Skocz do zawartości
Ukiman

Plasma W Laptopach

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem!!! ale mój kolega który był w USA twierdzi że tam można kupic laptopy z plazmą i to niewiele droższe niż z LCD. Wydawało mi się że takich nie ma ale chciałem się upewnic!!!

Czyli na 100% nie ma laptopów z plazmą??!!

Wg mnie pojechal Ci z niezlym kitem <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem!!! ale mój kolega który był w USA twierdzi że tam można kupic laptopy z plazmą i to niewiele droższe niż z LCD. Wydawało mi się że takich nie ma ale chciałem się upewnic!!!

Czyli na 100% nie ma laptopów z plazmą??!!

Powiedz mi jak wyobrazasz sobie laptopa z ekranem 32"

Blagam cie opisz mi to bo normalnie nie moge uwierzyc w to co czytam :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plazma żre dużo więcej prądu niż LCD i oferuje gorszą jakość obrazu, a do tego jest mniej trwała.

wszystko prawda poza tym ze zywotnosc plazmy jest taka sama jak i LCD, czyli okolo 20 lat. Czytalem artykol o mitach dotyczacych HDTV i przy okazji jako pierwsze falszywy mit byl ten odnosnie zywotnosci plazmy, jest tak rozpowszechniony ze juz prawie zaczol figurowac jako fakt :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko prawda poza tym ze zywotnosc plazmy jest taka sama jak i LCD, czyli okolo 20 lat. Czytalem artykol o mitach dotyczacych HDTV i przy okazji jako pierwsze falszywy mit byl ten odnosnie zywotnosci plazmy, jest tak rozpowszechniony ze juz prawie zaczol figurowac jako fakt :?

A ja mam LCD i nie narzekam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanko: czym tak naprawde rozni sie plazma od ldc? rozumiem ze przekatne zaczynaja sie od 32 czy 37, a tak poza tym? czyms musza sie roznic (pod wzgledem technicznym) bo zrobic ldc o przekatnej 37 to nie duzo wiekszy problem od zrobienia np 17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi