Skocz do zawartości
Mateush^

Komputer Ze Sredniej Połki

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, jako ze nadszedl ten czas :razz: wymiany sprzetu.

Dysk wezme pewnie wiekszy. Nie jestme pewnien co do plyty i karty graf. I czy ten zasilacz podola obciazeniu. dzieki za odp.

Zlozylem sobie cos takiego:

komputer

Edytowane przez Mateush^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

IMO za 4000 można złożyć coś lepszego, Opteron 144, DFI LP Ultra-D, Radeon X800gto2, 2x 512 patrioty kh (chociaż chyba te geile są dobre), dysk zostaw samsunga, zasilacz też może być, nagrywarka benq 1640. BTW Nie bierz w komputroniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten opetro 144 bedzei lepszy ?? jeszcze go w sklepach nie ma. Plyte chyba jednak kupie dfi tylko ten wiatraczek mi przeszkadza potwornie. A zeby go wymienic na cos innego to dla mnie problem. nagrywarke wezme benq, duzo opini dobrych ma.

Grzechu ot gdzie mam kupic ?? Jestem z warszawy ale jak chodze po roznych sklepach to ci tego nei maja tamci tamtego itd. A sprowadzic nie chca :mur: Chcialbym kupic wszystko w jednej firmie i mzoe jakis rabat dostane. Jak znasz odbry sklep w wawie to napisz !! pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w poznaniu bardzo dobrym i tanim sklepem jest znak, w warszawie z tego co zauwazylem tez jest

Ul. Poznańska 2/4 (przy ul. Koszykowej)

00-675 Warszawa

www.znak.pl

popatrz sobie na ceny w porownaniu z komputronikiem.

i jeszcze mala uwaga co do wentyla - bym wzial arctic freezera i zaoszczedzilbym prawie sto zl! a freezer jest po prostu niesamowity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boshe 400 zl na obudowe? o_O wez kup bude za 200 zl reszte jeszcze wsadz w grafike czy lub w dysk... bo 80 gb to dzisiaj naprawde malo.. a pozatym za 4000 zl zlozyl bym cos zupelnie innego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec przeczytalem cale forum i troche zmienilem konfiguracje:

Procek: Opetron 144

Plyta: DFI LP Ultra-D

Wentyl: zalman 7700alcu lub skussze sie na scythe ninja

Pamieci: Patriot LLK 2x1024 cl2

Karta graf. 6800gs gigabyte

Dysk: Samsung 80 gb sata 2 ( nie potrzebuje wiekszego mam juz 1 i bedzie raid0)

naped: benq 1640

zailka:tagan 530 u15 easycon

obudowa: thermaltake tsunami

mam nadzieje ze wszystko bedzie kompatybilne ?? :unsure:

Neo ta obudowa jest ladna i hce ja miec :-P . fajny bike w avatarze ( jestes moze z natolina ??)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to brawo dla Ciebie... Nie rozumiem po co ci Scythe Ninja :| Przeciez te 100 zl juz lepiej dolozyc do graficznej :| Bo za ta cene to zmienilbym juz grafike na 7800GT, bez zastanowienia ( zaczynaja sie od 1300 zl ), tanszy RAM kupil , a roznica na graficzna... Ram wystarczy Ci spokojnie Patriot KH , albo jakis Corsair... Jak juz ci 100 zl nie robi roznicy to ta roznice dorzuc do grafiki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wciskaj mu KH. niech bierze te llk 2x1 i juz. grafe - faktycznie lepiej brać 7800 GT. a jezeli za droga jest to wg mnie zdecydowanie lepiej kupić x800 GTO2 od 6800GS. opteron... cała magia opteronów polega na tym ze na dzien dzisiejszy wszystkie robią po 2.8 ghz a więc masz athlona FX 57 za 750 zł niecałe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra pamieci niech zostawi, ale albo X800GTO2 albo 7800GT ( z przewaga tego drugiego niestety ). Wiec uwazam(-y) ze lepiej jakbys kupil cos innego... A wracajac do coolera, to kup Artica jak ladnie radza pozostali, a za roznice kup Zalmana VF700Cu na graficzna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi