Skocz do zawartości
Arek1984

Niska Wydajnosc W 3d Marku

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich. posiadam asrocka k7vt4a+, semprona 2300+, twinmos 512 pc3200 cl2,5 i his radeon 9250 64bit 128mb. w 3d marku 2001 wychodzi mi 4450. to chyba troche malo :? po podkreceniu pocka na 11x200 wynik nie zmienia sie. wymiana pamieci na inna nic nie daje. co moze byc przyczyna tak niskiego wyniku? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na radku 9200 na stock z prockiem 2200+ @ chyba 2.1GHz robilem na tej grafie ~8kola , max co wycisnalem tochyba 9k chociaz nie pamietam...

A u ciebie widze :

-slaby nie krecony proc

-mobo padaczka

-slaby RAM (nie krecony)

-karta znajac zycie 64Bit

2001SE jest czuly na wszystko a przede wszystkim na podstawy czyli mobo/proc/ram , potem jak juz jest wystarczjaca wydajnosc to dopiero GPU , ktore akurat w tym 3dmarku ma "jakby najmniej do gadania" ze wszystkich 3dmarkow...

Zaproponowalbym ci zrobienie 3dmarka 2003 , ale z koleji max DX jaki twoja grafa posiada to 8.1 wiec odpalanie go mija sie z celem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na radku 9200 na stock z prockiem 2200+ @ chyba 2.1GHz robilem na tej grafie ~8kola , max co wycisnalem tochyba 9k chociaz nie pamietam...

A u ciebie widze :

-slaby nie krecony proc

-mobo padaczka

-slaby RAM (nie krecony)

-karta znajac zycie 64Bit

2001SE jest czuly na wszystko a przede wszystkim na podstawy czyli mobo/proc/ram , potem jak juz jest wystarczjaca wydajnosc to dopiero GPU , ktore akurat w tym 3dmarku ma "jakby najmniej do gadania" ze wszystkich 3dmarkow...

Zaproponowalbym ci zrobienie 3dmarka 2003 , ale z koleji max DX jaki twoja grafa posiada to 8.1 wiec odpalanie go mija sie z celem...

tak jak napisalem wczesniej karta 64bit, proc podkrecony z seryjnych 9,5x166 na 11x200, pamiec chodzi na 400mhz ale to nie zmienia wyniku, czy jade na standardowych ustawieniach czy na podkreconych wynik jest caly czas ~4450 dopiero krecenie gpu 240@288 i pamieci 166@215 daje wynik ~5500 ale wlasnie dziwi mnie ze krecenie proca nie daje zadnych wynikow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi