Boundrose Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 hmm wszystko dobrze gadacie. Ja tylko do zasilacza...jak bierzesz fortona to uważnie przeczytaj czy ma 2 linie 12V (18A+18A)...bo jak ma jedna linie 12V 18A to bardzo badziewny zasilacz :) Pozdrawiam wielki lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) Nie rozumiesz czy masz szmelca z jedną linia 12V 18A i nie chcesz się przyznać że śmiecia kupiłes ? ....OMG Edytowane 14 Stycznia 2006 przez lechu1777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Jak mogę zobaczyć programowo, czy mam jedną czy dwie linie 12V? Bo nie mam żadnych "minusowych" linii, przynajmniej tak pokazują programy typu SpeedFan. I jeśli mam tą jedną linię 12V to co z tego, dlaczego to jest takie złe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Nie rozumiesz czy masz szmelca z jedną linia 12V 18A i nie chcesz się przyznać że śmiecia kupiłes ? ....OMG kompromitujesz sie coraz bardziej Dwie linie 12V zostaly wprowadzone tylko i wylacznie dlatego iz obowiazujace m.in w krajach UE normy (UL i EM60950) wykluczaja dopuszczenie do sprzedazy urzadzen ktore maja pojedyncze linie przenoszace wiecej niz 240VA. Mowa tu o urzadzeniach do ktorych dostep moze miec przypadkowy konsument. Co wiecej tylko w topowych zasilaczach te dwie linie sa niezalezne(mp. Niektore Antec i Topower). Tak wiec nie mozemy sumowac tych wartosci(szacujac max A ) i bynajmniej dwie linie 12V nie decyduja o jakosci zasilacza. Jeszcze cos Ci wyjasnic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Dobra nie rozumiesz. Masz jednia linie 12V(jak duzo zasilaczy) ale w Fortonie masz 18A na tej linii czyli słabiutko. Np.Chieftec ma 30A(nie em model) i jest dobrym zasilaczem...chyba że znajdziesz jakiś który ma wiecej A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 18A na linii 12V wystarcza do większości komputerów, dopiero z 2 kartami w SLI albo z procesorem dwurdzeniowym byłoby za mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Heh dobre dobre LOL to sobie miej 18A :) OMG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 18A na linii 12V wystarcza do większości komputerów, dopiero z 2 kartami w SLI albo z procesorem dwurdzeniowym byłoby za mało. przykro mi lechu1777 ale wlasnie taka jest prawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Dobrze dobrze :) Mysle ze do mocnej configuracji nie starczy :) Bez SLI ale jakiś X850XT PE + OC, RAMY OC, PROC Athlon 64 3400+ OC :) Tzn moze jakos na styk ale ja wolalbym kupic 30A chiefteca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Dobrze dobrze :) Mysle ze do mocnej configuracji nie starczy :) Bez SLI ale jakiś X850XT PE + OC, RAMY OC, PROC Athlon 64 3400+ OC :) Tzn moze jakos na styk ale ja wolalbym kupic 30A chiefteca zalezy. http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=255 Testowana konfiguracja to dwa 7800 GTX w SLI + A64 @ 2750 Mhz i ramy na 229mhz. A zasilacz ? Antec TruePower 380W ktory ma "jedyne" 18A na linii 12V co wg Twojej klasyfikacji czyni go "bardzo badziewnym zasilaczem" lub "szmelcem". Poza tym obecne szefy robione przez Delte sa... delikatnie mowiac awaryjne. Chyba ze miales na mysli starsze modele, robione przez Sirteca. Na koniec taka dygresja: zakladajacemu ten temat chodzilo o cos w przystepnej cenie. IMO 30 amperowy Chieftec nie kosztuje 60 pln... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Ee w zasiłce nie tylko linia 12V sie liczy...albo Watty :/:/ No wlasciwie to za 60zł nie ma dobrego zasilacza :P takiego z dobrymi napięciami i bezpiecznego :) Sam mam śmiecia za 50zł i tylko się modle żeby nie padł pc:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Ee w zasiłce nie tylko linia 12V sie liczy...albo Watty :/:/ No wlasciwie to za 60zł nie ma dobrego zasilacza :P takiego z dobrymi napięciami i bezpiecznego :) Sam mam śmiecia za 50zł i tylko się modle żeby nie padł pc:DPrzestaniesz pisać herezje, kup se zasilacz 550W firmy tronje, i zobaczymy czy taki "szmelc" forton 350W wytrzyma dłużej niż tronje :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Ee w zasiłce nie tylko linia 12V sie liczy...albo Watty :/:/ No wlasciwie to za 60zł nie ma dobrego zasilacza :P takiego z dobrymi napięciami i bezpiecznego :) Sam mam śmiecia za 50zł i tylko się modle żeby nie padł pc:D Twoje poprzednie posty oraz uzaleznianie jakosci zasilacza od linii 12V( "ma 18A = szmelc" ;-) ) sugerowaly co innego :wink: Dlatego sobie dyskutujemy :) poza tym w cenie 60 pln masz: Fortron, Modecom Feel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Eee grzechu chyba zle go zrozumiales, on napisal ze nie tylko 12 v sie liczy i waty, a nie ze tylko waty sie licza;] Koles chce kupic kompa dziecku (wymienic) a wy mu piszecie o jakis liniach i pewnie teraz nie wie co zrobic ;) Jak syn ma 6 lat to w co bedzie gral lolz, wy tu mu jakies x800 polecacie itp ;s;s 9550, 512 ddr, sempron jakis i spokoj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 No wlasnie. Ja nie lece na Waty ... Thx Pioorek. No dobra te zasiłki są dobre, ale nie bardzo dobre, a powinno się kupować do "nowych" konfiguracji bardzo dobre zasilacze(chybe tego tematu nei dotyczy), no wiem że Forton lepszy od mojego No-Name, rzecz jasna albo od 700W no-name. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...