fajfus Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Mam internet z kablówki (skretka RJ-45) i publiczne IP. Chialbym rozprowadzic lacze na komputer ktory bedzie podlaczony kablem i laptopa ktory bedzie sie laczyl za pomoca karty bezprzewodowej. Zastanawiam sie nad dwoma modelami: USRobotics® Wireless MAXg Router (USR815461) USR815461 USRobotics® Wireless Turbo Access Point & Router (USR808054) USR808054 1. Czy te modele nadaja sie do tego rozwiazania? Ktory waszym zdaniem model warto bylo by wybrac? a moze cos z 3com? 2. W jaki sposob mam to wszystko polaczyc? dochodzi do mnie tylko zwykla skretka RJ-45. 3. Na jakiej zasadzie dziala DMZ (strefa zdemilitaryzowana dla jednego adresu), nie widzialem w konfiguracji tych routerow przypisywania statycznie numeru IP konkretnym komputerom, czy dhcp przydziela IP stale to samo konkretnemu komputerowi?. 4. Czy jesli ustawie DMZ dla jakiegos komputera to komputer ten bedzie widoczny tak jakby mial publiczne IP? Z gory dzieki za odpowiedzi, w tym temacie dopiero raczkuje. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 oba sie nadadza polaczenie banalne: maja wejscie WAN na RJ45 jest statyczne i dynamiczne IP DMZ wydziela podsiec ( nie bedziesz mial LANu ) IP publiczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 DMZ wydziela podsiec ( nie bedziesz mial LANu ) co ty opowiadasz, dmz w przypadku takiego routera wystawia jeden komputer publicznie. komputer w dmz ma takze dostep do lanu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) faktycznie jest siec teraz wlaczylem Edytowane 11 Stycznia 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...