Skocz do zawartości
hydroboy

Wykorzystanie Możliwości Karty Graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiesz czy masz szmelca z jedną linia 12V 18A i nie chcesz się przyznać że śmiecia kupiłes ? ....OMG

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mogę zobaczyć programowo, czy mam jedną czy dwie linie 12V? Bo nie mam żadnych "minusowych" linii, przynajmniej tak pokazują programy typu SpeedFan. I jeśli mam tą jedną linię 12V to co z tego, dlaczego to jest takie złe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiesz czy masz szmelca z jedną linia 12V 18A i nie chcesz się przyznać że śmiecia kupiłes ? ....OMG

kompromitujesz sie coraz bardziej

Dwie linie 12V zostaly wprowadzone tylko i wylacznie dlatego iz obowiazujace m.in w krajach UE normy (UL i EM60950) wykluczaja dopuszczenie do sprzedazy urzadzen ktore maja pojedyncze linie przenoszace wiecej niz 240VA. Mowa tu o urzadzeniach do ktorych dostep moze miec przypadkowy konsument.

Co wiecej tylko w topowych zasilaczach te dwie linie sa niezalezne(mp. Niektore Antec i Topower). Tak wiec nie mozemy sumowac tych wartosci(szacujac max A ) i bynajmniej dwie linie 12V nie decyduja o jakosci zasilacza.

Jeszcze cos Ci wyjasnic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra nie rozumiesz. Masz jednia linie 12V(jak duzo zasilaczy) ale w Fortonie masz 18A na tej linii czyli słabiutko. Np.Chieftec ma 30A(nie em model) i jest dobrym zasilaczem...chyba że znajdziesz jakiś który ma wiecej A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze dobrze :) Mysle ze do mocnej configuracji nie starczy :) Bez SLI ale jakiś X850XT PE + OC, RAMY OC, PROC Athlon 64 3400+ OC :) Tzn moze jakos na styk ale ja wolalbym kupic 30A chiefteca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze dobrze :) Mysle ze do mocnej configuracji nie starczy :) Bez SLI ale jakiś X850XT PE + OC, RAMY OC, PROC Athlon 64 3400+ OC :) Tzn moze jakos na styk ale ja wolalbym kupic 30A chiefteca

zalezy.

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=255

Testowana konfiguracja to dwa 7800 GTX w SLI + A64 @ 2750 Mhz i ramy na 229mhz. A zasilacz ?

Antec TruePower 380W ktory ma "jedyne" 18A na linii 12V co wg Twojej klasyfikacji czyni go "bardzo badziewnym zasilaczem" lub "szmelcem".

Poza tym obecne szefy robione przez Delte sa... delikatnie mowiac awaryjne. Chyba ze miales na mysli starsze modele, robione przez Sirteca.

Na koniec taka dygresja: zakladajacemu ten temat chodzilo o cos w przystepnej cenie. IMO 30 amperowy Chieftec nie kosztuje 60 pln... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ee w zasiłce nie tylko linia 12V sie liczy...albo Watty :/:/ No wlasciwie to za 60zł nie ma dobrego zasilacza :P takiego z dobrymi napięciami i bezpiecznego :) Sam mam śmiecia za 50zł i tylko się modle żeby nie padł pc:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ee w zasiłce nie tylko linia 12V sie liczy...albo Watty :/:/ No wlasciwie to za 60zł nie ma dobrego zasilacza :P takiego z dobrymi napięciami i bezpiecznego :) Sam mam śmiecia za 50zł i tylko się modle żeby nie padł pc:D

Przestaniesz pisać herezje, kup se zasilacz 550W firmy tronje, i zobaczymy czy taki "szmelc" forton 350W wytrzyma dłużej niż tronje :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoje poprzednie posty oraz uzaleznianie jakosci zasilacza od linii 12V( "ma 18A = szmelc" ;-) ) sugerowaly co innego :wink: Dlatego sobie dyskutujemy :)

poza tym w cenie 60 pln masz:

Fortron, Modecom Feel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee grzechu chyba zle go zrozumiales, on napisal ze nie tylko 12 v sie liczy i waty, a nie ze tylko waty sie licza;]

Koles chce kupic kompa dziecku (wymienic) a wy mu piszecie o jakis liniach i pewnie teraz nie wie co zrobic ;)

Jak syn ma 6 lat to w co bedzie gral lolz, wy tu mu jakies x800 polecacie itp ;s;s

9550, 512 ddr, sempron jakis i spokoj ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie. Ja nie lece na Waty ... Thx Pioorek. No dobra te zasiłki są dobre, ale nie bardzo dobre, a powinno się kupować do "nowych" konfiguracji bardzo dobre zasilacze(chybe tego tematu nei dotyczy), no wiem że Forton lepszy od mojego No-Name, rzecz jasna albo od 700W no-name.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi