nie wiem jakie masz otowry w płycie. Jezel tylko dwa no to brakuje ci 2 srubek. Te co są na fotce służą do przykręcenia tych niebieskich przejściówek do bloku. Czyli jest chyba tak jak mówisz. Brakuje mi 2 takich gługich śrubek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Lepiej idź sobie zwyczajnie do sklepu i kup dwie długie śrubki oraz do tego porządne sprężynki. Była kiedyś dyskusja na temat sprężyn i okazało się że z MCS-u trafiają się różne, ale w większości lipne. Ja mam niby te lepsze i przy mocowaniu na 4 śrubki były wystarczające. Jednak A64 jest tylko na dwóch śrubach i tu już wygląda to trochę nieciekawie. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...